Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

HDTV PRIJIMAč

Prosim o radu aký kúpiť hdtv prijímač s čo najlepším pomerom výkon/cena.Ďakujem za každú radu.

slonpeter
Registrace: 3/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

@fpsfps

Je to už trapný, nezdá se ti, že se už opakuješ?
Mám ti tvou odpověď vyhledat ještě dvacetkrát?

Připomíná mi to papouška, kterého naučili dvě slova.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Rasto

1.prijmac vyzera velmi podpriemerne
2.DO ako spracovanim,tak ergonomiou nevyhovujuce
3.obraz /hlavne u SD/ podpriemerny
4.zvuk velmi podpriemerny
5.menu,povedzme infantilne
6.atd

V pomere vykon/cena mam za najmenej penazi,najmenej kvalitny prijmac.

Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000

gorefan
Registrace: 5/2007

RE: HDTV PRIJIMAč

Jen dodám, že neodsuzuji žádný Dreambox nebo IPbox. Ala tazatel neupřesnil žádné další požadavky, logisky tedy musí vyhrát ten nejlevnější, který zatím hraje a ani nemusí mít něco navíc..

Kdyby napsal, že hledá nejlepší poměr cena/výkon u stb s vodotryskem, zákonitě musí vyhrát ten nejlevnější s vodotryskem, který opět zatím hraje, vodotrysk funguje a má i něco navíc od podobně drahého taky s vodotryskem.

@fpsfps, už je jasné, co znamená poměr výkon/cena? Samozřejmě to neznamená, že v tomto parametru nemusí být zahrnuta kvalita HW. Neříkám, že nemůžeš mít pravdu, Ale když mu tedy doporučuješ několikanásobně dražší stb, zkus ho tedy o správnosti svého názoru přesvědčit.
Jinak si budu myslet, že jim děláš reklamu, neboť opět jen papouškuješ..

Tomik535

@gorefan

1. Přijímač vypadá pěkně
2. Do vypadá skvěle(A200), ergonomie dokonce nadprůměrná
3. Obraz(hlavně u SD) za tu cenu lepší neznám
4. Zvuk třeba přes dig. výstup naprosto v pohodě
5. Na "infantilne" menu opravdu hledám odpověď :laughing:
6. A už nic.

Samozřejmě má své mouchy, třeba ty lupance při On/off přes analog. výstup či vyskočení obrazu i při vyjetí z menu epg, ale opravdu mimo pochybnější kvalitu HW opravdu hledám větší.
V readme u nového SW ty lupance již prý odstraněny, nezkoušel jsem. Ale beru aspoň to, že napíšeš své konkrétní subjektivní názory a nesnažíš se jen papouškovat.

Tomik535

To gorefan

Tomik bol rychlejší,teraz podľa mňa:
1.Niekto má rád blondíny,niekto zrzky (mám HD BOX 9200 - to je hnus)
2.DO spracovanie OK,ostatné vec zvyku
3.Absolútny nesúhlas (skús iné nastavenie zobrazovača)
4.Nemám ju pripojenú na McIntosha ani B&W,ale na bežných zariadeniach no problém
5.Menu vec zvyku (Enigma to nie je),nastavenie intuitívne aj bez návodu na obsluhu.
Ale beriem Tvoj názor.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

To fpsfps

Buď rád,že Ti IPBox šlape k spokojnosti (ešte pár ľuďom).Tipujem tak 95% ľudí čo si IP9000 kúpili je nespokojných s tým čo "výrobca" sľúbil.Za podobné peniaze je možné si kúpiť napr. VU+DUO.
Mňa tiež sere,že som pokúpil drahé prijímače,ktoré nechodia ako by mali,a že je kopa lacnejších,ktoré chodia lepšie,ale nesnažím sa o to aby sa ojeb.li aj iní.

Rasto

kazdy ma iny nazor a o tom to je. :))) :)))

Inak s tymi IPBOXami suhlasim,je to skoda mohli to byt super prijmace.

Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000

gorefan

Napsáno 17.11.2009 :

Dnes jsem u Arivy 200 testoval kvalitu obrazu. Ariva má ve svém Menu možnost nastavení kontrastu, jasu a sytosti (barvy). Abych obraz mohl porovnat s mým Topfieldem TF 7710 HDPVR, využil jsem té možnosti u Arivy a nastavil jsem kontrast, jas i sytost (barvy) tak, aby výsledný obraz byl stejný (=porovnatelný) jako u TF, naladil jsem na obou přijímačích kanál Melody Zen HD a pouhým přepínáním HDMI vstupů u TV, pomocí DO, jsem se snažil zjistit nějaký rozdíl v kvalitě (ostrosti) obrazu mezi oběma stroji. Asi vás zklamu, ale žádný rozdíl jsme nezjistili, zkoušeli jsme to celkem tři (kvůli očím různě staří) a při přepínání se nedalo nijak rozeznat, který obraz je z Arivy a který z Topfieldu. Byly úplně stejné...
Pokud někoho zajímá, jak jsem ty hodnoty jasu, kontrasu a sytosti barev nastavil, zde to je :
Jasnost........65
Kontrast.......40
Nasycení......43

Všímali jsme si také kvality obrazu SD (ostrosti a artefaktů). U TF 7710 je k dosažení co nejlepší kvality obrazu na TV nastavit zcela jinou úroveň ostrosti obrazu, než u HD kanálů. (U HD 6, u SD 3).
U Arivy nebylo třeba nastavení ostrosti u TV měnit, v obou případech vyhovělo nastavení na 7. (LCD Philips 47PFL5603D).

Trochu jsem hledal, proč tomu tak u Arivy je...
Když jsem obraz sledoval zblízka a všímal si artefaktů kolem nehybných písmen, či loga, všiml jsem si, že ihned po přepnutí na sledovaný kanál byly artefakty dost znatelné (jako u přehnaně nastavené ostrosti), ale během několika vteřin začaly pomalu mizet, až se obraz (ostrost) ustálil na nejlepší přijatelnou úroveň.
A to je tedy pravděpodobně ta příčina, proč má Ariva dobrý obraz jak u HD, tak i SD i při stejném nastavení ostrosti obrazu televizoru u obou druhů provozu. Prostě si umí tu ostrost částečně sama upravit = dostavit na nejvhodnější úroveň.

Je možné, že to umí i jiné HD sat. přijímače, nevím, v žádném případě to však neumí můj TF 7710 HDPVR, který jsem před dvěma roky koupil za 16.000 Kč.... howgh.

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr

Ještě malý dodatek, proč je třeba koupit takový sat. přijímač, který má šachtu (=CI slot) pro použití CA modulů (např. Cryptoworks) a ne jenom čtečku karet.

Tak např. Ariva 200 HD neumí přečíst kartu (nevidí ji = programy nefungují), pokud je ve čtečce použit blocker a tudíž ji ani nemůže sdílet jako server. (Pro Arivu zřejmě není k dispozici vhodný soft pro blocker).

Kartu ale přečte (vidí ji), pokud je zasunuta v CI slotu v Cryptoworks modulu s blockerem a programy lze sledovat (fungují).
Bohužel však v nastavení na server Ariva kartu v CA modulu Cryptoworks opět nevidí a tudíž ji opět nemůže sdílet...

Ariva umí tedy sdílet jen kartu, která je zasunuta ve čtečce a není přitom použit blocker (hardwareový). (Je také možné, že někdo již má upravenou náplň = soft pro blocker pro Arivu, nevím...zdaleka nevím všechno, to ostatně nikdo...)

Děda Petr

na akom TV?

gorefan

Neumíš číst ? Je to tam přece uvedeno ! a Mám to i v podpisu... :D

Děda Petr

To Děda Petr

Vystupuješ na inom fóre pod nickom starého nemeckého autobusu ?

Rasto
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra