, sekce: Příjem DVB-T |
|
Multipřepínač +DVB-TAhoj, doma jsem si dal multi přepínač od EMP-Centauri,dále tu mám anténu color spektra, na kterou chytám Javořici, když ji na střeše zapnu rovnou do přijímače na DVB-T tak mám signál 70% hrubý, a 70% jemný , když to zapojím do multipřepínače a hned za to zapojím přijímač na DVB-T tak taky 70% ale když to zapojím na nejdelší svod cca 45m + koncová sat.zásuvka tak mám signál 35%, moje otázka zní jestli to můžu nějakým způsobem zesílit. Děkuji za reakce.Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.
|
Stanowi94
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 621 |
|
|
RE: Multipřepínač +DVB-Tpodívej se na stránky a návody na webu výrobce, dost dobře tomu popisu sice nerozumím, ale p.p. nemáš dostatečný výkon na vstupu do přepínače (ten by měl být tuším 85dBuV. Bez měření je to o ničem, nejlíp změřit na svorkách antény a uvidí se případně pořeší předzesilovačem (nejlíp ve spojení s propustí na požadovaný kanál)zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
|
|
Zásuvka je prevít1. Pokud nemáš moderní zásuvku se zaručenými parametry, pak může být na vině ona. Udělej pokus se signálem před zásuvkou.2. Zesilovačů je všude (na internetu) dost.Zesilovač musíš umístit tak (po trase kabelu), abys ho nepřehltil, proto bez měřáku budeš muset experimentovat. Začneš se zesilovačem na začátku, pak na konci, pak někde uprostřed. 3. Kanálové propusti musíš zvážit, pro stabilitu zesilovače jsou nejlepší, ale jde o to, kolik muxů z antény dostaneš. Propusti jsou účinnější před zesilovačem. 4. Zesilovač budeš napájet po kabelu přes výhybku umístěnou na konci kabelu nebo jiném vhodném místě. 5. Pokud máš dostatek trpělivosti, jde to seřídit i bez měřáku, ale musíš u toho přemýšlet a mít alespoň základní šajn o zesilovačích a jejich problémech. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 435 |
|
|
slučovačChytám 33 kanál -1 multiplex, pak chytám 35 kanál 2 multiplex. 30 kanál 3 multiplex.Ještě sem zapomněl že před vstupem do multipřepínače mám starý analogový slučovač, v kterém slučuji DVB-T s analogem který se zesiluje samostatným zesilovačem., může to také vadit ? Chci potom vyzkoušení zakoupit nový. Díky moc za rady :) Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.
|
Stanowi94
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 621 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|