, sekce: Příjem satelitů |
|
Motor a Atlantic Bird 1 12.5 WMůže mi prosím někdo poradit. Dneska jsem nainstaloval motor Digipower 2100 a projíždím satelity a ukládám pozice. Propracoval jsem se bez problémů od východu až k 8,0 W, ale 12,5 W mi tam prostě nejde naladit. Mám 85 parabolu a Technisat digit HD-S. Bohužel tenhle satelit tam není předprogramovanej tak ho dělám jako user. Zadám 12,5 W, natočí se to zdá se správně, ale po signálu ani ťuk. Jinej user jsem si takhle v pohodě udělal. Není tenhle 12,5 W náhodou jako Thor 1 W nějak "níž" na orbitu, že mi to nejde? Nebo nějaký jiný vysvětlení? Dík :-/ |
Arsenalek
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 193 |
|
|
RE: Motor a Atlantic Bird 1 12.5 WŠpatně nastavený motor, překážka (strom, dům, raketodrom cokoliv) špatně zadané perametry družice, erupce na slunci. Příčin může být mnoho. |
lukas79
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 424 |
|
|
RE: Motor a Atlantic Bird 1 12.5 Wbuď:a) b) c) . . . fň) gř) Nejpravděpodobnější důvody: - blbě nastavený motor - překážka ve výhledu na pozici - špatné nastavení přijímače - hledání signálu mimo pozici - hledání signálu na špatných parametrech Pokud příjem realizuješ v České republice, pak ano, pozice 12.5W bude mít menší elevaci než pozice 1W - to znamená, že nároky na volný výhled tím směrem budou vyšší. Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 971 |
|
|
RE: Motor a Atlantic Bird 1 12.5 WZkus zadat funkční transpondér s té družice. viz --https://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/12w5/Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..
|
Karlos1
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 955 |
|
|
RE: Motor a Atlantic Bird 1 12.5 WNo já ten 1W, taky nemůžu naladit. Vím, že když jsem přecházel z Digi na Skylink, musel jsem parabolou trochu "cuknout" nahoru abych chytil Astru. Teď jsem zkusil natočit až na 30 W a signál mám. Jak se řeší točení z Astry na Thor, kdyř ten má nižší tu elevaci? Má ji teda stejně tak nízkou i Atlantic Bird? Podotýkám, že ten Thor jsem chytal se stejnou parabolou na stejný konzole.. |
Arsenalek
|
|
RE: Motor a Atlantic Bird 1 12.5 Wnjn už jsme doma ...špatně nastavená parabola a nulový bod :lookaround:Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..
|
Karlos1
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 955 |
|
|
RE: Motor a Atlantic Bird 1 12.5 WTo nevím Karlosi. Nulový bod na 13E (Praha). Všechny družice od 28,5 E po 8 W běhaj. Te´d se mi poved už i ten Thor. Tak se zadaří snad i s tím Atlantickem ;-) |
Arsenalek
|
|
RE: Motor a Atlantic Bird 1 12.5 WZáhada vyřešena, musel jsem po nastavení motorem víc než obvykle ručně doladit. Už to běhá R^ |
Arsenalek
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|