Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Má význam jít do HD

Mám Panasonic TX-P42X10 jen s HD Ready. Mám Sky link, DigiTv a pozemní digitál. Dívám se na TV ze vzdálenosti skoro 4m.Bude rozdíl v obraze na tuto vzdálenost a má pro mně význam investovat do satelitního přijímače HD a platit tarif HD ve skylinku?
Děkuji za rozumné odpovědi

Zdeněk
Registrace: 4/2005
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Má význam jít do HD

HD nema vyznam,len ak mate sedy zakal v konecnom stadiu.

Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000

gorefan
Registrace: 5/2007

Já vůbec nechápu o čem je řeč. SD norma byla navržena před 60-ti lety, tenkrát byly max. uhlopříčky 40 cm. Tak už je snad čas na změnu. Ptát se u metrové obrazovky jestli má HD význam mi připadá podivné.

visper
Registrace: 5/2008

SD vysílání vznikalo v dobách, kdy nikdo nepředpokládal, že bude existovat větší televize, než 50 cm úhlopříčka. a přesně pro tyhle TV je to určený

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Vortimond

4 sekundy, telepatie?

visper

Opravdu legrační počteníčko.

Myslet na budoucnost, SD je staré, určitě HD a pod. Já osobně bych si dovolil trochu komplexsnější pohled na věc. Pokud koukáš na 107cm TV ze vzdálenosti 4 metry, tak na tuto vzdálenost rozeznáš SD od HDready jen dost těžko. Jelikož už máš TV která je HDready, tak není možné počítat s HDfull. Slova o tom, že je třeba myslet na budoucnost jsou zcela lichá. Dnešní technologie sotva přežijí příštích pět roků, takže myslet dál než na pět let dopředu nemá smysl. Určitým faktorem tak je také věk diváka a kvalita jeho zraku, která se bude zhoršovat. Jediným důvodem pro nákup HD tak je možnost sledování programů které jsou vysílané v H264 nebo DVB-S2. Pokud je pro sledování požadovaných programů nutný přijímač s takovouto výbavou, pak je koupě takového přístroje oprávněná. Vše ostatní je spíše nepodstatné. Rozdíl v SD propojeného s TV pomocí RGB,YPbPr nebo HDMI je jen těžko postřehnutelný, a na uvedenou vzdálenost je to naprosto vyloučené. Spíš než rozdíl v obraze je tak třeba zvažovat rozdíl v programové nabídce.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

zajímavý, že kvůli hrám si statisíce lidí kupujou každej rok nový grafárny a procesory a jednou za tři roky mění celý PC a nikomu to nepříde divný. fakt tyhle hry už dneska nikdo nehraje. shocking!
www.youtube.com/watch?v=SjUzhn92qyc

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

Docela jste mne potěšili. Já jsem už starej dědek a do teď jsem si myslel, že už jsem skoro slepej. Koukám na 32 palců ze 3 metrů a SD-HD poznám naprosto neomylně. Když některé stanice dávaj letterbox, tak je mi blbý to zvětšovat, nechávám to radši malé. :8)

visper

jo přesně, máš recht. pozná se to. a další věc kterou každej ochotně mění každej rok jsou mobily. to nikomu divný nepříde. ale když má někdo doma dva HD přijímače, tak asi nejspíš nasadit silný psychofarmaka

vortimond

Máš pravdu. Většina lidí považuje za normální měnit sice v trošku rozdílný frekvenci ale přesto často nejen mobily, laptopy, PC ale i automobily. Na druhou stranu ale máme zafixovaný, že přijímače jsou na léta. Naši měli rádio Philips superheterodyn (tlačítkový!) z roku 1939 do 60tých let, vlastně do smrti. Při pražský povodni mě skoro dojal pohled na chlapíka, kterej z utápějícího domku jako první vynášel televizor. Jak často se teď měněj piána? Pokud jde o elektrický tak asi taky často. Inu jiná doba.
Ovšem mojí bohatou sbírku LNBček bere familie sice shovívavě a zřejmě vidí příčinu ve stáří a měknoucím mozku.

knawi
Registrace: 3/2007

když už jsme u toho měknoucího mozku, tak zítra by mělo dorazit moje nový LNB black ultra TWIN. nakonec jsem neodolal a musím vědět, jestli je tahle verze fakt trochu lepší než singl.

vortimond

Do buducnosti ano min este 5 rokov teraz asi nie aj ked vysielaju nejaky program v HD je väcsinov konvertovany stale z SD a v HD je este stale vysielane male mnozstvo filmov ci dokumentov. Teraz stoji HD prijmac cca 130€ a SD od cca 50€ a o 5 rokov bude cena HD priblizne taka ako teraz SD

domi357
Registrace: 5/2010

To LNB Black Ultra Twin všude náramně chválej,jsem zvědavej an tvůj test.

knawi
Registrace: 3/2007

@domi357, dalších 5let si kazit oči a nervy, to tě lituji.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

pokud HD přijímač,vyber takový,aby měl možnost připojení na net,jinak budeš platit karty

pierrepetr
Registrace: 5/2006

nechápu názory , že to nemá smysl.... i kdyby to bylo jen kvůli 1 kanálu tak to smysl má a jestli nepoznájí někteří rozdíl mezi HD a SD ze 4 metrů na 107 ,tak je nejvyšší čas navštívit oční lékařské oddělení.

jaoming
Registrace: 5/2010

@domi357

Aj konvertovany SD kanal je v HD ovela krajsi ako klasicky SD a uvidi to aj slepy. To neni ako ked si zkonvertujes z DivX-u do HD a nevidis rozdiel. V skutocnosti je to ako ked niekto urobi z velmi kvalitneho formatu do divx (to je ako SD) a zaroven z toho povodneho velmi kvalitneho urobi HD (to je konvertovane HD), cize nie z toho SD (divx) do HD, ale z povodneho signalu do HD. V tom je velky rozdiel. Pisem to aby si to pochopil, SD nie je divx, ale ako priklad ma to napadlo asi najlepsie na pochopenie.

Billysk
Registrace: 4/2006

určitě HD přinese velké zlepšení i na HD ready televizi, já koukám cca z 2.5m na 32" TV a rozdíl mezi SD a HD je obrovský R^

rejča

http://satelitni-technika.fialanet.cz

předvedu, vysvětlím, dovezu, namontuji....prostě pohodovka....

antonin1
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra