Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Problém se signálem

Zdravím všechny, asi před půl rokem jsem montoval sestavu 4 ks Homecast S 3000, LNB Octo Inverto Octo IDLP-408OUT 0.2dB (možnost dalšího rozšíření) a 80 parabolu. Kabel Gosat RG6 koaxiální kabel 6,8 mm. Svody od 10 m až 50m. Asi před měsícem na 1 ze 4 přijímači se ztratil signál (hláška žádný signál)-svod cca 10m.Ostatní fungovali. Nastavení ok, všechny spoje jsem zkontroloval kabel změřil vše ok. Přístroj jinde fungoval, ale na místě bez signálu nefungoval žádný přijímač. Proto jsem vyměnil kabel za jiný a přístroj měl opět signál. Dnes opět hlásil přístroj žádný signál v jiné místnosti(svod cca 50 m) opět vše zkontrolované a nic nenalezeno. Ostatní v zapojení fungují.
Ptám se Vás na příčinu? Je možné, aby kabel po tak krátké vypověděl službu? Přijde mi to jako nesmysl. Svody jsou táhnuty uvnitř domu. Pouze část 1,5 m je venku k parabole. Těším se na Vaše odpovědi. Docela mě to žere. :fuming:

josh69
Registrace: 8/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problém se signálem

Ještě chci uvést, že vyměnovaný kabel neměl známky vnějšího poškození.

josh69

Signal ti tam půjde vždy, když odpojíš F konektor ze zapnutého příjímače potom ho zase zapojíš. Je to zajimavý jev s kterým sem se již setkal, ale příčinu netuším. Děje se to někdy při větších instalací a to platí i u multiswitche.

Rocco
Registrace: 2/2010

Vyzkoušej následující postup:

Odpoje od LNB všechny ostatní kabely, a ponech jen ten který vede k tomu nefunkčnímu přijímači. Nefunkční přijímač propoj pouze s TV, a vše ostatní odpoj. Vyzkoušej znovu zda opravdu není signál. V případě, že přístroj bude normálně pracovat, je příčina naprosto jasná. Její odstranění je už ale trochu složitější. I to je ale možné vyřešit. Vyzkoušej a dej mi vědět. Enik.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Díky za odpovědi. Ještě nejsem četl Vaše příspěvky, tak jsem vyměnil kabel a opět signál je na světě. Enik píše, že pokud všechny ostatní vytáhnu a ten přijímač bude mít signál, tak je příčina jasná. Mohl by si mi říct v čem by byla příčina? A pokud by i tak nešel, tak o jakou jinou příčinu by se jednalo. Děkuji za odpověď. Dále chci uvést, že svody nejsou nikterak pospojovány na kolík jak jsem se dočett tady v jiných tématech. Může to na to mít vliv.?

josh69

Odpověď Rocco: Jinak k tomu, že když vytáhnu se zapnutého přijímače F konektor a zase zapojím tak to nejde. Zkoušel jsem to již předtím několikrát, ale vždy bez výsledku.

josh69

A zkusil jsi ten použitý kabel "znovu" použít nebo proměřit?.....zda je funkční či nikoliv.Je možná vada koaxialu......přehazovat výstupy na tom konvertoru jsi zkoušel?

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

josh69

Nezlob se, ale svoje know how tu nebudu prozrazovat. Není to nutné. Jsem nucen si své nápady chránit před konkurencí, a tohle je docela důležité. Podobných potíží totiž přibývá, a pokud někdo najde použitelné řešení, tak je king.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

tady bych tipnul na zemní smyčku,už jsem měl několik oříšků,žádná sranda to není,někdy se to prodraží

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Přehazovat výstupy jsem zkoušel, ale taky nic. Kabel je funkční, ale přijde mi co zásilková firma dodala kabel v horším provedení. Tento co jsem kouipil v obchodě mi přijde lepší. Nevím doufám, že to bude dobrý, Jinak nevím co pak dělat. Ještě chci uvést, že když u LNB montuji kabely, tak to docela štípe mě proud do ruky. Jsem laik tak se omlouvám za neodbornost.

josh69

Chci se zeptat pokud příčina byla zemní smyčka, proč se to projevilo po čase a ne ihned? A je možné, že zemní smyčka způsobí trvalou ztrátu signálu? A proč po výměně kabelu vše funguje? Všem Vám děkuji za odpovědi.

Odpověď Kamil_K4: Výstupy jsem přehazoval a nic. Kabel jsem vyhodil, při demontáži jsem ho přetrhl. První měněný svod 10m jsem měřil a byl ok.

josh69

Tak jsem strávil několik dní a zjišťoval informace o zemních smyčkách. Většina diskuzí uváděla, že měla různé brumy, hučení TV a nebo tečky v obraze atd. Ale nenašel jsem téma, že smyčka způsobila úplnou ztrátu signálu. A taky každému se ty brumy atd projevily hned. U mého případu to trvalo něco přes půl roku.

Také jsem se dozvěděl, že žádné izolátory a ground breaker se nedají použít, pokud jsem to dobře pochopil?
Domnívám se, že se budu muset vylézt opět na střechu a zjistit proč ze stínění cítim dosti silné palčení v prstou. Napadla mě jedna věc, kdy vše u LNB odpojím a budu měřit napětí ze stínění proti PEN třeba z půdy a kde bude vysoká hodnota, tak dle kabelu zjistím do jaké místnosti směřuje a zkontroluji zde el. připojení. Je to blbost takto měřit? Elektroinstalace v domě je předělávaná předchozím majitelem, ale kdo ví jak.

Taky hodně článku bylo o TV s třížilovým zapojení, kdy připojený PEN dělal problém. Což LCD v mé soustavě zapojení je. Zbytek jsou obyčejné CRT s vidlicí.
Po dotazu k místním odborníkům mi bylo řečeno, že se s tím nesetkali.

josh69

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra