Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Dálkový příjem FM - Jihlava

Zdravím. Tak hlásím, že FMka 100,5 MHz na Jihlavě jede perfektně, intenzita elmag pole kolem 45 dBuV/m. Horizontální polarizace, azimut 210° (jinak se do toho míchá Český rozhlas region). Tož jestli máte někdo něco více exotického, sem s tím. ;-) Ahoj a hezký den!

Louskacek
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dálkový příjem FM - Jihlava

Teda tím "FMka" je myšlena ta rakouská Radio LIFE, to dá rozum... :-)

Louskacek

94,4 a 103,5MHz - Bayern3 a Antenne z Brotjacklriegelu.
98,5MHz - Bayern3 z Wendelsteinu.
Vše v horizontalu.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Wow, díky, mrknu na to a dám vědět jak to dopadlo.

P.S.: Kurnik, Saxone, ty musíš v tom spektru snad i chrápat, že máš takový přehled... :-)

Louskacek

Havličkův Brod - centrum mesta, 104.3 Radio Faktor, čisté stereo, RDS. Anténa pod strechov, kôli pamiatkarom :-(

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio
Registrace: 1/2006

Hola, tak jsem zpět s výsledky.

Na 94,4 MHz německy ani hláska (horizontál/všechny azimuty),

na 103,5 MHz v azimutu 220° Antenne Bayern, pole cca 41 dBuV/m, dost dobře poslouchatelné, byť ne naprosto čisté,

a konečně na 98,5 MHz německy ani hláska (horizontál/všechny azimuty), ovšem v azimutu cca 120° celkem čistá slovenská Evropa 2, pole 36 dBuV/m...

No nic, frčím na chvíli ven. Díky za tipy, Saxone, a přeju hezký večer všem návštěvníkům těchto stránek. :-)

Louskacek

ten Brotjaclriegel cas od casu vyzkousej. Nekdy mi tu hraje lip 94,4fm, nekdy 103,5fm. Tyhle kmitocty a mnoho dalsich mam v palici pres 20let, tak se nediv. :)) Na zakladce jsem si jednou broukal znelku ö3/znamy part na basovku s 8 tony/ a ucitel/taky posluchac/ me v dobrem upozornil, abych si toto ve skole nezpival. Tenkrat se psal rok 85.

On Air!

Saxon

Pro mě je kulturní zážitek možnost příjmu OE3 na 99.9MHz z Kahlenbergu (200km, nechutný terénní profil). Bohužel, dá se to u nás kvalitně poslouchat 1 až 2 dny v roce.
V časech půstu mě ale ani nenapadne, abych si to pustil z netu nebo nedejbože ze satelitu. Okamžitě by to spadlo do škatulky "běžný příjem" a kouzlo této stanice by bylo navždy pryč. I hudební program by se dozajista zhoršil. :sly:

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

aleš

ten druhý odstavec, jako bych psal já sám... :)))

Taky tu kolikrát posluchám Wendelstein a když mi někdo vleze do studia, tak se mě ptá a nechápe: "proč tu posloucháš takovou šumičku, když máš na střeše, takový antény?"
Má cenu, tohle někomu vysvětlovat? :)

Vždycky si představuju tenhle pohled

http://img24.eu/v.php?file=9iuk0jka.jpg

a je mi uplně jedno, že to šumí a pod.

On Air!

Saxon

@aleš

jestli chceš, trochu toho 99,9 Ti tam k Vám pošlu, mi to tu chodí na kus drátu ;) ale na Radhošti to dle mých info chodí v poho :8) tak možná tam dát opakovač R^

davidkriz
Registrace: 8/2009

Jak OE3 89,4MHz Javerling a 88.8MHz Lichtenberk.To u Orlických hor, za soudruhů ,jelo i stereo. V úterý jme to valili z Prahy přes Brno do Hranic na Moravě a od Brna k Olomouci jsem v autě 99,9 MHz testoval u Prostějova konec.

CES
Registrace: 4/2007

Jen ho nechte, ať si šumí... :)))
Jj, na Radhošti to jde celkem stabilně. Problém je Rádio Apollo na 99.8MHz z ValMezu se svými normalizačními hity, které to místy trochu ruší. Trochu dost...
I na svazích Radhoště, Velkého Javorníku a jiných vyšších kopců to jde celkem dobře, ale musí to samozřejmě být na Vídni přivrácené straně. Já bydlím přesně naopak a hory mi na jižní a západní směr stíní. No, jak taky jinak, že...

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

re:

To je pěkné,radost číst,ale myslím,že by bylo záhodno napsat místo příjmu,anténu a tuner,neboť Jihlava je celkem členitá,někde hrají rakušáci v autě,někde nejdou ani na anténu.Dovolím si tipnout,že místo příjmu bude na jihozápad velice příznivé a tuner bude mít upravené filtry,neboť 100.5 z Lince mě nejde bez peroblémů ani na legendární ST SA 5 ES,neboť skoro ve směru příjmu je Javořice 100,3 .

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra