, sekce: Zkušenosti |
|
Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STCZvažuji koupi měřícího přístroje pro občasné montáže STA a rozmýšlím se mezi Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STC.Cenově vychazejí +- stejně (cca 40000Kč bez DPH).Nemáte s něma někdo zkušenosti,popř. který byste mi doporučili.Děkuji.. |
avdigital
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 19 |
|
|
RE: Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STCTěžko zde najdeš člověka, co má stejnou praktickou zkušenost s oběma měřáky. Pokud jde do takové to investice, budeš muset cestovat po zastupiteských firmách. Tedy Praha - Břeclav.Šel bych spíš do Rovera, je lépe vybaven. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STCFSM myslím nemé echoanalýzu, což je v SFN dost důležité. Pak myslím, že FSM je bez GSM pásma. A velikost obou přístrojů je taky dost rozdílná pro měření na střeše |
brambora
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 95 |
|
|
RE: Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STCProhledl jsem si pdf k Televesu a myslim si, že neni co řešit.Nyní ho prodávaji sice za 40tis s DPH, ale je to pouhý doprodej starého modelu. Tu výbavu, o které psal brambora jsem měl přesně na mysli. Jdi do Rovera. Televes je drahej jak (nevhodné slovo), vzhledem k tomu co jeho měřáky umí. nyní se prodává model H45 a jeho cena je tak nadstřelená, že je to v podstatě neprodejné. Viz poslední DVBT/SAT magazín. On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STCDíky za názory.Má někdo z vás ten ROVER ATOM LIGHT STC?Zdá se mě,že tu někdo psal,že špatně detekuje slabší DVB-T signál.A nevíte jak je to s dekodováním MPEG4 u ROVER ATOM LIGHT STC.Díky moc. |
avdigital
|
|
RE: Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STCO té detekci jsem to psal já, ale nešlo o slabý signál.Detekci MPEG4 zvládají pouze top modely, u dalších to lze dovybavit dodatečným HW a SW, ale u některý to nejde a nepujde vůbec. O problémové detekci je toho zde popsáno dost v diskusi a především v diskusi pod článkem o Digicube. O výbavě měřáků Rover jsou zase tuny materiálu na oficiálních stránkách výrobce. http://www.roverinstruments.com/ On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STCTakže Atom Light to má s MPEG4 podobně, jako můj DIGICUBE.MPEG4 ti v základu nezobrazí, ale můžeš měřit digi parametry DVB-S2 s QPSK, i 8PSK modulací. Takže naprosto dostatečná výbava. U Televese 450 tohle můžeš čekat akorát ve snu... On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STCDíky moc za informace.Ještě bych se chtěl zeptat jak je to s tou problémovou detekcí.Jestli jsi ten problém nějak vyřešil.Zkoušel jsem procházet ty diskuze jak jsi psal ale nějak jsem nic co by se týkalo vyřešení toho problému nenašel.Tak mi prosím napiš jak jsi to vyřešil.Díky |
avdigital
|
|
RE: Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STCdobra rada, ak chces merat DVB-T tak ROVER nekupuj "budes plakat pri merani DVB-T" |
lacko9
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 135 |
|
|
RE: Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STCTy tu akorát kydáš nesmysly a nic kloudného, konkrétního jsem od tebe ještě nečetl. Nějakej tvuj známý si měřák ani pořádně nevyzkoušel, prodal ho dál a ty to akorát tupě papouškuješ. Nepřipadáš si trapně??On Air!
|
Saxon
|
|
re: SAXONako dokaz je tu predosla reakcia spokojneho uzivatela ROVERU, co este dodat |
lacko9
|
|
RE: Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STCNa tvoje reakce nelze dodat nic. Já jsem jisté nedostatky u Rovera objevil a dneska mohu upřímně říci, že jsem s Roverem po několika vydaných FW spokojenej a nemam žádné zásadní výhrady.Navíc je u výrobce reálný předpoklad, že bude po potřebnou dobu své produkty podporovat. Toto nejsou žádné otřepané fráze, jako v tvém případě. Buď zdráv. On Air!
|
Saxon
|
|
re: SAXONROVER je rover ale tu Ti pasielam nieco na prestudovanie o merani DVB-T cize nieco konkretneho http://www.tpplus.sk/?p=p_63&sName=DVB-T-v-praxi "mozno si budeme rozumiet" |
lacko9
|
|
lackoA co tím chtěl básník jako říci?Skoro jsem se ti chtěl omluvit za toho papouška, ale opravdu neni důvod. avdigital - snad si z uvedené dvojice přístrojů dobře vybereš. On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STCTak určitě nebudu kupovat Televés FSM-450,protože je už jak jste tu napsali zastaralý a vyprodávají ho.Znáte někdo jěště nějaký měřící přístroj s cenou do 45000Kč vč.DPH,který je lepší než ROVER ATOM LIGHT STC? |
avdigital
|
|
avdigitalHoď se svůj email, pošlu ti kontakt na člověka, který si ATOM Light od Rovera nedávno koupil. Informace od něho ti budou asi nejužitečnější.On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STC@Saxon:))) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 770 |
|
|
RE: Televés FSM-450 nebo ROVER ATOM LIGHT STCMůj mail je avdigital@email.czDíky moc |
avdigital
|
|
avdigitalposlal jsem Ti kontakt do mailu.On Air!
|
Saxon
|
|
saxno Kuba mi včera psal kolem půlnoci, jak s ním měřil výstup svého pirátského FM vysílače ;) |
davidkriz
|
|
davidTaky si chci v létě zase zavysílat. Je to taková radůstka, ale musim jen občas, velký bratr nikdy nespí... :)))On Air!
|
Saxon
|
|
@saxonlezlo mu z toho 125dBuV, přepočítal jsem mu to na ERP kolem 0,3W na směrovce, ale tipuju o kus míň, nepřizpůsobení bude průser jaxviňa... |
davidkriz
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|