, sekce: Technika |
|
Dreamsky 7000 LAN sdílení - je něco lepšího?Řeším problém. Chtěl bych sdílet kartu Skylink na několika televizorech (3 - 4), tak aby na každém TV mohl účastník sledovat libovolný program.Showbox - to sice umí (zřejmě spolehlivě), ale jen přes RS232, takže s velkou jistotou zde očekávám uživatelsky rušivé zpožďování (při přepínání kanálů). Avšak já bych chtěl, aby to přepínání mezi kanály bylo pokud možno co NEJRYCHLEJŠÍ, ale zároveň i SPOLEHLIVÉ (tedy minimum samovolných resetů a zamrzávání) U sat. přijímače mi nezáleží, aby měl HD přijem, postačí jen SD. Zatím jsem jako nejlepší variantu vysledoval Dreamsky 7000/7500. Sice to může být i poněkud komplikované (pro laika), ale je k tomu nesmírně podrobný pdf návod ( Buchar projekt ) Jen nevím, zda je pro stabilitu a spolehlivost sdílení bude lepší Dreamsky 7000 či Dreamsky 7500. Pokud má někdo z vás lepší návrh na typ sat. přijímače - než mnou uvedený Dreamsky, uvítám vaše reakce. |
stasiedel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 21 |
|
|
reamsky 7000 LAN sdílení - je něco lepšího? (# 16)Nazdar Je jedno ci 7000 alebo 7500 ja som dal kamaratovi dve 7500 cez ethernet RJ45 a slape to v pohode ale samozrejme ze je tam oneskorena odozva 1 az 3 sec.na klientovi.ak chces 3 a viac dobre to ide cez router ja mam wifi router vigor ok |
redo32
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 84 |
|
|
stasiedelNení to tak, že propojení přes RS232 neznamená automaticky větší prodlevy než propojením přes RJ45, vždy záleží na konkrétních přijímačích a jejich FW jak to mají zmáknuté, osobně mám třeba propojeny dva Goldeny přes RS232 a prodlevy žádné.... radši si zjisti na openboxforu jak je to s těmi showboxy ... |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 396 |
|
|
wifi vigor - zpoždění to samé ?Ten router je hezká věcička. Díky moc za radu. Zpoždění 1-3 sec - je dle mně v pohodě. Ten router wifi vigor (co užíváš) , Ti dělá to samé zpoždění co klasický rozvod, nebo je při užití wifi zpoždění větší? |
stasiedel
|
|
Goldeny - a co 3 do RS232 ?S Goldeny mám velmi dobré zkušenosti. Nejraději bych zůstal u této značky, protože jej dobře znám. Jen si nejsem jist, jak bych přes RS232 propojil 3 kusy GI. lance - o jakém konkrétním typu GI jsi psal? |
stasiedel
|
|
RE: Dreamsky 7000 LAN sdílení - je něco lepšíh...router k nicemu nepotrebujes, ty zarizeni pripojis budto krizenym kabelem nebo pres switch. zadnej router nepotrebujes (i kdyz ten tvuj router obsahuje switch), protoze ty nebudes ty pakety routovat ale prepinat. v domacich podminkach zadny routovani nepotrebujes. pokud nekdo ma latency mezi dvema zarizenima 1-3 sekundy , tak to je neco sakra spatne. ja mam pres bezdrat AP a pak do modemu 1ms !!! je fakt jedno co pouzijes, wigor neni podle me zadnej zazrak, lepsi je neco co umi naroubovat openwrt.pokud chces nejakej prijimac co ma budoucnost, ber to co umi newcamd. a je jedno jestli to je SD nebo HD , ale ma to aspon nejakou rozsiritelnost, coz se u zarizeni pracujicim se seriakem moc rict neda. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
|
|
Goldeny- mám je u rodičů, jsou to Xpeedy 770 a 870, už nevím s jakou verzí FW a ve kterém z nich je karta, chtělo to tenkrát vychytat ale teď uz jsem na to přes rok nesáhl (jede tam sdílená karta Gital + EMU D.I.G.I). Ty GI jsou v pohodě, pěkný obraz, USB pro instalaci FW a zálohy setingu, oproti Showboxum pro mě daleko inteligentnější práci se seznamy programů, solidní tunery (jak dvbs tak dvbT u 870) ovšem to mají Showboxy taky, nicméně teď bych už do GI nešel kvůli absenci PVR. Jestli by u GI šlo propojit víc než 2 přijímače přes RS232 s úpravou pomocí diod... ti nepovím, to by se muselo zkusit, nikde jsem o tom nečetl. Tohle vždycky uměly asi jen Opticumy a teď se ukázalo že i Showboxy (viz.openboxforum).Jinak platí co napsal Bublajs..., hlavně zvaž, že pokud to teď prodrátuješ přes RS 232 tak to v budoucnu nerozšíříš. Já osobně bych teď asi už SD přijímače neřešil, nejen kvůli HD programům ale i dostupnosti SD programů vysílaných v DVB-S2 takže při dnešních cenách bych asi uvažoval klidně o 4x Ariva200, ale nechci tu rozpoutat diskuzi o Arivách takže toď ode mně vše :8) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 396 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|