Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

problem s LNB?

cau, prosim o radu. mam monoblo 19,2 a 23,5 (skylink,cslink) openbox 810, firmware v 5.41...V poslednom case mi niekedy vypisuje sluzba nebezi alebo nie je signal, poprepinam a vacsinou programy naskocia...potom to znovu vypadne...
ked si dam moznost prechadzat instalaciu a prepnem sa na 19,2 ukazuje bez signalu - tam pomaha v moznostiaqch vypnut a zapnut LNB - ked to spravim tak mi zase vypadnu sluzby na 23,5...
jedine CT1,CT2 a tusim prima na skylinku mi idu vzdy bez problemov...
Myslite ze je chyba v LNB ? Kde by som mohol hladat este chybu... Dakujem

xardas
Registrace: 7/2008
Odpověď v diskusním vlákně

I kdybys měl =zlatý= LNB, bez nastavení...

První předpoklad úspěchu je nastavení paraboly se správně nainstalovaným konvertorem.
Druhý nezbytný předpoklad je správně nastavený přijímač.

Když stojíš za parabolou a díváš se směrem příjmu, konvertor monobloku vpravo by měl být instalovaný do ohniska = je uchycen tedy přímo v držáku LNB paraboly. Ten konvertor vlevo, "šilhá" na Astru 19E.
Přijímač musíš mít nastaven pro satelity (nastavení antény) Astra 1 (19E), DiSEqC 1, parametr A = AA = 1.
Astra 3 (23E), DiSEqC 1, parametr B = AB = 2.

Parabola musí být nastavená = nasměrovaná na maximum kvality signálu = výběrový datový tok (SNR) podle indikátoru % = velikosti bargrafu. (Potřebuješ vidět na TV s připojeným sat. přijímačem.)
Nejdřív nasměruj na maximum SNR (na Óčku). Zafixuj směr na stožáru. Potom uprav elevaci = směr nahoru, dolů, parabolou.
Až budeš mít maximum, utáhni parabolu, měla by Ti jít jak Astra 23E, tak i Astra 19E.

Tak pracuj.

bob.r
Registrace: 1/2006

RE: problem s LNB?

mne to montovala firma, pol roka mi to islo v poriadku - len teraz problemy - neviem ci je to prijimacom alebo prave vonkajsim zariadenim :)

xardas

zvlastne je ze ked pustim CT2, tak potom automaticky naskocia vsetky programy v pohode na 23,5 od skylinku aj od cslinku - jaksi to nechapem

xardas

pokud ti to montovala firma,nic neřeš a reklamuj,pokud je to její chyba máš to zadarmo opraveno,pokud v zařízení jí dodaného máš 2 roky záruku od ní,potažmo od výrobce

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra