, sekce: Zkušenosti |
|
nova hdvysílání v HD nemusí být 16: 9? Jak to je? |
tonda1t
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 290 |
|
|
re:Dej si v menu: nastavení obrazu-auto R^ |
over
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 221 |
|
|
RE: nova hdna Nově to moc nepomůže. Nova ještě stále objevuje přednosti 16:9 zvlášť u filmů.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
|
|
RE: nova hdAlebo na LCD 4:3 celoplosne. |
miki16
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 601 |
|
|
RE: nova hdTo myslíš menu rec nebo televize? |
tonda1t
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 290 |
|
|
KaždáHD stanice vysílá pouze ve formátu 16:9 akorát jsou tam občas boční pruhy pokud je film 4:3 ;) |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 481 |
|
|
RE: nova hdPanasonik žádný bočný pruhy nemá pokud je film 4:3 pěkně po celý obrazovce. |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 753 |
|
|
standa111no to je pak nádhera, když se obraz 4:3 roztáhne a zdeformuje do 16:9. To je lepší koukat na nezdeformovanej obraz 4:3 s černýma pruhama po stranách :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
|
|
@eemilse pleteš. Phillips to může udělat(když chceš) taky. Roztáhne totiž nejen horizontálně, ale i přiměřeně vertikálně. Třeba i usekne kousek loga, či posune celý obraz výše, jsou li obsaženy titulky. Je to paráda a bez této funkce už se nekoukám.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
Já tedanevím,ale roztahovat obraz ze 16:9 s bočníma pruhama to nemuže být moc pěkné ani na tom Philipsu.Mám 9704 a zkusil jsem to a nic moc to teda není.A nehledě na to na jaké hodnoty se potom vlastně dostane rozlišení obrazu?O ty pruhy méně? |
hobo
|
|
Tomik535se nepletu, tuto funkci má i Sony, ale já ji používám pouze u stanic, kde ty hovada vysílají třeba film 16:9 ve 4:3 LB. ;P Jinak upřednostňuju obraz pokud možno bez dalšího ořezávání a deformování. :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
|
|
eemiltedy myslíš SD doufám.Tam bych možná přimhouřil oko,ale to rozlišení musí jít do někam stejně. |
hobo
|
|
eemilTaky jsem tyto úpravy odsuzoval, ale pak jsem zjistil, že je to jediná možnost, jak sledovat právě ty hovadské stanice v letterboxu.Zkus si u svého stb zapnout pillar box a pak tuto funkci(u phillipsu se to jmenuje přepočítání) a pak je to konečně OK! Musel jsem ale zrezignovat z Arivy a pořídil Vitamin. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: nova hdhttp://leteckaposta.cz/764572120Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: nova hdTomiku, nic proti, ale to, cos nahrál na tom videu, je obraz původně vysílaný natvrdo 4:3 letterbox, tam se použití té funkce dá pochopit. Ale původní příspěvek byl o HD kanálu, který vysílá některé pořady 4:3, přičemž je hodí de facto do pillarboxu tím, že tam násilně přidá pruhy vlevo a vpravo. Takže pokud použiješ tu tebou nafilmovanou funkci, příjdeš o kus obrazu nahoře a dole. Zatímco u toho tebou natočenýho 4:3 letterboxu žádná obrazová ztráta nevzniká (nepočítám-li přepočet rozlišení). |
schmeyd
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 74 |
|
|
schmeydAno, máš pravdu, nereagoval jsem totiž na původní dotaz o HD programu s "násilně" přidanými pruhy, jak píšeš(klasika u Novy HD), ale na příspěvek eemila ve 23.15:"se nepletu, tuto funkci má i Sony, ale já ji používám pouze u stanic, kde ty hovada vysílají třeba film 16:9 ve 4:3 LB. Jinak upřednostňuju obraz pokud možno bez dalšího ořezávání a deformování." U Novy HD to samozřejmě funguje taky, je jasný, že roztažení už nepůsobí tak přirozeně, ale i po něm nemám pocit, že bych se koukal na roztažený ksichty, protože ho roztahuje i vertikálně. Ale ne, způsobem, že by obraz stlačoval, prostě ho ořeže, jako klasický zoom. Přijdu sice o kus obrazu nahoře i dole, ale většinou jde stejně jen o logo, či okrajový obsah. Kdybych měl pocit, že koukám na zdeformovaný obličej, nikdy bych to nepoužil a raději koukám 4:3. Zkusím později přihodit i video, možná se ti to taky zalíbí. :) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
Tomik535však já tuto funkci používám taky jenom na sd, v případě HD a pořadu vysílaného ve 4:3 jsem ji odsoudil. Jedinej rozdíl proti philipsu je ten, že u sony volím v případě vysílání 16:9 v LB režim zoom, kterej obraz přesně roztáhne vertikálně i horizontálně na pevně daných 16:9. V případě klasického 4:3 je na sony režim smart, který dělá drobnou deformaci a horizontální ořez obrazu. Tento režim ale nepoužívám. Jinak philipse jsem taky vlastnil a vím, že u této značky se to řídí podle černých ploch obrazu a podle toho philips vyhodnotí jak obraz upravit, funguje to pak sice plně automaticky narozdíl od mojí sony s funkcí zoom, ale nadruhou stranu to dělá neplechu v případě že chvilku převládá pouze černá obrazovka a philips se pak snaží ten obraz roztáhnout za každou cenu a dělá s obrazem psí kusy. :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
|
|
hobo...tak, tak. Je to k zblití, ale co se dá dělat. Prostě HD by mělo být standatd minimálně jako u novy. A u SD bych takový prasárny jako vytváří například HBO a Cinemax rovnou zakázal. :fuming:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
|
|
RE: nova hdAno, je to přesně, jak popisuješ. Nicméně, mě to opravdu vyhovuje zapnuté i při HD s bočními pruhy. To, co sleduji, je větší, poměr stran lépe přizpůsoben vnímání očí a jediné o co přijdeš, je ten málo potřebný pruh obrazu nahoře a dole. Při sledování tmavých scén filmu se mi to nikdy! samo neposunulo (nejspíš není nikdy tak tmavý, jako ty pruhy bez obrazu, navíc delší dobu), takže v tomto nevidím žádný problém. Že to funguje právě podle obsahu černé poznám pouze při přepnutí na třeba kódovaný kanál, kdy naskočí právě jen tato hláška(popř. jiná, třeba není signál), kterou pak po chvíli roztáhne přes celou obrazovku.. :))U toho SD je to pro mě naprosto rozhodující, programy jako hbo nebo Cinemax jsem prostě kvůli tomu roztaženému obrazu v letterboxu nesledoval. Zajímavé bylo, že nastavením výstupu na jiných přijímačích jsem některým režimem(už nevím kterým) taky ten roztažený obraz horizontálně stlačil, ale TV ho prostě neroztáhla(obraz byl tedy nedeformovaný, ale měl pruhy ze všech stran). Začalo to fungovat až s pillarboxem v Showboxu. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|