Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Datový tok NOVA HD Skylink-UPC

Včera při filmu Vy nám taky šéfe jsem nahrával střídavě ze Skylinku a UPC Thor. Skylink 7,4 Mbit/sec UPC 9 Mbit/sec. Mám HD BOX, který nemá měření datového toku, tak jsem to musel vypočítat z nahrávky. Jen tak dál UPC.

Každý z nás má právo na svůj názor.

George
Registrace: 4/2003
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

Jsi si jistý tím,

že obraz na UPC byl lepší než na SL? Vyšší datový tok totiž vůbec neznamená vyšší kvalitu. Naprosto zcestné myšlení člověka, který o kompresním přenosu dat nic neví.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: Datový tok NOVA HD Skylink-UPC

Asi bych uvažoval jako Gorge, ale vidím že se tady našel větší chytrolín :O

Digi Tv top platforma

satmana
Registrace: 10/2009

Včera jsem měl možnost otestovat HD kanáli od UPC a Pan Glisník by si měl udělat čas a pustit si třeba takové ESPN America HD , to je HD a ne to co nám předvádí ve Skylinku,Novasport a většínou jím snížený datový tok na HisttoriHD

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

@satmana
Je to tak jak říká Enik!
@George
A když si to tak střídavě nahrával a měřil,jaký byl rozdíl v obraze?Pokud si viděl rozdíl, tak napiš a já Ti pošlu lízátko(trojbarevné).Kdyba chtěl i Satmana,tak mu taky jedno pošlu!
:)))

Promax
Registrace: 12/2005

santana

Když mysliš, že chytrolín, tak chytrolín. Ale o statistickém kódování toho určitě vím víc než Ty nebo George. Posuzovat kvalitu přenosu podle datového toku je prostě bl_bost!!! , a jasný důkaz neznalosti věci.

Enik

chytrolín satmana

Takže podle tebe je kvalitnější obraz 720*576 (nebo 1440*1080, když už se tu mluví o UPC) při datovém toku třeba 12 Mbs než 1920*1080 při třeba 8 Mbps? Tak to seš ještě navíc slepej chytrolín.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

Uz sa o tych datovych tokoch 100x pisalo a furt to niekemu neda pokoj...Ze ked jeden je 7,4 a druhy 8,7, neznamena to, ze ten prvy obraz je horsi...

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Ono se stačí podívat

na obsazení transponderů na kterých oba programy vysílají. Pak je celkem snadné si udělat představu o celém MPXu.

Enik

satmana

R^ R^ R^

neuzil
Registrace: 7/2009

Tak to je zvlastni ze doposud se zde vychvalovali datove toky skylinku a od te doby co je na tom upc u nekterych kanalu lepe tak na tom toku vlastne nezalezi.A to jen proto ze to pan glisnik rikal to jsou asi jini provideri uplne na palicu kdyz vysilaji s treba 15 Mbit.

Tielk
Registrace: 11/2007

Tielk

Další kdo nví co je to statistický multiplex! O pana Glisnika tu vůbec nejde. Sky Link vysílá NOVA HD na transponderu SR27500 9/10 s dalšími šesti HD programy. UPC vysílá NOVA HD na transponderu SR30000 3/4 s dalšími pěti programy. Vezmi si tužku a papír, a začni počítat. To je ale jen úplný začátek. Už jenom to, že kontrolní záznam byl pořizován na střídačku a nikoliv souběžně, je docela zásadní nedostatek.

Enik

proboha pochop, že UPC přebírá tu Novu z 23.5E, takže kvalita nemůže být lepší. navíc UPC upravuje rozlišení (snižuje ho o jednu čtvrtinu). to je prostě absolutně nemyslitelný, aby kvalita byla srovnatelná nebo dokonce lepší

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

že obraz na UPC byl lepší než na SL? Vyšší datový tok totiž vůbec neznamená vyšší kvalitu. Naprosto zcestné myšlení člověka, který o kompresním přenosu dat nic neví.
Tak to by me zajimalo co vis ty se pochlub co jsi za borce.

Tielk

Tielk

Už jenom pouhý fakt, že něco takového žádáš vysvětlovat na diskusním fóru je nepochybným důkazem toho, že o statistickém kódování nic nevíš. Marně se pokoušíš zpochybnit moje tvrzení. Člověk který tomu rozumí ví, člověk který nerozumí tak kecá hlouposti. Což je tu docela běžné.
Podstata celého nesmyslu tkví v tom, že George změřil střední datový tok za nějakou dobu, to ale nic nehovoří o tom jak velký datový tok byl použit pro jednotlivé scény, a to je kámen úrazu!

Enik

Tak ted kecas ty ja se te ptam na tve tvrzeni ze vyssi datovy tok neznamena vyssi kvalitu to je prece blbost sama o sobe jak a co meril ten dotycny me nezajima protoze meril neco co nelze ve vysledku porovnat.

Tielk

Tielk

Blbost je to pro toho kdo tomu nerozumí. Už jsem to tu vysvětloval stokrát. Nastuduj si princip statistického kódování, a pak budeš vědět proč vyšší průměrný datový tok neznamená vyšší kvalitu obrazu. Do té doby nemá smysl se s Tebou o tom bavit.

Enik

Enik

Nevíš jaké kódování se používá v DVBT mux4 O2 - statistické nebo statické ?

lance
Registrace: 10/2008

Diky za vysvetleni.

Tielk

Míru komprese ukazuje především datový tok (bitrate) použitý ve výsledném souboru.

TOto je pro me jako pro laiky klicove.

Tielk

lance

Podle informací mně dostupných O2 používá statistický MPX. Nejsem ale v dosahu tohoto vysílání tak to nemůžu ověřit.

Enik

Tielk

Pokud je to klíčové pro laika, tak prosím. Pro kvalitu obrazu to ovšem klíčové není. Pohled laika totiž není principielně správný. Pokud někdo neumí počítat, tak mu klidně může stačit tvrzení, že 2*3=7. Pokud někdo počítat umí, tak ví, že je to špatně.

Enik

Kvalitu samozřejmě taky určuje použitý kodér, takže i to je potřeba brát v potaz. Ale je fakt, že datovým tokem u Skylinku se tady celé roky oháněl každý jeho zastánce a nikdo znalý na to nezareagoval a reaguje až teď ve vztahu k UPC...

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Enik

Já jsem v dosahu otravského muxu O2, nahrávky CT HD mi ukazují na prům. dat.tok kolem 5,6Mb/s a je fakt že v náročných scénách to je havárka, např. páteční dokumenty BBC v nativním HD v kontrastních pohyblivých scénách (podzimní listí ve větru, sluncem nasvícená prýštící voda a pod. ) - chvilkama je z toho doslova divx.

lance
Registrace: 10/2008

lance

Děkuji za info. Je to nádherný příklad právě toho, že tyto údaje o datovém toku nejsou parametrem kvality. Stačí si přepočítat stejné parametry z UPC nebo SL, a člověk má jasno.

Enik

Pokud se nemýlím, tak cena za pronájem transpordéru je nějaká suma za nějaký datový tok a záleží na provozovateli kolik tam umístí programů a tím tento datový tok podělí mezi jednotlivými stanicemi. Samozřejmě, že vím co je variabilní datový tok atd. Pokud je datový tok nepodstatný, tak už nevím, co tím chytrolíni chtěli říci. Celou dobu se tady nadávalo na UPC, že odrbává klienty a má nízký datový tok a když ho má vyšší než Skylink, tak je to nepodstatné ba možná ještě horší. Chytrolínům typu Enik apod. vřele doporučuji DIGI TV a dvoumetrovou plazmu. Teď jsem se díval na Rush HD a ti „blbci“ vysílají datovým tokem 12,8 Mbit/sec. Proč asi že? Jenže nemám vysokou školu ze statistického kódování jako chytrolín Enik, tak tomu nerozumím. Nikde jsem nepsal, který obraz z Novy byl lepší. Pouze konstatoval datový tok Skylink vs. UPC. Howgh.

Každý z nás má právo na svůj názor.

George
Registrace: 4/2003
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra