, sekce: Příjem DVB-T |
|
otázky pro saxonaZdravím jihočecha a ostatní příznivce sat.techniky.Poprosil bych znalce regionu o pár odpovědí pro amatéra.Zakoupil jsem DVBT Evolve 2025(četl jsem,že má citlivý tuner) pro záložní příjem tel.signálu a mám několik problémů.Nasměrovanou mám anténu na Kleť,na střeše staré síto se zesilovačem (asi v něm nějaké BRF),svod zeleným koaxem cca 15m.Po nainstalování mi to načetlo všechny české programy v pořádku a tři rakouské,ale ty mi nejdou.Síla signálu 45%a kvalita NIC. Problém mám i čes.programy.Některý den síla sig.přes 50%(ta zůstává stejná),ale kvalita se některé dny mění.Z 90 % klesne na chvilku na až na 30%.Tak to začne kostičkovat.Přijímám to v Blatné a četl jsem tady,že jsi dělal pokusy s příjmem u Záboří.Podle mapy je zde pokrytí slabší,lepší by mělo být od Sušice.Kleť jsem nechával jestli chytím rakousko.Tak se chci zeptat,jestli mám problém ve starém rozvodu a nebo je Kleť daleko a zkusit Sušici.Případně dát nový kabel na svod a vyndat zesilovač,jestli je nevhodný.Druhý problém mám při nahrávání na flashdisk.Programy Čt1-Nova-Prima bez problémů,ale nechce mi to nahrávat Čt2-Čt4.Je závada v přjímači,nebo je v tom nějaký problém na Kleti.Tak pokud by jsi věděl na nějaké otázky odpovědět,byl bych rád. Zatím děkuji Trew |
trew
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 7 |
|
|
RE: otázky pro saxonaTakhle na dálku radit neumim.V každém případě bych se zbavil toho zesilovače a raději použil nejakou výkonnější směrovou anténu. Klidně Ti tam může jít lépe Kleť než Svatobor, v tomto případě hrajou roli spíš překážky v terénu, než vzdálenost samotná. Vždyt to můžeš nakonec vyzkoušet. Co tam chytáš za Rakušáky? Když si v Blatné, tak to můžou být signály z Lince, nebo Jauerling. Co to je za kanály? On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: otázky pro saxonaPrávě, že mi to načetlo ORF2W,ORF2N,ORF1 parametry na 31 kanále,ale síla signálu jen 41% a kvalita 0.Tak mi nic nejde.Svatobor vyzkouším.Jinak to nahrávání by mělo jít z každého kanálu?trew |
trew
|
|
RE: otázky pro saxona31 kanál je ORS první multiplex z vysílače Jauerling. Pokud chceš stabilně přijímat signál z tohoto vysílače, tak už proto musíš něco udělat. Rozhodně nestačí vystrčit nějakou madraci s preampem bůh ví jaké kvality.Na Jauerling to máš 165km... Pokud chceš pomoc, můžem se domluvit osobně. Do Blatné to nemam daleko. Pokud Ti jdem nahrávat z jednoho kanálu v MUXu, pak to samé musí fungovat i na ostatních programech v MUXu. Jediná vyjímka by byla v hierarchické modulaci, ale ta tě na jihu Čech v současnosti nepotká. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: otázky pro saxonaDěkuji za odpověď.Rakušáky řešit nebudu,mám jiný zdroj přijmu signálu.Zkusím Svatobor a pak uvidím,jak dál.To nahrávání asi budu muset vyřešit reklamací.Zatím je to jen záložní zdroj,tak mě to tak moc nepálí. trew |
trew
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|