Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat HD8-SX + externí HDD

Dobrý den, měl bych dotaz na majitele tohoto přijímače, jaké mají zkušenosti s nahráváním na externí HDD. Vím, že se to tu již probíralo, ale přesto bych se rád poradil s mým problémem:

Při nahrávání na můj externí HDD (Western Digital My Book, 500GB) se zhruba polovina nahrávek nahraje v pořádku, ale spoustu záznamů ne. Výsledek této chyby je takový, že v přehledu Media Organiser je u záznamu např. uvedeno 1200 MB a doba trvání nesmyslně cca 20 hodin. Když tuto nahrávku pustím, je cca po 20 minutách ukončena, zaseknuta a nejde pohnout dál, prostě je to ukončené. Někdy je to po 5 min., někdy třeba po 60, ale zaseknuto a konec.
Zkoušel jsem všechny možné způsoby naprogramování nahrávání (přijímač vypnutý + zapnutý časovač + zapnutý i vypnutý rychlý start nebo normálně zapnutý přijímač nebo vypnutý přijímač + zapnutý časovač + např. zapnutí přijímače 5 min. před nahrávkou ... atd), původně s modulem Mascom Easy Twin, nyní s Technisat CW (sw z ledna 2010) - výsledek pořád stejný, někdy nahrávka OK, jindy zásek. Je to prostě hrozně nahodilé a nevím, co to způsobuje. Nahrávám pouze HD programy ze Skylinku.

V HD8-SX mám původní sw 2.40.13.1 (asi z června 2009), možná by pomohl nový sw 2.40.13.3? Ten se dá stáhnout pouze ze satelitu. Na netu jsem ale četl, že při tomto novém sw je problém s automatickým stahováním EPG přes noc, které nyní funguje v pořádku. Mám trochu strach nahrát automaticky z OTA nějaký nový sw, aby mi to třeba nedělalo ještě větší problémy, protože vrátit se k původnímu sw prostě nejde (nikde není ke stažení).

Možná by pomohla výměna externího HDD, máte nějaký vyzkoušený? Ale tento můj (WD My Book, externí napájení) by dle prodejce Technisatu měl vyhovovat.

Díky za náměty nebo za rady

jirka67
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat HD8-SX + externí HDD

Ahoj, mam presne tuto sestavu a uz asi 2 mesice resim ten samy problem. Vada na nahravani je prave jen u HD programu. SD jede v pohode. EPG na to nema vliv. Zkousel jsem nahravat z Novy HD a asi po 10 minutach zaseknuti obrazu a proste konecna. Zkousel jsem i jine programy ze SkylinkuDiscovery HD Showcase a problem se ukazal asi po 15 minutach. Pak jsem zkusil Astra HD promo, ktery ma snad jenvetsi datovy tok a nahravani jelo celou hodinu bez jedineho zastaveni!!! Takze nechapu uz vubec nic a stesti zkousim uz i na nemeckem foru. Ze by disk nestihal si nemyslim.

nessi
Registrace: 3/2010

No to je pravda, někdy se to zasekne při 400 MB, někdy po 1600 MB. Někdy se ale nahraje i celý 2hod. film, třeba 6 GB. Vůbec nevím, co to ovlivňuje. Nezkoušel jsi jiný typ disku? Já zatím ne, nechce se mi hned kupovat něco, co třeba nebude opět fungovat.
A jaký máš na Technisatu sw? Taky 2.40.13.1?

jirka67

mam stejny problem. USB flash Corsair Voyager 32GBGT a je to uplne stejne. nekdy to nahrava uplne v pohode a nekdy se to behem zaznamu zasekne a musi se vypnout prijimas, protoze ten disk neni videt. Nejaky zaznam tam zustane,ale neni k pouziti a lze to vyresit jen naformatovanim disku.

zzz
Registrace: 1/2006

Jinej disk jsem zatim nezkousel. Nechce se mi taky hned jit do neceho co nevim jestli nebude treba jeste horsi. Jinak ja tedy disk nemusim znovu formatovat. Jakmile se ale sekne tak to chvili trva nez se to znovu zozjede, ale uz bez nahravani. Stve mi to a nevim jak to vyresit. Jinak SW bych mel mit posledni, ale ted ti nereknu presne oznaceni.

nessi

S tím USB flash diskem je to pravda. Tam jsem to vzdal hned - tak se to zaseklo a musel jsem celou flash znovu naformátovat, tj. ztratily se data. S externím diskem tam všechno naprogramované vidím, není třeba formátovat. Při nahrávání zřejmě něco někdy (většinou) způsobuje vypnutí disku nebo něco takového a proto je nahrávka zaseklá, nepokračuje dále. Ale skoro vždy má uvedený nesmyslnou dobu trvání cca 20 hodin.

jirka67

Jirko, ten disk se nevypne, alespon u mne ne. Zkus si zapnout nahravani, bez programovani PVR, nejaky HD program a koukej na to. Vetsinou se to za chvili sekne a nechce jet dal. To je asi i pak ta chyba ze ti hlasi nesmyslne doby nahravani. Taky bych rad tento probelm vyresil.

nessi

Zdravím,čtu Vaše problémy a zatím o ext.nahrávání s tímto přístrojem uvažuji.Mohu poradit jen tak,že si najděte na webu fi.omko,původní zobrazení webu,kapitola Podpora a bod 24 , zde máte info ke svému problému.Hezký zbytek satelitního dne. ;) :8)

2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al

karxyz
Registrace: 8/2007

Web Omko jsem samozřejmě pročítal, konkrétní řešení tam ale nevidím. Píšou, že je vhodnější externí napájení HDD, to mám. Ty disky, co tam uvádějí, nevím, ty jsem ani nenašel. Poslal jsem jim i dotaz, zatím bez odpovědi.

Nessi máš pravdu, zmáčknu Rec, chvíli (různě dlouho) se to nahrává a pak se to sekne. Myslel jsem ale, že to sekne ten HDD, že se nějak na chvíli vypne, nevím.

jirka67

naozaj tu vsetko bolo

prepacte ale na vsetky vase otazky tu uz odznely odpovede.
Flash - nie 133 ale 233 speed. Shity sa budu zasekavat presne ako pises. Vymenil som 32GB Kingston 133x za Pretec 48GB 233x. Dovtedy sa FD stracal, nenahralo a pod. odvtedy v pohode! Druha vec (nie len po upgrade SW) je default FAT32 suborovy system nahravania. Nechajte/davajte jeho "RAW" TSD ci ako sa to vola. To co pises robieva ak mas "lost clusters" na disku, co byva aj na RAW disku - das skontrolovat suborovy system a opravi a je to v pohode.
Ak ti to nieco nahraje a zle, uz to kde to chyba. Ja si vzdy vsimnem ze sucet nahratych suborov plus volne miesto nie je celkova kapacita disku a je cas na opravu filesystemu. Jaj a este sme tu riesili (mozno nie teraz a neprecital som vsetky odpovede) ze externy disk nemal svoje - nezavisle - napajanie -- su lepsie krabicky kde mas adapter pre disk a cez USB idu len data ako ked zatazis USB vsetkym a mas nie quick on a podobne.
Nebudem tvrdit ze nieco z toho nepisu v manuale lebo som ho neprecital ;-) alebo ze ine ti pomoze viac,
len tvrdim ze ak ja tieto veci dodrziavam, mi to ide...
K

krikri

Hm tak ja se na Omko obratil s prosbou a byl jsem poslan do p..., protoze jsem si pristroj nekoupil u nich! Takze pomoc hledam jinde a jsem docela reakci Omka zklaman. Myslel jsem ze jsou pro Technisat vyhradnim dovozcem a nebudou resit jestli jsem koupil u Franty nebo u Pepy.

nessi

krikri: Možná se to tu řešilo, ale nenašel jsem zatím odpověď. Mám nový HDD - WD My Book 500 GB s vlastním napájením, naformátovaný v Technisatu. Tak kde je chyba? Chápu, že na flash disku nebo HDD napájeným pouze přes USB mohou být problémy, to ale není můj případ.

jirka67

naformatovany ako co a nemas lost clusters

ak si dal formatovat s novym FW, to bude FAT32.,,
jirko ja len ze daj hladat (aj) na tomto fore pre TS HD8-S(X) a tak a mozno to tam bude. Kocke som napisal ze ja som podobnu situaciu riesil ako pisem a ide.
Ak nic z toho co sme ti tu popisali nepomoze,
uisti sa ci druhy - mensi/iny disk to bude robit tiez
-- ak nie, vies kde je chyba! ;-)
K

krikri

jirka67

Neboj se stáhnout sw ze satelitu-stáhnul se mi v pořádku už po druhé je tam tedka z 03/10.Je zajímavé že já mám HDD /WD 500GB/a nahrávám vše v naprostém pořádku-vše v HDkvalitě z HBO/hlavně/z 90%přes časovač a vše v pořádku.Je to pravděpodobně starým sw,ten kravil při ext.nahrávání.Teďka sem ti chtěl napsat jaký mám sw a napsalo mi to že je připraven nový sw k aktualizaci tak sem dal aktualizovat tj. už po třetí. Číslo nového sw je 2.40**10.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

jirka67

Stahuje a stahuje údajně to trvá cca 90min /minulý sw takto dlouho trval/takže stáhnutý by měl být někdy v 19:33 tak ti zítra napíši jaký přesně je jestli chceš- o 19:40 se budu psychicky a nervově připravovat na hokej u bedničky.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

petr33

No ted uvidis co se budou dit za veci s tim novym FW, ty mas totiz nemeckou verzi pristroje. Obdobne problemy s disky se resi jak u nemecke tak i u exportni verze. Ty HDD co jsou na podpore Omka se sehnat daji, staci pouzit google, nebo jit rovnou do Alzy :)))

V podstate by mel vyhovovat jakykoliv multimedialni disk, nikoliv datovy PC, vyborny je ted WD rady Green Power 500GB, nezaznamenal jsem zadny probelm, FW u X verze mam predposledni, kvuli te "chybe" EPG, podle me je to prkotina, ale nekteri si na to zakladaji ...

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

nessi

Tvuj problem by mel vyresit tvuj prodejce, ten inkasoval penize, ten by mel svym zakaznikum poskytovat kvalitni podporu. Pokud tak necini je to spatne! Nicmeme neverim, ze ze te poslali s technisatem v Omku do p ... minimalne te odkazali na svuj support na webu, ale tato firma nepracuje principem "Matka Tereza" a nemuze tak fungovat, vsechni dealeri a velkoobchodnici sve povinnosti vuci svym zakaznikum znaji a musi je plnit a ne jenom prodavat lopatama a problemy at resi distributor.

007

Takže petr33 má HD8-S, tj. německou verzi. Takže jak píše 007 je lepší si v HD8-SX ponechat ten původní sw 2.40.xx.1? Nový sw opravdu dělá chyby v EPG a nahrávání asi neopraví.

Myslíš třeba tento HDD :
http://www.alza.cz/pevny-disk-western-digital-caviar-av-green-power-500gb-d107503.htm
Moc se v počítačích nevyznám, ale toto je interní disk, ne? Ten by se dal nějak připojit přes USB k Technisatu? Jinak na Alza mi to o WD externách disků nachází pouze My Passport (USB napájení) a My Book (externí napájení). Omlouvám se, asi jsem v té PC terminologii natvrdlej. Budu rád, kdybyste mi poslali odkaz na Alza, který HDD doporučujete. Díky moc

jirka67

Anebo třeba tenhle ?
http://www.alza.cz/western-digital-caviar-green-av-gp-500gb-32mb-cache-d155752.htm
Vůbec nevím, jaký v nich je rozdíl, pouze vidím vyšší vyrovnávací paměť. Hlavně mi ale není jasné, když je to interní, zda půjde k HD8-SX připojit.

jirka67

mam tam Samsung S2 -320GB tusim,nemam najmensi problem.

Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000

gorefan
Registrace: 5/2007

Už jsem z těch disků úplně zmatenej. Spíš se přikláním k tom WD Caviar (jak píšou na Omko). Ale našel jsem jenom interní disk (na Alza). A fakt nevím, jak to s přijímačem propojit. Díky za rady

jirka67

007

od včerejška sem nezaregistroval "No ted uvidis co se budou dit za veci s tim novym FW"-co by se mělo dít?To tady blbneš lidi aby si nekupovaly"S"?Stáhnul sem vždy aktualizace po upozornění a naprostý klid.A že mám německou verzi to vím já jí chtěl.Takže v čom je problem?Já zatím žádný nemám a ani sem zatím žádný nezaregistroval-přijímač pracuje v napristý pohodě.Jinak SW je 2.40.0.10/1509/vl2.8-2bl3/192/ vydáno 13.4 2010. :(( :((

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

007

To by ses divil jak v "omku"zacházejí se zákazníky-jeden povídá to a druhý zase tamto ve finále je zakazník přenejmenším idiot.Stačí si někdy vyslechnout hovor na centrále od nějakého pucfleka který možná ani neví která bije.A pobočka ve Vysočanech-kapitola sama pro sebe.Cituji:Proč se mi sekají pouze HDprogramy?Vadný kabel HDMI dodávaný výrobcem-musíte si koupit tento/cca1000k/Takže sem se zasmál a šel raději pryč a od takového prodavače raději nic nekupovat-nebo podavače?Mám pokračovat?Někdo je s touto firmou spokojen já moc ne.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

jirka67

Ten HDD se dava do supliku, typ je napsany na podpore Omka.

@petr33: Bud rad ze ti to jede, osobne jsem mel v rokou nemca, co pekne blbnul po nynejsim upgrade, vsak se podivej na nemecka fora jak se tam original hodnoti a jaky FW je doporucovan... je otazka na koho se v Omku obracis, v autorizovanem servisu nebo na technicke podpore problem neni, tam ti reknou presne co a jak, je treba si ale uvedomit ze Omko je autorizovano pouze pro exportni verze, takze pripadny problem nemcoura si musis poresit primo u technisatu ...

007

oo7

Já sem byl na lince s někým v "autorizovaném servisu"ten mi na dotaz ohledně přijímače odpověděl "A" po chvilce přemýšlení mi to nedalo protože co radil se mi zdála ptákovina tak sem tam volal znova vzal to údajně vedoucí servisu a ten mi odpověděl "B".Když sem mu řekl co mi řekl ten jeho podřízený tak si nepřej vědět co mi řekl a jak se choval/vola ze mě dělal/.Takže vžy není posvícení!!!A pro ilustraci se podívej na konkurenšní web avma...cz a zadej do vyhledávače tuším Zamrzávání HD programů.Tam si udělej úsudek a můžeš se taky pobavit.Když ptáčka lapají dobře mu spívají a pak když je problém tak všichni dávají ruce pryč.Koupils tak si trhni nohou.P.S. a až budu mít s "němčourem" problémy tak si je vyřeším sám či z něčí pomocí ale ne určitě z či v OMKU. :))) R^ hezký den :)))

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

Odporúčam naformátovať úložné médium priamo v prijímači a používať zásadne TSD file system a nie FAT32 file system!!!

brga
Registrace: 9/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra