Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Má význam jít do HD

Mám Panasonic TX-P42X10 jen s HD Ready. Mám Sky link, DigiTv a pozemní digitál. Dívám se na TV ze vzdálenosti skoro 4m.Bude rozdíl v obraze na tuto vzdálenost a má pro mně význam investovat do satelitního přijímače HD a platit tarif HD ve skylinku?
Děkuji za rozumné odpovědi

Zdeněk
Registrace: 4/2005
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

re.

vyskoušej a uvidíš

vaclav
Registrace: 1/2005

RE: Má význam jít do HD

Já myslel že se dovím jestli to bude nějaký rozdíl

Zdeněk

Asi bych se zamyslel, co vlastně chceš sledovat. Já jsem si platil HD balíček od Skylinku jen kvůli fotbalu na NS HD. Vzhledm k tomu, že PL jde asi na této stanici do kopru začíná to pro mě být pasé. Musíš se zamyslet jestli chceš koukat na stále dokola rotující Sexy pistolnice na Filmboxu či Ledovou jízdu na History atd. Možná by tě něco zajímalo na Eurosportu.. Pak je tu ještě Nova a její nativní Televizní noviny a sem tam nějakej film a ČT s dokumenty o přírodě a sem tam s nějakým fotbalem či Hříšnejma lidma a Klukama v akci. Odpovídám trochu oklikou, protože ten obraz až tak posoudit nemůžu. Každopádně vynaložený úsilí v tuto chvíli asi nebude tak uplně odpovídat možnostem který můžeš získat :-/

Arsenalek
Registrace: 4/2009

Zdeňku ty bud sranduješ alebo bereš drogy, vyskúšaj a uvidíš a potom porovnávaj.

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

Já myslel že mi někdo poradí, ještě jsem neměl příležitost to porovnat

Zdeněk

Význam to má,protože v HD Tv se bude nabídka HD programů rozšiřovat.V SD se bude za pár let zmenšovat.Je důležité jít s dobou,ne proti ní.To je jako před pár lety si kupovat video,když je teď Blue Ray disk.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Tak třeba se ti ještě někdo ozve kdo má doma dvě televize vedle sebe a porovnává rozdíl mezi SD a HD vysíláním na HD ready a full HD TV:-/ Obraz budeš mít nejspíš lepší, otázkou je jestli ti to za to stojí. Viz moje poznámka o programové skladbě..

Arsenalek
Registrace: 4/2009

HD sat. přijímač rozhodně ano, rozdíl TV HD ready a full není až tak podstatný, hodně lidí má HD na plazmě, která je ještě méně než ready (1024). Nabídku Skylink si vem na zkoušku a pak se rozhodneš.

visper
Registrace: 5/2008

No to poznáš HD na 100% pokud to bude nejlepe native hd a propojeno kabelem hdmi.

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

Když nic

jiného,tak ten satelitní HD asi ano.S tou TV mužeš v klidu někde nějak porovnat.Teda pokud jsem dobře pochopil máš pouze SD sat.přístroj.Třeba jenom to HDMI propojení trochu zmírní SD zděšení ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Já měl HD na olympiádu pak jsem to zrušil pro mne to nemá cenu . Na tv koukám málo a jak tady někdo psal stále rozující stejný filmy jedině eurosport je dobrý ale za ty prachy se to nevyplatí. Doopravdy si to na měsíc vyskoušej možná budeš jak v kvalitě tak obsahově zklamaný. Takový HD na zahraničních kanálach je jiný kafe , ale není to česky tak zase pro mne nic.

standa111
Registrace: 11/2009

Zdenku ano!

chod do obchodu kup to a predavacovi povedz ze ja som Ta prehovoril, aby mi poslal jeden HDMI kabel zadarmo!
prepac ale ako som sa snazil, tak som sa snazil, na to sa seriozne odpovedat neda!
Je pravda ze HD obsahu este nie je vela ale sat prijem je o moznosti HD prijmu na niektorom mieste - aspon teda pre mna. Na druhej strane ale ked ten obsah HD je a naozaj kvalitny (napr. arte) tak je z toho iny zazitok. Potom ked prepnes naspat a je nieco v strede obrazovky ohranicene 10cm ciernym pasikom (pokial nedas zoom ci pod.) sa kukas ze to co je?! Ono velka TV si to ziada! ;-)
Ale aby som skusil byt este serioznejsi - vyries 2v1 - ked uz budes kupovat novy prijimac, hladaj uz taky ze s nahravanim; neviem ako si Ty na tom s casom ale pre mna moznost nahrat veci -/- preniest do PC a ev. "odzalohovat" na DVD-Video je uz potreba. A to ze prijimac bude HD ber uz ako investiciu do buducna a ze kupujes moderny prijimac; co Ty na to?!
K

krikri
Registrace: 3/2010

Zdenek: ja rikam za sebe ANO! ... jdete do toho, ci uz se rozhodnete pro tu nebo onu platformu, HD je soucastnost...

at se dari, ahoj ;)

ps: zrovnavat HD s SD, to je jako kdyby zrovnavate vykon Skoda RS a Audi tridy S.... :))) ... rychlost bude u obou, ale pocit z jizdy je nezrovnatelnej

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

pokud mas uz HD STB a zaroven skylink kartu, tak si do konce kvetna muzes za 7kc SMS vyzkouset balik HD kanalu na 10 dnu zdarma ... neni nad to, si to vyzkouset sam ... dle meho nazoru rozdil poznas i na 4 metrech ... proste ten HD obraz je daleko kvalitnejsi ...

davebj1
Registrace: 3/2008

Záleží, na čem je důraz

HD přijímač:
1. Umožní příjem HD stanic, v současné době je cca 10 FTA:
ČT HD, Nova HD, Das Erste HD, ZDF HD, Arte HD, Eins festival HD(se chystá),Anixe HD, Servus HD,Luxe HD,Dubai sport HD, Alkass HD.
2. Pokud navážeš kontakt s "herym", budeš mít HD stanic "neurekom".
3. SD stanice u kvalitního přijímače se upscalují do HD a je to znát v kvalitě obrazu.
4. Pokud je důraz na kvalitě obrazu, pak doporučuji za přijímač Technisaty HD, mají však řadu některých omezení.
5. Pokud je důraz na EMU, pak "hery" doporučí jiný typ přijímače, není to můj obor.
Rozdíl mezi SD přes scart a SD přes HDMI s upscalingem je opravdu vidět. Pokud se týče 1368x768 versus Full HD, u 42 palců bych si troufal říci, že rozdíl je malý, zřetelnější bude až u větších uhlopříček.
Závěr: HD přijímač rozhodně ano, hned dnes.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

I když budeš sledovat jen ČT HD a novu HD, tak to MA vyznam !!! R^

šibal
Registrace: 8/2009

to ani ne, ale jsou tady potom i možnosti nakoupit zahraniční karty, který sice nejsou určený pro náš trh, ale přesto není problém je v cizích e-shopech objednat. chce to pokud možno přijímač s dvouma čtečkama (+2 sloty na moduly) a dobrou podporou v tomhle směru

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Děkuji za rady

Zdeněk

a pak je tady "topení" alias Diablo 2 a jako alternativa Millenium karta obojí s nabídkou asi 16 atraktivních HD programů ponejvíce ve francouzštině. nakombinuj to všechno dohromady a nuda je vyloučená

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

A já říkám ne

Pokud nejsi tlačený do koupi nového HD, tak ne. Obzvlášt když máš "jenom 42". U 50 by to mělo význam. Toto je názor člověka, který HD zatím nemá. /A to mám HD tv/ Zatím jsi tady četl názory lidí, co to mají a už bez toho nechtějí žít. A ted mě zabijte...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

a můžete mně ještě poradit jak se zkontaktovat s Herym

Zdeněk

: Má význam jít do HD

Já mám Panasonic 32 FULL HD se zabudovaným satelitem a 100Hz.Sleduji kdejaké diskuse. Obraz je moc krásný jak v SD, tak i v HD. Jestli se obraz upscaluje, opravdu velký rozdíl nevidím. Asi budu muset jít k očnímu. Jsem opravdu spokojen.

Oldřich
Registrace: 12/2005

HD spoznas hned, aj keby to mal byt len upscalovany SD. Je to proste rozdiel. A ked uvidis nieco v native (napr. Tenis na Eurosport HD), tak uz vzivote nebudes chciet hladiet na SD kanal. Rozpoznala to aj moja zena, ktorej bolo inak uplne fuk ci pozera DivX nahraty z kina, alebo DVD a rozdiel v tom nepoznala. Ak si zaplatis HD ponuku od SkyLinku, tak tych stanic budes mat celkom dost a je predpoklad ze rok co rok to zacne rapidne pribudat. Takze iny prijimac ako HD uz ani nekupuj. Rozdiel v cene uz neni taky velky a zazitok budes mat urcite. Napr. Liga majstrov alebo ine sporty na CD HD, alebo dobry film na NOVA HD urcite stoji za to, aj ked casto este ziadny nativ nevysielaju. Ale aj to bude urcite casom len pribudat. HD ma byt uz standart, ved coskoro uz pojdeme do 3D a nie aby sme sa teraz pytali ci ist do HD!!!

Billysk
Registrace: 4/2006

A mam 42" uhlopriecku a je to poznat riadne - i ked je fakt, ze pro tom sedim 3m a nie 4.

Billysk
Registrace: 4/2006

já mám 32 a poznám to taky! (smích) absolutně neomylně. na velikosti úhlopříčky nezáleží. i pokud bydlí někdo v maličký místnosti a čumí na TV z jednoho a půl metru, tak se mu to vyplatí. SD vysílání nevyplní ani takhle malou plochu žádnou extra kvalitou. fakt ne. ani kvalitní SD

vortimond
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra