, sekce: Zkušenosti |
|
Ako jednym koaxom viest signal do dvoch prijimacovJe nejake riesenie (v lubovolnej cene), pomocou ktoreho mozem z jedneho koaxu krmit signalom dva rozne prjimace?LOOP OUT pouzit nechcem, jednako netusim, ci mi to prijimac podporuje, ale aj keby ano, tak obmedzenie sledovania programu iba na rovnakej polarizacii, SR a frek. pasme mi dost vadi. Cital som tu kedysi davno o pouziti nejakeho specialneho koaxu, ale to nie je cesta. Kable uz mam v dome natahane, aj su omietnute. Menit kable alebo pridavat kabel teda mozne nie je. |
emkac
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 275 |
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...Humoristo,jak by jsi chtěl udělat na jednom V a na druhém H polarizaci(logika věci ti nic neříká) :))) :razz: |
zzaner
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 3 333 |
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...odpovedal si si sam,tam ani tak nejde o ten koax ako o LNB,ten dokaze prepinat len bud V alebo H..a druha vec je napajanie toho LNB,bud jeden alebo druhy prijimac,takze ti ostava len ten dalsi koax.. |
freee
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 555 |
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...Jedině vyměnit LNB za bezdrátový lnb-hgcfrp56214kx bohužel jediný kousek má NASA a po zapnutí v okruhu 30 metrů umírá vše živé.Takže asi smůla. ;) |
jouza
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 38 |
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...Existuje řešení Unicable, ale je potřeba speciální drahé LNB a přijímače to musí podporovat. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
|
|
Nie jelogicky sa to neda. Do koaxu je pustany signal, ktorym sa meni polarizacia LNB a kmitocet oscilatora ... z toho vyplyva, ze cez single LNB budes chytat na druhom prijmaci asi 1/4 pasma. |
tombo
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 |
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...Samozrejme že je,volá sa UNICABLE ,ale musí ho podporovať prijímač.Mrkni do googla,resp. sem http://www.emp-centauri.cz/products.php?id_kateg=5&id_pkateg=16&id=283.GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
|
|
řešení je tadyhttp://emp-centauri.byznysweb.cz/cz/produkty/profi-class/unicable-multiprepinace/VU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm
|
martin5
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 889 |
|
|
rastoo vteřinu vyhráls R^VU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm
|
martin5
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 889 |
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...Johanson 9640KITPokoj a bratská láska...
|
disdzo
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 501 |
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...Unicable mám napríklad aj v mojom Opensate 9900.Tá cena unicable LNB nie je až tak velká. |
jarosa
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 212 |
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...Kabely nesmi byt nikdy omitnute,musi byt vzdy natazeny trubky pruchozi.Ze jsem chytry jak 4?Ano, neb uz me to bezmala 20 let rozciluje a v posledni dobe u baraku za X milionu Kc.K temutu Ti pro 2 prijimace doporucuji jednoznacne JOHANSON KIT (tusim neco pres 3 000,- Kc) jak uvedl Martin,pokud vice prijimacu pak UNICABLE. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
|
|
hdpeNebyl bych tak striktní. Koax v trubce má jedinou výhodu - teoretickou možnost výměny - pokud ohybů není moc. Pod omítkou to vůbec nevadí. Problémy můžou nastat v místech kde tu omítku opouští - čili kde nastává možnost nějakého pohybu oproti pevnému "uchycení" - jinak nic. |
gaston
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 868 |
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...Kable v trubke su urcite dolezite. Problem je, ze to viem TERAZ, nevedel som to predtym. :( Rovnako ako ma predtym nikdy nenapadlo, ze by bolo vhodne viest 2 koaxy do obyvacky k jednej TV.Ten Johansson Kit vyzera zaujimavo. Mam Multibeamku so 4mi LNBckami, cize to budem musiet nejako prespekulovat. A neprijemne je aj to, ze budem musiet spravit nejaku skrinku vonku na fasade, kde to vsetko dam, kedze cez stenu mi do domu ide iba jeden koax. Co zasa komplikuje fakt, ze momentalne mam doma 1 TV, ale za par rokov uz budu 2. Do izby ale koax natiahnuty je, akurat ze by som mal dat quad LNBcka a cast poslat dnu len cez Diseq, a cast cez Johanson Kit. No nazdar, to bude este zabava. :))) Ma s tymto niekto realne skusenosti? Ma to niekto odskusane? Lebo vsetky info su len na jednej webovej stranke, cz/sk informacie ziadne. |
emkac
|
|
emkacA co tak taková kacířská myšlenka - přijímač tam kam můžeš koaxama a vyřešit to bezdrátovým přenosem obrazu, zvuku a signálů DO, třeba http://www.eltasat.cz/bezdratovy-prenos-signalu/bezdratovy-prenos-strong-vs-150? |
gaston
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 868 |
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...Zdar,vstupni dil u paraboly ma ochranny kryt urceny do vnejsiho prostredi (obdobne jako vnejsi DISEqC).Tudiz to vyresis napr.tak,ze na multibeamu das 4x TWIN LNB ,z nich do 2 x vnejsi DISEqC 4/1 a z techto pak do vstupniho dilu KITU (pokud tam chces prisloucit DVB-T,je to mozne ,opet napr.pres TV/SAT vyhybku ve vnejsim krytu).U prijimace je vnitrni jednotka ,ktera podporuje spotrebu napajeni (zdroj) a rozdeluje signal na 2 receivery ,pricem v jednom portu je i DVB-T ,ktere se opet oddeli TV/SAT vyhybkou.Jede mi na to v praxi DM 8000 HD (T90 ,4x LNB QUAD,4 x DISEqC 4/1,prislouceno DVB-T ,asi 35m koaxu H126). |
hdpe
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...teda fakt sa cudujem, rodicia stavali barak pred 28 rokmi a vsetko (vratane elektriny je vedene pod zemou trubkami) respektive v stenach su urobene vodiace trubice do ktorych sa len vsunie co je potrebne....!!! a vystup a vstup, do trubiek, no pokial ma clovek sikovneho murara tak to ide pekne krasne urobit, pokial ma fusera, tak hold smola...nech sa dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...Dakujem vsetkym za odpovede.2 gaston - je to zaujimava myslienka, len... nejako sa jej obavam. Nieco mi na tom nesedi. Mozno dalsie vlny v celom dome, mozno obava o kvalitu a funkcionliatu. Ale ako alternativa je to naozaj zaujimave. A keby zlyhalo vsetko ostatn, asi skusim toto. 2 hdpe - dakujem za informaciu. Asi to nebude az take zlozite, ako to na prvy pohlad vyzeralo. Zena mi radikalne zakazala tahat kable, rovnako sa jej nepacia dalsie dodatocne pristroje,cize toto vyzera ako najlepsie riesenie. Nayse je to oproti tomu vyssie spomenutemu viac "profesionalne". Neviem ako to nazvat, ale pride mi to ako seriozne riesenie. Ak sa mozem spytat, kde si kupil komponenty. Objednal si si to priamo od nich? Alebo niekde v CZ? 2 alfasex - nas elektrikar sa ma pytal, kde co chcem mat a kopec veci navrhol sam. Ale dva kable k jednej TV mna nenapadli, a on je na to "stara skola". Vsak som nemal tahany ani LAN kabel do obyvacky, ten som musel prestrcit cez stenu z izby oproti. Kto mal vteyd tuist o nejakych prijimacoch s RJ45? :O A chranicky.... tiez nie su vzdy zazrak. Mam chranicky v plote, pri betonovani sa jedna poskodila, roztrhla kabel a teraz je mi na dve veci, kedze novy kabel cez tu poskodenu neprepcham. Ale to sme uz OT. |
emkac
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...nevím jak máš řešenou chalupu, ale osobně bych přitáhl druhý kabel, díra schovaná za parabolu aby nebyl venku vidět kabel a vnitřkem stáhnout pod omítkou do úrovně zásuvek, popř. k té první.Pro šikovného zedníka i s přemalováním práce na 3? hodiny i s pivkem a obědem...tím si nejsem docela jistý, vůbec tomu nerozumím :-/ Každopádně levnější, jednodušší a spolehlivější. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...Ženu mezitím pošli potlachat ke kadeřníkovi. Vyřešíš 2 mouchy jednou ranou a stejně to ani nepozná, nebuď takovej podpantoflík, neb za chvíli neprojdeš futrama.. ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...2Tomik - je to novostavba, nema ani 2 roky. Nie je problem dat tam TWIN LNBcka, aj ked parabola je vysoko a musim postavit lesenie. Nie je problem dat von dalsi Diseqc 4/1 a ten druhy kabel pretiahnut novonavrtanou dierou do domu. Tam nie je problem zlucit cez KIT tieto dva kable, pridat DVB T a tahat do po jednom dole. Ono tu by KIT byt ani nemusel, lebo z povaly mam uz 2 kable do rozvodnej skrinky tahane. Problem je z rozvodnej skrinky tahat to do obyvacky, co znamena zlikvidovat kus steny v obyvacke. A vdaka dispozicii domu to nemoze ist par cm nad zemou, ale vysoko, kde to bude vidiet. NIKTO neurobi dodatocne omietku na par cm sirokom pase tak, aby to nebolo vidiet. Vsetky dorabky omietky viditelne su, navyse farbu sme si miesali rucne, cize by sme museli premalovat celu stenu. (iny odtien) |
emkac
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...To máš pravdu, říkám, že ti tam nevidím. Nicméně pokud máš ještě komunistickou obývací stěnu, je možno kabel táhnout za ní..Mě dodělával kabel do omítky kamarád zedník a není poznat nic. Stejná omítka, přemalováno stejnou(bílou) barvou. Proto mě to napadlo. Od stolu tohle nejde radit. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
@emkacZdar,jeste vec (mozna vazna),ktere jsem si prakticky vsimnul vcera vecer -totiz pouzivam KIT Johanson pro dvoutunerovy DM 8000 HD a prozatim 4 druzice 23-19-13-1W (motor o prazdninach).Dominantne vsak pouzivam SKYLINK a CSLINK - obe placene sluzby,tudiz na ostatni druzice malokdy "zabrousim" (nemam proc),obcas neco nahraji.Kdyz jsem nahraval z 23,5°E a presel jsem na jinou druzici (sepnul DISEqC) ,pak v nahravce se toto projevilo kratkym "rozkostickovanim" ,coz je neprijemne (v ramci 1 druzice je vse OK).Zkusil jsem to jeste rozhodit na 2 prijimace tedy DM a stary dobry HUMAX 5500 a priprepnuti DISEqC v jednom prijimaci se skutecne toto ukazalo jako rusivy jev (kratke "lupnuti" ve zvuku i mirne kostknuti).Muze to byt trebas v mem zapojeni,ci ojedinele,nemam vsak casovy prostor to podrobne zkoumat (prave v lete budu pridavat koax).Tuudiz,pokud mas zajem ten odskouset v praxi a svych podminkach napis mi na hdpe zavinac seznam.cz,muzu zi ho zaslat k testum,pokud se neosvedci posles zpet. |
hdpe
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...Prosím o radu. Co musí SAT Reciver umět, aby k němu mohl být připojen Johanson 9640KIT ? Nebo to zvládne každý ?Dík za reakce. |
Tap
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 |
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...Zdar Tape,nemusi umet nic navic ,mam to pres klasiicky DISEqC.Je tu s tim malo zkusenosti,viz tez. https://www.parabola.cz/forum/topic-49546/.Chodi to u mne s uvedenym vytkami.Rozciluje mne to,ze jako vzdy se prodejce nedostal k podrobnejsim vysvetlenim a zkusenostem,mozna ze to napravi.Kdybych mel cas ,tak bych se tomu podrobneji povenoval. |
hdpe
|
|
RE: Ako jednym koaxom viest signal do dvoch pr...neudela jsem mezeruhttps://www.parabola.cz/forum/topic-49546/ |
hdpe
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|