Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Motor a Atlantic Bird 1 12.5 W

Může mi prosím někdo poradit. Dneska jsem nainstaloval motor Digipower 2100 a projíždím satelity a ukládám pozice. Propracoval jsem se bez problémů od východu až k 8,0 W, ale 12,5 W mi tam prostě nejde naladit. Mám 85 parabolu a Technisat digit HD-S. Bohužel tenhle satelit tam není předprogramovanej tak ho dělám jako user. Zadám 12,5 W, natočí se to zdá se správně, ale po signálu ani ťuk. Jinej user jsem si takhle v pohodě udělal. Není tenhle 12,5 W náhodou jako Thor 1 W nějak "níž" na orbitu, že mi to nejde? Nebo nějaký jiný vysvětlení? Dík :-/

Arsenalek
Registrace: 4/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Motor a Atlantic Bird 1 12.5 W

Špatně nastavený motor, překážka (strom, dům, raketodrom cokoliv) špatně zadané perametry družice, erupce na slunci. Příčin může být mnoho.

lukas79
Registrace: 3/2008

buď:

a)
b)
c)
.
.
.
fň)
gř)

Nejpravděpodobnější důvody:

- blbě nastavený motor
- překážka ve výhledu na pozici
- špatné nastavení přijímače
- hledání signálu mimo pozici
- hledání signálu na špatných parametrech

Pokud příjem realizuješ v České republice, pak ano, pozice 12.5W bude mít menší elevaci než pozice 1W - to znamená, že nároky na volný výhled tím směrem budou vyšší.

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

Zkus zadat funkční transpondér s té družice. viz --https://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/12w5/

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

No já ten 1W, taky nemůžu naladit. Vím, že když jsem přecházel z Digi na Skylink, musel jsem parabolou trochu "cuknout" nahoru abych chytil Astru. Teď jsem zkusil natočit až na 30 W a signál mám. Jak se řeší točení z Astry na Thor, kdyř ten má nižší tu elevaci? Má ji teda stejně tak nízkou i Atlantic Bird? Podotýkám, že ten Thor jsem chytal se stejnou parabolou na stejný konzole..

Arsenalek

njn už jsme doma ...špatně nastavená parabola a nulový bod :lookaround:

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

To nevím Karlosi. Nulový bod na 13E (Praha). Všechny družice od 28,5 E po 8 W běhaj. Te´d se mi poved už i ten Thor. Tak se zadaří snad i s tím Atlantickem ;-)

Arsenalek

Záhada vyřešena, musel jsem po nastavení motorem víc než obvykle ručně doladit. Už to běhá R^

Arsenalek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra