, sekce: Zkušenosti |
|
problém s přepínačem,ořezává pásmoMám na střeše dvě paraboly.V jedné mám namontovaný TWIN monoblok a na druhé normální LNB.Jako přepínač jsem použil EMP 162 IW option.Má to ale dvě chybky,na 19,2 to ořezává kraje pásma takže se signál ztrácí jak pod 11.000 tak zase od 12.200 výše.A přepínání ze siglu trvá několik vteřin.Přepínače tohoto typu jsem vyměnil tři a pořád to stejné.Co s tím? |
Dasty
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 88 |
|
|
RE: problém s přepínačem,ořezává pásmoMáš navolený správně kmitočet oscilátoru konvertoru v přijímači.........zkus některý konvertor vyměnit za jiný......nehledej chybu jen v přepínači!!Samostatné konvertory s přepínačem chodí???On-line to je těžká rada.....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 861 Galerie: Kamil_k4 |
|
|
RE: problém s přepínačem,ořezává pásmotwin monoblok vymeň za 2x twin LNB a použi štvorvýstupový diseqc a máš pokoj.... |
momiro
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 75 |
|
|
RE: problém s přepínačem,ořezává pásmoUživatel miluje svůj monoblock.....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 861 Galerie: Kamil_k4 |
|
|
RE: problém s přepínačem,ořezává pásmotak to si mal hneď povedať... |
momiro
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 75 |
|
|
Kamil-k4Monoblok bez přepínače chodí normálně.Stačí když mezi monoblok a přijímač dám ten pepínač a je to ořezané a to ani nepřipojím druhou parabolu. |
Dasty
|
|
ten =normální lnb je co?Jestli se nechceš zbavit monobloku, dej místo normálního lnb Inverto black ultra, a budeš mít po útlumech...Přepínač nějaký útlum má, s tím se nedá dělat nic, ale to inverto to jistojistě vyřeší :) |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 315 |
|
|
IkfreakZnačku monobloku si nepamatuju,ale na druhé parabole(KOVOSAT 120) mám INVACOM a tam problém není.Ale nezdá se mě,že by byl útlum až takovej,že spadne na 20% signál. |
Dasty
|
|
normální lnbŠpatně jsem to napsal.Ten útlum myslím přes přepínač,že neni normální. |
Dasty
|
|
RiesenieNeviem, preco to tu este riesis ! Momiro Ti vyriesil tvoj problem, urob to tak ako Ti napisal. Monoblock vymen za 2x single - daj multifeed listu - pouzi Diseq 4 a hotovo.Takto sa to robi a nie inak. Kombinacia Diseq prepinacov nemusi vzdy fungovat, vlastne nefunguje nikdy dobre. |
aklec
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 38 |
|
|
DastyŘíká ti něco pojem 1.mezifrekvence?Přepínačem prochází pouze L-pásmo, nikoliv tebou udávané kmitočty. Zkus si někde nastudovat činnost LNB a hned Ti budou jasné další kroky v bádání. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
SaxonJe mě jasný,že to je konvertorovaný.Já jsem to uvedl jako příklad co neprochází.Jaké skutečné frekvence jsou na výstupu konvertoru nevím a ani mě to nezajímá.Já jsem jenom chtěl přidat k stávající parabole ještě jednu.Tak jsem načetl že musím použít tento přepínač.Ale na radu některých to celé překopávat nebudu.Byl to pokus a nevyšel tak jsem se jenom ptal kde jsem asi udělal chybu. |
Dasty
|
|
RE: problém s přepínačem,ořezává pásmonez zacnes cokoliv delat s venkovni jednotkou, tak zkus jiny prijimac, tam bude zakopany pes. Sam jsi dokazal, ze v prepinaci LNB to nebude, 3 kusy se stejnou zavadou jsou nepravdepodobne. Jaky receiver pouzivas? |
joki
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 121 |
|
|
jokiMám TOPFIELD 7700HCSI a jsem s ním na rozdíl od některých majitelů spokojený a ted jsem koupil druhý dceři. |
Dasty
|
|
a co ještě doštělovat parabolu ?Zkus ještě s tím signálem 20% (zapojeno přes přepínač), doštelovat parabolu s monoblokem.Může být nepřesně, ale bez přepínače to nevadí, protože ty svářečky to tam procpou, ale další útlum už je moc. |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 315 |
|
|
DastyKoukáš na Discovery HD,seká se ti obraz.Mám také TF 7700HSCI nějak zlobý .Jaký máš monoblok? |
robokop
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 430 |
|
|
robokopJak jsem napsal nemám s tímto přijímačem žádné problémy.Proto jsem koupil ještě další pro dceru do pokoje,vzhledem k tomu že DVB T u nás nejde i když jsem 25km od vysílače.CI moduly jsou myslím nějaký německý.HD programy jdou dobře,ale SKYlink má některý programy v dost mizernej kvalitě oproti třeba holanďanum co bylo možný nedávno porovnat.A Ikfreak dík za radu vyzkouším i tohle. |
Dasty
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|