Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

DM8000 - little help

Nějak se mi nezdá adresářová struktura v mém dreamu.
Po připojení přes FTP je vše OK a vidím klasický root se všemi adresáři, tak, jak se sluší a patří.

Problém je připojení přes telnet.
Když po přihlášení do dreamu zadám příkaz ls, nevidím ale žádnou adresářovou strukturu.
Příkaz cd (někam) pak samozřejmě nefunguje.
Jediná možnost je chdir /(např. var) a pak ls, pak to funguje.

Máte to taky tak, že když se připojíte přes telnet a zadáte příkaz ls, nevidíte vůbec nic namísto obvyklé adresářové struktury?

No a druhý problém je, že pokud použiju image Gemini 4.7 a novější a spustím kombinaci mgcamd + newcs, tak po přepnutí na kódovaný kanál jede obraz asi jednu sekundu a pak se dream sám od sebe restartuje a tak pořád dokola.

Gemini 4.5 to nedělá, 4.6 jsem ještě netestoval.

No a další, z toho vycházející problém je ten, že po neúspěšných testech img Gemini 4.7 a 5.0 jsem se vrátil k verzi 4.5, ale od té doby to prostě jakoby není "můj dream".

Tak např.
Používal jsem ve čtečce Skylink kartu na 8MHz.
Průměrný CW delay byl cca 150ms.
Teď, po zpětném přechodu na Gemini 4.5 se stejnou konfigurací mgcamd+newcs je průměrný CW delay najednou 220ms.

A taky nefunguje pořádně web interface. Přihlásím se, ale nenačte se mi žádný z booketů, které jsem v minulosti normálně používal.

Podivné taky je, že dříve mi na verzi 4.5 ve webinterface nefungoval signal panel, ale celé webinterface ano, teď se sice nedají sledovat žádné kanály přes webinterface, ale zajímavé, že panel signal info funguje...

Nějaké nápady, proč to sice funguje, ale chová se to tak podivně?

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010
Odpověď v diskusním vlákně

DM 8000HD

Pane Havel já mám dreama od vánoc a vidím že se stímto přístrojem člověk opravdu nenudí!Je to taková hračka pro velké kluky!Pěkný den.

jerabek
Registrace: 1/2010

RE: DM8000 - little help

No to, že po připojení pomocí telnetu není vidět nic, má docela jednoduchý vysvětlení - po přihlášení se uživatel (standardně root) ocitne ve svém domovském adresáři (standardně /root), který se jeví prázdný. Myslím, že příkaz ls -la by ukázal něco jiného, ale záleží na distru, teda image...

Stačí dát třeba "cd /" nebo "cd .." (bez uvozovek samozřejmě) a příkaz ls už něco ukáže. Ale koneckonců pro lamy a pohodlný uživatele jako já je ve většině image (včetně Gemini) program Midnight Commander - příkaz "mc", něco jako Norton pro linux.

Tohle jsou snad základy linuxu. Nebo jsem špatně pochopil dotaz?? Ten zbytek je ovšem divnej, že by mgcamd+newcs shazoval systém?? Zkusil bych postahovat jiný verze, snížit frekvenci čtečky na 6 MHz (to snad stačí, není potřeba mít skvělou odezvu a pak usmaženou kartu..) a hned by se vidělo.

Pokud to dřív chodilo a teď ne, tak bych hledal problém někde, kde mohly zůstat data a konfiguráky z novějších verzí - flash disk, pevný disk, cokoliv a to pak promazat. Samozřejmě je možný, že se tam něco spálilo, interní flash, paměťový modul... ale tohle bych hádal spíš na SW závadu (aspoň dokud bych si neudělal pořádek v datech...)

Dreambox DM800HD, Dream Elite 2.0, Doscam 0.23, oscam ymod18_56 Mascom 85Al - 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E

Fantomas
Registrace: 1/2005

@Fantomas

Ale ano, ale divné je, že na původním gemini 4.5 ukazoval příkaz ls adresářovou strukturu hned, kdežto teď po reinstalaci to opravdu hned skočí do prázdného home/root.
Snažím se přijít na to, proč se dvě stejné věci chovají různě.

Používám vlastní, mnou patchnutou verzi binárky mgcamdu 1.35a, kde jsem přidal "nějaké" funkce. Nikdy s tím na žádném image nebyl problém, a teď tohle u gemini 4.7 a vyšší.
8 MHz cryptoworks kartě neškodí, snese ještě daleko vyšší kmitočty. Mám to tak schválně z určitých důvodů, které bych tu raději moc nepublikoval.

Možná bude spíše problém v driverech. No nic, budu si muset nad tím poctivě sednout, nevypadá to na chvilkovou záležitost.

AlesHavel

To restartovani je chybnym spoustecim scriptem, soudruzi v NDR od G47 udelali nejakou chybu v kernelu, takze se script musi mirne modifikovat. V G5.0 uz by mel byt pres BP ten opraveny k dispozici. No ja jedu na G4.4 a naprosta spokojenost, 4 tunery v plne palbe, je to posledni verze kde korektne chodi CrossEPG - stahovani EPG Sky UK a ITA.

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

To je ale běžná vlastnost všech linuxových strojů (nejen satelitů), že po přihlášení (local, remote, to je jedno) je chdir nastavený do $HOME. Dá se to určitě změnit, jen nevím kde, protože stejně bych to nepoužil. To spíš u ftp, ale ne u dreamu, ale na serveru, kde to dává smysl..

No jasně. Jeden důvod, proč ty důvody vyššího kmitočtu tady nepublikovat, mě napadá a myslím, že je správný rozhodnutí je nepublikovat :)

Dreambox DM800HD, Dream Elite 2.0, Doscam 0.23, oscam ymod18_56 Mascom 85Al - 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E

Fantomas
Registrace: 1/2005

Tak díky za rady.
Hodil jsem tam zpět 5.0, opravil spouštěcí scripty pro newcs a mgcamd. Webinterface už taky chodí tak, jak má. Udělal jsem si i komplet debug chodu newcs a našel tam pár chyb, po opravě je průměrná CW delay zpět na cca 145ms. R^

AlesHavel

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra