Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Datový tok NOVA HD Skylink-UPC

Včera při filmu Vy nám taky šéfe jsem nahrával střídavě ze Skylinku a UPC Thor. Skylink 7,4 Mbit/sec UPC 9 Mbit/sec. Mám HD BOX, který nemá měření datového toku, tak jsem to musel vypočítat z nahrávky. Jen tak dál UPC.

Každý z nás má právo na svůj názor.

George
Registrace: 4/2003
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

@Erik

Robis zaujimave vyvody, az ti to je uplne jasne? Pravdou je, ze ked to bolo nahrane na striedacku, tak to nie je uplne porovnatelne. Na druhej strane ale celkom iste vyssi datovy tok reprezentuje pri porovnatelnych koderoch vacsiu kvalitu a v tom mam zasa jasno ja!

@George: UPC je oondievacska firma, ktora pouziva praktiky, ktore by sa v Europe vyskytovat nemali. A to aj z vlastnej skusenosti.

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

RE: Datový tok NOVA HD Skylink-UPC

Už se mi poštěstilo znelíbit se špatným, a to je důkaz, že to je se mnou v pořádku. SENECA
To: George. Stále jsi nepochopil v čem spočívá princip statistického kódování. Meleš tu hovadiny. Tvým argumentem je slovo "chytrolín." Někdo být chytrý musí, jinak by se tento svět nepohnul z místa.
K Tvým pokusům o urážky není co dodat. Člověk kterému dojdou argumenty se uchyluje právě k nim.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

gogo1

Vyšší datový tok reprezentuje odlišně nastavený kodér. Nic jiného! :)))

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

ako môže byť niečo lepšie, ak to ponúknem v pseudo HD 1440x1080i - 9,3 Mbit/s , ak je zdroj obrazu full hd 1920x1080i - 8,2 Mbit/s ? :scared:
Dobré ráno... :laughing:

jarino1978
Registrace: 2/2007

Dívám se že Vám ten datový tok stále nedá. :laughing: :laughing:

Digi Tv top platforma

satmana
Registrace: 10/2009

Nikoho jsem nechtěl urazit!!! Vidím že se tady psujete radějí běžte ven, vcelku pěkně aspoň tady na moravě.

Digi Tv top platforma

satmana
Registrace: 10/2009

jarino1978:

Protože seš jarin a nechápeš, že někdy stačí nižší rozlišení a vyšší datový tok a je to lepší než se nesmyslně hnát za co nejvyšším rozlišením a datový tok mít mizerný. Třeba ORF používá 720p a obraz je vizuálně lepší než jakási slavná Nova HD...
Mimochodem v 1440x1080 nahrává i tvoje HDV kamera a tam ti to nevadí? :laughing:

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

no taak, neperte se, to jste družstevníci ??

Selský rozum mi nějak říká, že celý tento "spor" zda je Nova HD lepší na SL nebo UPC je bez ohledu na dat.doky a kodéry rozhodnut tím, že UPC bere zdroj.signál ze SL (jestli je to pravda..?), takže i kdyby s tím UPC dělalo cokoli a mělo dat.tok třeba 30Mb/s tak obraz z principu asi lepší nebude... nebo jo?
Myslím, že ty věčné spory o kvalitu stejně nakonec nejlíp rozhode vlastní oko - tj. udělat nahrávku stejného pořadu z obou zdrojů a pak porovnávat identické scény. Záleží pak na každém, co uvidí.
Moje oko vidí bohužel hodně, např. vidělo rozdíl v obraze na 63cm 50Hz CRT když jsem do něj pouštěl přes RGB zimní olympiádu:
1) 19°E ARD SD ze Showboxu S700
2) 19°E ARD HD z Arivy 200
- přestože dat.tok ARD SD patří údajně mezi nej co se dá v SD sledovat (stabilně přes 6,5Mb/s) a Showbox má přes RGB výborný obraz (třeba oproti Arivě), tak downscailovaný obraz ARD HD z Arivy byl i přes RGB prostě lepší než ARD SD ze Showboxu (o Arivě nemluvě). Takže od té doby vím, že můj další STB do rodiny bude už jen HD i když by měl být připojen pouze k CRT. Ale je to jen můj osobní názor a netvrdím, že každý to musí vidět stejně, měl jsem v práci kolegy kterým v práci blikaly u PC 50Hz CRT monitory a nevadilo jim to zatímco já jsem z toho šílel přes půl místnosti... ;) Chci tím jen říct, že technické parametry signálu jsou jedna věc a subjektivní vnímání věc druhá a když se to v diskuzích začne míchat tak vznikají zbytečné nekonečné spory

lance
Registrace: 10/2008

@technikTKR :

k tvojmu výlevu : bude to každopádne kandidát na Dríst roka 2010 :laughing:
Nikdy v živote nedosiahneš lepšiu kvalitu z pôvodného zdroja tým, že to orežeš a zvýšiš dátový tok. Z h.o.v.n.a. bič nikdy neupletieš :O
Ale to môže prezentovať len technik ;P

PS : HDV kameru nemám, mám HD kameru s 1920x1080 . :laughing:
HDV kameru som mal, ale tá snímala CBR 25 Mbit/s v Mpeg2 ;P A nie mazanice na úrovni HDTV...

jarino1978

Zdar synci,co tez tame se tu dohadujeme,idealnim stavem by bylo ziskat stejne transportstreamy na vstupech multiplexoru obou platforem,coz by u SKYLINKU snad slo u neschopnych soudruhu DTH platformy UPC (zduraznuji DTH platformy) asi tezko.Jinak bez dlouheho badani nahrat stejne sceny a porovnat/rozebrat transport streamy objektivne/subjektivne na PC.Pokud bude stejne rozliseni,pak v narocnych rychlych scenach (ohen,more...) by mel byt kvalitnejsi obraz u vyssiho bitrates a zadnym ojebavanim statistickym multiplexovanim to asi nepujde obalamutit.Pokud si srovnam napr.nahravku anglickeho poharu z ITV HD a NOVA SPORT HD pri stejnem rozliseni (1080i),pak hadejte co bylo (ne uplne) na zbluti a tedy mensi bitrates?Zaukolujeme mlade synky z fakulty at to exaktne rozresi na 84 stranach A4 a 42GB dat:)

hdpe
Registrace: 11/2007

jarino1978:

Oni jsou asi u ZDF/ARD nebo ORF úplní hlupáci že používají 720p a nechají si poradit od nějakého pomateného jarina :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

@technikTKR :

ak ti to už nejako nemyslí, tak si uvedom, že je debata UPC vs. Skylink HBO HD z rovnakého zdroja z Amosu :scared:
Neviem, čo tu do toho splietaš nejaké 720p :lookaround:
Podstata je tá, že z Amosu to ide s dátovým tokom 7,5-8 Mbit/s pri 1920x1080i = distribučná trasa pre UPC a skylink. Čiže ak to UPC oreže na pseudo HD 1440x1080i a priradí k tomu dátový tok 9,3 Mbit/s, tak výsledok nebude nikdy lepší, ako z distribučnej trasy ( zo zdroja ), alebo zo Skylinku, kde to ide v 1920x1080i a s dátovým tokom 1:1 k zdroju z Amosu.
Takže dobré ráno, technik UPC... :laughing:

jarino1978
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra