, sekce: DVB-S přijímače |
|
Uživatelská přívětivostMěl jsem dnes možnost pohrát si v jednom odborném marketu a prozkoušet celou řadu různých značek sat.resívrů.Z hlediska uživatelské přívětivosti a rychlosti přepínání na mne udělal největší dojem Dreambox 800, jiné mne spíše zklamaly, Technisaty grafickou úpravou menu, Humaxy pomalostí a Topfield, tam jsem se lekl, že jsem ho rozbil, přepínání trvalo snad déle, než 5 sec. Zlatej Vantage. Nepamatuji se, že by tady byla uživatelská přívětivost nějak zmiňována Prosím, máte typy na dobré stroje z tohoto pohledu a na ty "ostatní"? Promiňte, koho jsem se dotkl. |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
|
|
RE: Uživatelská přívětivostNení co promíjet, podle mně je to velmi důležitá vlastnost přijímače a je to i zajímavý téma. Aspoň pro mně, nemám mnoho zkušeností. Podle těch skromných, byly příjemný Homecasty, ty ale nejsou zrovna ve fóru. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
|
|
Uživatelská přívětivost (# 46)To Nervoš: Nic proti tvému názoru, ale pokud takto hodnotíš sat. přijímače, měl bys uvést také o jaký typ se jedná. Např. přijímačů Topfield je celá řada a ne všechny se chovají stejně. Já mám např. SD přijímač Topfield 6010 s WiFi a podle mé zkušenosti je to jeden z nejkvalitnějších a nejspolehlivějších přijímačů a má velmi kvalitní obraz,přepíná normálně a zatím jsem s ním neměl jediný problém. Dále mám Toppfield SRP 2411HD a po počátečních problémech jsem s ním nyní spokojen a uživatelsky je pro mne také velmi příjemný. Přepínání programů je také OK. |
Patrik
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 85 |
|
|
RE: Uživatelská přívětivostTakto se to porovnávat nedá.Hodně to může ovlivnit verze použitého sw.Třeba. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
|
|
RE: Uživatelská přívětivostJe hodně aspektů podle kterých se dá daný přístroj posuzovat, ale to co má člověk doma a je na to zvyklej tak je asi nejpřívětivější. Asi tak nějak ( jen můj názor) :) |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
|
|
RE: Uživatelská přívětivost@ Patrik, promiň, neupamatoval jsem si přesně typ, černý, uprostřed zelená písmena _ šikmá_ laciný displej, promiň, byl jsem zaměřen na jiné přístroje.Ale třeba písmo na Technisatech mi přišlo jak kdysi z DOSu, omlouvám se Technisaťákům. |
Nervoš
|
|
RE: Uživatelská přívětivostopensat 9900hd pvr,pekny obraz,hdmi,pekny vystup usb,....Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 821 |
|
|
RE: Uživatelská přívětivostTechnisat používá jednoduchou grafiku už hodně dlouho a je to myslím dobře. Pro běžné uživatelé je velice přehledná. Velké černé písmo na světle šedém podkladu. Jde to přečíst na TV všech úhlopříček. Přijde mi to jako u mobilních telefonů. Dnes je to samá barva a na texty aby si člověk vzal lupu. Přitom drtivá většina uživatelů potřebuje max. zadat číslo a poslat sms. Na to je stejně nejlepší monochromatický displej. Jenže taková Nokia 6310i už se nevyrábí :( |
mvavrusa
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 87 |
|
|
RE: Uživatelská přívětivosthttp://files.2160p.webnode.cz/200000097-aa751ac691/Technisat-Digit-HD8-S-menu.jpgneviem,mne sa paci,vyzera dobre aj na vacsej uhlopriecke.Je svizne..... Ale ak Vam chybaju detske ikonky typu Ariva..... Vantage ma skutocne pekne menu........ Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000
|
gorefan
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 232 |
|
|
RE: Uživatelská přívětivostNechtěl jsem se nikoho dotknout, ale ve všeobecné rovině by se mělo uznat, že obsluhu některých přístrojů pochopíme i bez manuálu do dvou minut, reagují svižně, obsluhovat je se naučí rychle i naše manželky, obsluha je intuitivní.Pak že jsou přístroje, jejichž dálkáče jsou již málo sympatické, obsluha až chaotická, prodlevy na příkazy, menu nepřehledné. Sám mám doma asi 8 let starý receiver ONKYO, jeho dálkáč je děs a běs, 54 tlačítek, z toho 12 má zdvojené funkce. Nikdy jsem si všechny neosvojil, využívám základní, a manželka jen zapnout, přepnout zdroj či regulovat hlasitost. Uživatelská přívětivost mizerná, jinak stroj vlastnostmi skvělý. Asi tak bylo myšleno. |
Nervoš
|
|
RE: Uživatelská přívětivostS tím mohu jen souhlasit. I proto preferuji Technisat. Menu je sice strohé a nebarevné, ale zato ho jednoduše zvládá manželka i děti a to včetně programování nahrávání na HDD přes EPG. R^ |
mvavrusa
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 87 |
|
|
mavavrusaved to ze sa uz neda zohnat ani v bazaroch nokia 6310i,a ta moja uz sa po 8mych rokoch použivania s povodnou baterkou už pomaly rozpadne.bol to najlepsi mpdel nokie |
noha
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 382 |
|
|
RE: Uživatelská přívětivostPokud za "uživatelskou přívětivost" můžeme aspoň zčásti považovat jednoduchost, tak Ariva 200 HD vyhoví oběma těmto parametrům - vyzkoušejte sami..., její Menu a ovládání jsou až směšně jednoduché... (a dokonce funguje !) ;)47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|