, sekce: Zkušenosti |
|
Kryt na LNBhttp://www.safeguard-eshop.net/zbozi/4217/Kryt-LNBNaozaj to pomoze ako ochrana proti vypadkom signalu pri dazdi alebo snezeni? Ak hej, tak tento kontretne by som samozrejme nebral...jednak kvoli podla mna neumerne vysokej cene za taky kus plastu a dvak, ze ja by som si skor vyrobil taku striesku nad 8 LNB co mam na E85 Multifocus parabole. |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 189 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
|
|
RE: Kryt na LNBvětší blbost jsem neviděl, aby ti nepršelo na LNB tak to asi pomůže, ale LNB jsou stavěné na to, aby nepříznivé počasí ustály. Na výpadky obrazu tj. zhoršování signálu vlivem nepřízně počasí jedine větší parabola! |
markriz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 268 |
|
|
RE: Kryt na LNBProblém při dešti jsou kapky , které zůstávají na "čelní" plošce LNB, pokud bys to chtěl takto řešit - můžeš. |
šibal
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 572 |
|
|
RE: Kryt na LNBjá bych se bál, že mi to při bouřce odnese vítr :))) taková věc by musela být zajištěná na víc místech asiVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
|
|
RE: Kryt na LNBmuze to pomoct. je jasne, ze voda nedela dobrotu a cim bliz k lnb je ji vic, tim vetsi neplechu to dela, takze jakakoliv snaha muze byt ku prospechu veci.ionizovanej mrak ale stejne bude problem i pro daleko vetsi antenu. ja sem tady mel v pondeli slejvak , radar ukazoval 52dBz blejskalo se tady jako blazen a neslo nic. tejden predtim 48dBz bez blesku a malej ubytek signalu a to sem si myslel , ze prsi vazne hodne huste. je otazkou jestli to kuli takovemu petiminutovemu vypadku, ktery se opakuje ctyrikrat rocne a dvakrat o tom ani nevime, ma smysl neco resit. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
|
|
RE: Kryt na LNBurčitě to nemá zvláštní smysl, protože prší málo kdy. ale když prší, tak jsou fakt největší problém ty kapky usazený přímo na krytce LNB. možná by se dalo něco vystřihnout třeba z podobný flašky. takovej jako trychtýř přímo na krytku LNB:http://drpepper.unas.cz/img/doplnky/dr_pepper_new.jpg Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
RE: Kryt na LNBuz sem tady nekolikrat psal, ze sem vzal dva tlakovy postrikovace a strikal jsem si s tim na antenu, kolemjdouci ne me koukali co to tam provadim a ja sledoval teplomery co to dela kde a dospel jsem k zaveru, ze takovy nejaky castecny kryti by mohlo nekde pomoct.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
|
|
RE: Kryt na LNBTaketo a podobne kryty sa pouzivaju vacsinou v severskych statoch a tam kde je dlha tuha zima zo zrazkami,teda hlavne sneh.To ze u nas sa to nepouziva a ze to niekto nevidel,este neznamena ze to neexistuje,alebo ze je to blbost.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
|
|
RE: Kryt na LNBjednou jsem jel do rokytnice na lyzovani a na konci jablonce nad jizerou byl dum a ten mel na lnbckach strisku. jestli byl majitel chalupar fanatik nebo vedel co dela , to ja posoudit nemuzu :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
|
|
RE: Kryt na LNBAsi sa mu to osvedcilo.Toto je asi to iste alebo podobne http://www.kauflux.de/wetterschutzhaube-fuer-alle-lnb-typen-det_11999063.htm Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
|
|
obecný opravník oblíbených omylů!Jakýkoliv kryt na LNB má smysl pouze tehdy, pokud zabrání zastínění ozařovače námrazou. V takovém případě se kladně projeví v zimních měsících. Pro jakýkoliv jiný účel je k ničemu.Pokud zabrání vzniku vodních kapek na víčku ozařovače, tak ničemu nepomůže. Vodní kapky sice snižují úroveň signálu, ale nemají zásadní vliv na jeho příjem! V posledních dnech jsem se několikrát setkal s výpadky signálu z družice vlivem povětrnosti. Určitou zvláštností ovšem bylo to, že síla signálu byla téměř bezezměny, jeho kvalita se ovšem prudce snižovala s intenzitou deště. Příčina výpadku tak není v poklesu síly signálu vlivem vodních klapek, ale snížením kvality signálu vlivem Dopplerova jevu vznikajícímu pohybem velkého množství vody v atmosféře. Proti tomuto efektu je jakýkoliv kryt LNB naprosto neúčinný!!! V takovýchto případech selhává i příjem na velké paraboly. Já osobně mám 120cm ocelovou offsetku, a výpadky mám také. Naprosto stejný efekt se vyskytuje u uplincu, který používá paraboly o průměrech i několika metrů! Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 695 |
|
|
