, sekce: Zkušenosti |
|
Kde sa znizuje kvalia signalu?Dnes som pri oprave zlomeneho drotu vytiehol k parabole prijimac a TV a som zistil, ze mam napr. tieto hodnoty:STV1 na 23,5 - SNR 94%, AGV 74% (Merane AB IPBox 250, z kabla iduceho z disequ) Presne tie iste hodnoty su na STV1 na UPC 1W. Kedze mam multibemaku E85, ladil som si ju sam podla prijimaca bez meraku a bola to moja prva instalacia, som s tymi vysledkami spokojny. Signal ani pocas najvacsieho dazda nevypadava, a to ani na Digi, kde su hodnoty este nizsie. Ked vsak prijimac znesiem dole do obyvacky, hodnoty klesnu. STV1 na 23,5 ma SNR 87% a AGC 41% STV1 na 1W UPC ma SNR 94% a AGC 55%. Cestou od paraboly sa po dvoch metroch zlucuje satelitny koax a koax z klasickej anteny, potom to ide cca 7 metrov do rozvodnej skrine, tam sa to napaja na dalsi kabel a ten pokracuje cca 5 metrov do obyvacky. Tam je kabel ukonceny TV SAT zasuvkou, odtial uz do prijimaca menej ako 1 meter. Kabla teda nie je vela, urcite to vsak nie je nejaky extra kvalitny kabel, daval mi ho elektrikar pri robeni rozvodov. Mam dve otazky: kde sa moze kvalita znizovat? Kabel je kratky, tym by to byt (podla starsich diskusii) nemalo. Moze to byt zlucovacom TV SAT? Alebo? preco sa viac zhorsi kvalita signalu z 23,5 a menej napr. z UPC? Ked oba su hore "rovnako kvalitne", dole su uz UPC na tom lepsie ako Skylink? A oba idu rovnakymi cestickami? |
emkac
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 275 |
|
|
RE: Kde sa znizuje kvalia signalu?na 1w je silnejsi signal,a samozrejme cim viac prepajas kabel,tym viac stracas,na presno je asika no.1Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 821 |
|
|
RE: Kde sa znizuje kvalia signalu?si spočítej kolikrát máš přerušení od LNB až k stb a každý přerušení je nějaký db dolů |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
|
|
RE: Kde sa znizuje kvalia signalu?1 vetou se to neda popsat.Ze k tomuto dochazi jsi definoval,objektivni parametrem zhorseni kvality digitalniho signalu je na mericim pristroji "MER".Kazdy prvek zarazeny do rozvodu neni zcela idealni (presna impedance v celem kmitoctovem pasmu) a vykazuje jisty vlozny utlum (ten dominante postihuje vykon signalu).Takze pokud mam napr.MER na konvertoru paraboly 11,5 dB ,pak zaradim kabel,konektory,aktivni multiswitch,zasuvku... a na vstupu prijimace mam jiz MER napr. 10,5 dB tudiz prvky rozvodu (jejich impedancni chyby/odrazy,nelinearity,sumy....) zpusobi modulacni chyby digitalniho signalu snizem tohoto sumarniho parametru.No a ze jsou parametry,resp.jejich zhorseni SKYLINK a UPC DTH odlisne?Jednoduche,protoze jsou vysilany na jinych frekvencich,jinymi vykony. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
|
|
RE: Kde sa znizuje kvalia signalu?tolko preruseni ma ale kazdy bezny clovek, mozno o 1 menej....LNB-diseq diseq-spoj (vzniknuty z dovodu moc ohnuteho (skoro zlomeneho kabla) (mimochodom, tento novy spoj s kvalitou smerom dole vobec nepohol, aj pred tym som mal rovnake hodnoty) spoj-TV SAT zlucovac TV SAT zlucovac - rozvodna skrinka skrinka - zasuvka zasuvka - prijimac |
emkac
|
|
RE: Kde sa znizuje kvalia signalu?běžný člověk má buď dvb-s, nebo dvb-t, né kombinaciběžná rodina jede se singlem-a (+ diseqc 2/1), nebo moblokem nejkratší cestou do stb bez přerušení běžná rodina pokud jede s dvb-t, tak si zvládne většinou udělat instalaci sama, pokud je to na více televizí, tak si někoho na to pozve málo která rodina má kombinovaný příjem dvb-c/s/t |
netace
|
|
RE: Kde sa znizuje kvalia signalu?to hdpe: vasa snaha vyzniet inteligentne je skutocne na smiech ROFL. tu sa vas NIKTO nepytal na to ci ste schopny nejakej "virtualnej krasomluvy" (co sa vam mimochodom ani v najmensom nedari). stacilo uplne jednoducho odpovedat ze v tomto konkretnom pripade je najvacsim "utlmovacom" signalu to ci ono ;)to netace: neviem co ci kto je bezny clovek ale mam taky pocit ze v tomto fore hadam kazda tema sklzne do intelektualnej onanie pochybnych individui vaseho razenia :( preco nemozete niekomu len tak pomoct? neviete? tak preco odpovedate??? |
soso
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 419 |
|
|
RE: Kde sa znizuje kvalia signalu?snižuje se na všem co je mezi LNB a přijímačem,čím víc blbostí tam umístíš,tím hůře |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 501 |
|
|
RE: Kde sa znizuje kvalia signalu?soso a ty jsi co za mamlase, že jsi se nenaučil číst, pokud vím tak se čte od shora dolu aspoň u nás :bomb: možná, že jsi zvyklý číst od zadu do předu :lookaround: |
netace
|
|
RE: Kde sa znizuje kvalia signalu?Zdar,potrefena hus vzdy zagaga,tedy i ja.Nemam kristalovou kouli a nevim co je nejvetsi utlumovac a kde presne se ztraci kvalita.Pokud chce tazatel chce zjistit signalove pomery presneji,tak muze prejit od reality virtualni k prakticke,totiz domluvit se s nekym,kdo mu to promeri odpovidajici merici technikou (jiz bez snahy pusobit inteligentne) :). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
|
|
RE: Kde sa znizuje kvalia signalu?Odpověz mamlasovi inteligentně a pravdivě a když to nepochopí, tak tě osočí, že z něho děláš idiota a ještě se ti to nedaří. Enik to řekl hezky, z člověka už blbce neuděláš, buď je nebo není.Mimochodem, mezi stb a lnb, který je zrovna napájen, žádné "přerušení" nemám. Jakto že mi to hraje, když ho všichni mají? Já nemusím? Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
@hdpeNapadlo mě trochu poopravit známý vtip o policajtech a peckách. Tři pecky není, že zná někoho kdo umí telefonovat, ale že má vrozenou snahu působit inteligentně..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Kde sa znizuje kvalia signalu?já mám utlmovače na sklade, kto má záujem ???nikdo moudrej z nebe nespad, ale lenivost je hybnou silou pokroku
|
pepiino
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 356 |
|
|
RE: Kde sa znizuje kvalia signalu?Máš i na tlumení erekce?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Kde sa znizuje kvalia signalu?Skoda ze sa to tu zvrhlo.... zial absencia moderatora sa prejavuje....Ale dakujem tym normalnejsim jedincom, ktori odpovedali. Sice som (podla soso) nedostal priamu odpoved na priamu otazku, aj tak si vsak cenim odpovede. Pretoze si uvedomujem, ze pravdepodobne sa jednoznacne odpovedat neda (vid spomenuta kristalova gula). A hlavny odkaz - ze je to normalne, ze kvalita takto klesa(a preco) - som tam nasiel. Preskumam vsetky spoje, skontrolujem Fka a spojky, pripadne ak budem mat naladu, odpojim ten SAT TV zlucovac, ci to zmeni kvalitu. A ked nie, budem s tym zit... signal nevypadava ani za skaredho pocasia, nemam sa co stazovat. R^ Este raz dakujem za odpovede. |
emkac
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|