RE: Kryt na LNBjá to dělám jinak. žádnej doppler. když prší, tak vezmu hadr :laughing: a otřu na zkoušku usazený kapky na krytce LNB. signál se okamžitě výrazně zlepší, ale po pár minutách zase zhorší vlivem dalších kapek.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
RE: Kryt na LNBTak mě napadlo, že by se mohly vyrábět takové ministěrače na LNB, to by byl teprve záhul :laughing: a pro zimní měsíce i s ostřikovačem s nemrznouci směsí :laughing: |
šibal
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 572 |
|
|
RE: Kryt na LNBDazdovy senzor a vyhrievanie,tak je to spravne.... :bigeyes:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
|
|
RE: Kryt na LNBa oplati sa to,pri takych cenach LNB urobit z paraboly neaky strasiak????? :lookaround: :lookaround: |
dysan
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 351 |
|
|
RE: Kryt na LNBjenom píšu, že to zásadní vliv na příjem rozhodně má. možná né na příjem astry 19e, i když i tam by taková stříška nad LNB byla k něčemu, pokud někdo používá malou parabolu a nemá tak žádnou velkou rezervu pro zhoršený počasí.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
RE: Kryt na LNBvyhřívaná středová parabola a kapky nemají šanci. |
Hujer
Registrace: 4/2004 Příspěvků: 948 |
|
|
RE: Kryt na LNBNezdá se vám, že kdyby to mělo nějaký pozoruhodný a rentabilní efekt, že by se to už dávno prodávalo, třeba jako standardní nebo rozšířitelná součást parabol?Připadá mi to snahu vyrobit perpetum mobile.. Ale jinak nic proti, klidně si tam dej třeba ty stěrače s ostřikováním, je přece svoboda, zákonům to neodporuje, budeš in.. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
RE: Kryt na LNBale ono se to vyskytuje. koukni na LNB značky hama:http://i41.tinypic.com/rrsi03.jpg Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
RE: Kryt na LNBTo nie je modna novinka alebo na pobavenie susedov.Zalezi od podnebia a snehu.Dazd vynechejte.Tu v strednej europe mozno take uvidite niekde v alpach,inak moc nie.Tam kde to maju odskusane a pouzivaju to,tak tiez nedavaju peniaze za nieco co nema vyznam nie?Tolko rozumu ma kazdy.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
|
|
Nemáte pravdu!Ta stříška naprosto spolehlivě chrání proti tzv. "bird outage" (pokud teda zrovna nepřiletí orel skalní) :laughing: |
gaston
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 868 |
|
|
ENIKV pásmu centimetrových vln se může projevit také značný útlum absorpcí a rozptylem energie na zhuštěné látce, jako je např. Déšť,sníh a mlha. Vodní kapky mohou působit na průchod těchto vln v atmosféře dvojím způsobem. Především je voda pro centimetrové vlny špatným dielektrikem a absorbuje energii z kmitajícího pole právě tak jako každé ztrátové dielektrikum. Ztráty, které vznikají v kapkách vody, způsobují útlum rádiové vlny. Kromě toho se stávají proudy indukované v kapkách deště nebo mlhy zdroji sekudárních radiových vln, čímž se rozptyluje energie.Tento rozptyl působí útlum ve směru šíření radiových vln, místo aby se se vlny šířily v žádaném směru,rozptylují se totiž částečně do všech směrů.Atd...zDROJ LITERATURA ČVUT |
kolop
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 187 |
|
|
RE: Kryt na LNBNo čo som sa ja tu všetko dočítal :))Najlepšie bude keď si dáte na LNB rovno stierač :laughing: 46E, 45E, 39E, 28E, 23E, 19E, 16E, 13E, 9E, 5E, 1W @ AB Cryptobox 652
|
Freedox
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 573 |
|
|
Podle obrázkuje kryt na dva konvertory. Na T 90 jich mám 12 (Saxon 16), to znamená, že krytů potřebuji 6. 6x562 = 3372 Kč. No nekup to! :)))Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 424 |
|
|
Pánové.Nemám rozhodně v úmyslu se tu s Vámi dohadovat o tom či onom. Já jsem jasně napsal co jsem zjistil měřením. Pokles signálu o 6dB, pokles MER 8-10dB, C-BER v řádu -2. Úroveň signálu na 60cm parabole přesahovala 70dBuV. Kvalita signálu šla do kytek. Jelikož sat. signál není odolný proti Doppleru, pak hustý déšť způsobí značné potíže s příjmem!!!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 695 |
|
|
měřeníUž několikrát jsem zjistil při měření příjmu slabých DX družic to,že nejvhodnější období pro příjem jsou silné mrazy.Jde totiž o to že relativní vlhkost vzduchu je v této době minimální a za druhé v této době je nejmenší příspěvek šumové teploty od země.Výborné podmínky pro DX-příjem. |
kolop
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 187 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|