, sekce: Příjem DVB-T |
|
Vhodnná anténa pro DVB-TAhoj, jakou anténu byste doporučili pro příjem DVB-T? Jsem na jižní moravě a zatím chytám na hodně starou anténu (může mít zisk tak max. okolo 10 dB) pouze bez problémů ČT, jinak komerční mux (nova, barrandov ...) z Mikulova nebo ORF ze St. Pöltenu kolísá podle počasí. Zvažuji DAT 45HD Televes nebo IKUSI, obě dvě by měly mít zisk až 17 dB. Nebo něco jiného? Díky za vaše názory. |
bob29
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 23 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
|
|
RE: Vhodnná anténa pro DVB-TNa tyhle skvosty zapomeň, jednak jsou zbytečně předražené, vyšší zsik maji až na horní části UHF pásma a ty jak známo potřebuješ mít zisk především dole, protože Sankt Polten jede jak známo na K21 a K31, takže nejlepší řešení v poměru výkon/cena, bude obyčejná česká Colorka Spektrum, nebo kratší Spektra. Na spodku pásma budou určitě lepší, než obě tebou zminované modelky.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
re:tak tak,anténa na DVB-T,to mě vždycky fascinuje...prostě anténa na UHF.Jak píše kolega,já používám Schwaiger cck43,nebo dlouhou cck91,jsou pěkně udělané a té "zlaté" barvy se bojí ptáci,takže na nich nevysedávaji,což jistě ocení anténa samotná i tvá střecha,Jestli ovšem signál kolísá,tak tvůj problém to možná řešit nebude,ale na střeše to alespoň pěkně vypadá.Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
|
|
RE: Vhodnná anténa pro DVB-Tinac...neukamenujte ma...ale nie je lespie si kupit rovno tu najlacnejsiu satelitnu zostavu s kartou Skylink ako sa stale trapit s nejaky pozemnym prijimom? |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 189 |
|
|
RadolacoTěžko ti Skylink zpřístupní programy obsažené v rakouském DVB-T.... |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
|
|
radolacoNech si tyhle svoje moudra, když nevíš o čem se hovoří.Tady se bavíme o příjmu rakouských programů ORF a spol. A konkrétně ORFka v DVB-S nejdou FTA. Lubbik - za kolik nakupuješ doluhou a krátku Švagrovou? Myslim si, že budou mít podobné vlastnosti jako Colorky. P.S: pozoruješ poslední dny i dnes nějaké úniky na FM, asi nějaké inverze, nebo co? Zrovna sedim doma pod pergolou a každou chvíli mi LIFE zmizí a ozývají se nějací kecafoni... On Air!
|
Saxon
|
|
@SxV sobotu som zaznamenal "začiatok sezóny" DX príjmu cez vrstvu E.Ako obvykle ESP stanice ,Valencia,Barcelona ,SRE..... Najviac poteší severná afrika , snáď o týždeň.. T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor,Octagon SF 8008, Technisat Digitradio 143v3-Iskra DAB VF-16 Log
|
P 222
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 764 |
|
|
Saxona ty si nechaj teda svoje...sa mi zda, ze tu na fore je akoze cim vacsi "odbornik", tym vacsi (nevhodné slovo) :p |
radolaco
|
|
re :saxonJo chlape,přeslechy už začínají,zaznamenal jsem je v sobotu na Oe3 cestou z montáže.Jinak ten Schwaiger ti jen a jen doporučuji,od sestavení,zaměření,užívání..jak k němu čichneš,nebudeš chtít nic jiného,to ti garantuji.VO cenu tady nechci psát,ale dá se odvodit z jejich stránek schwaiger.cz,nebo ti je pošlu osobně mailem.Ale i ta 91 stojí méně,než ty některé módní výstřelky.Kdybych se dostal na mácháč,jako,že nedostanu,hraju totiž na svatbě,tak bych ti ji tam dovezl,mám je skladem.Celá jejich "anténičina" je super,od eFek,po zásuvky,nebo zesíky,třeba jejich BN2338 je super,za deset let žádná reklamace. R^Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
|
|
lubbikNa ten Mácháč pojeď, my tam chcem jet s mirasatem na CT a PA, ve čtvrtek je v Mikrokomu workshop, tak to rovnou spojíme. Nechceš do toho Mikrokomu zajet taky, když jsi teď velkej Promaxák? ;)Ceník mi pošli do pošty, díky. Radolaco - nápodobně, je jen nemam rád příspěvky, které nejsou vůbec k tématu. Tvůj příspěvek nic nepřinesl, ale hlavně že vznikl... On Air!
|
Saxon
|
|
re :saxonNo je to hektické,ten pátek by možná šel,ale musel bych jet komplet s aparátem,tu svatbu hraju u Pardubic,napíšu ti ty ceny.Jinak dnes mě čeká pokračování takového problémku-protahování kabelů ve starém STáčku,už jsem to konzultoval i s Ja.Dnes jsme tedy upravili pružinu a možná dojde na vysavač.. :OKathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
|
|
RE: Vhodnná anténa pro DVB-TSaxon: Tak asi podla mna bol ten prispevok k tematu, inak by som ho sem asi nedal nie? Myslim, ze je jasne co som tym chcel povedat... A ked niekomu ide o prijem ORF (co sice osobne nechapem preco, ked s monoblokom na 23+19 je plna kopa kvalitnejsich nemeckych FTA programov, ale budis...) tak staci to len povedat a nebyt hned agresivny Rv |
radolaco
|
|
@workshop mikrokomtak tam pozdravujte, já se bohužel nedostanu... kdyby rozdávali něco zdarma tak mi vemte :D |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
|
|
RE: Vhodnná anténa pro DVB-T:))) mě taky, plsZnova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
RE: Vhodnná anténa pro DVB-TLubbik - to máš jedno, alespoň kouknu na ten tvuj cajk.Taky jsem se něco najezdil s cajkem po vlasti jihočeské. Letos mě čekaji tři dechovkový festiválky, to bude sranda. V červenci budu vysílat PP ze Slavonic, tak bys mohl zajet na pokec, alespoň uvidíš v akci náš přenosák, bude to jedna z posledních možností, na konci roku budeme mít nový. Bude to komplet v digitálu, DIGICO s DAW 48in. A především v klimatizací!!! David,Tom - koukejte přijet taky, chlebíčky vám poštou posílat nebudu, bylo by vám špatně... :))) On Air!
|
Saxon
|
|
@ saxневозможно... :(šak taky to napíšou 2 týdny předtím, to kdo si má na všední den a eště v létě takto narychlo přizpůsobovat... tím "něčím" nebyly myšleny chlebíčky ale měřáky, modulátory a jiné propagační předměty rozdávané běžně jako pozornost podniku :D |
davidkriz
|
|
SaxonSezona Es zacala minuly vikend v sobotu aj v nedelu, asi po tri hodiny v priebehu dna. Dnes rano bola slabsia Es tiez. Teraz v letnych dnoch je vyskyt Es typicky, spravidla az do konca augusta. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
|
|
RE: Vhodnná anténa pro DVB-TKvůli těm dešťům v poslední době ještě dlouho volno nenajdu.OT: Taky jste uronili slzu? http://www.novinky.cz/domaci/202497-jiri-paroubek-se-rozloucil.html :))) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
@ SaxonTesne pred Prahou, cca 20 km D1 sa mi do Radiožurnálu (mylím na 93.1 MHz) plietli maďari. Asi 20 s normálne hulákali maďarsky a potom sa zase "vrátil" Raadiožurnál. Začína lov signálu :-)4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3
|
Crescenzio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 391 |
|
|
ORF DVB-T z BATiez ma zaujima DVB-T prijem Rakuskych mux. Som v BA, Vrakuni.Dostala sa ku mne nahodou presne tato antena http://www.solideurope.sk/forum/viewthread.php?forum_id=32&thread_id=466. Bola "pokazena". Ked som pozrel na plosak tak som hned videl kde je "kaz". Pajkovalo to nejake prasa a prepojil aj co nemal. Povodne som chcel kupit na tento dialkovy prijem spominany "modny vystrelok" prave kvoli rakuskym mux. takze odporucate nieco ine? Ktore Rakuske vysielace mam sancu z BA stabilne chytit a cim? |
soso
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 419 |
|
|
RE: Vhodnná anténa pro DVB-TZ Bratislavy sice nejsem, ale asi bych předpokládal možnost příjmu z vysílače Kahlenberg u Vídně.K24, K34. On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Vhodnná anténa pro DVB-Tdakujem, vyskusam. |
soso
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 419 |
|
|
RE: Vhodnná anténa pro DVB-Tjak kde v Blavě, někde je lépe se soustředit na Rechnitz, ale ve většině Blavy je Kahlenberg jistota. Chodí to tam většině luxusně na klasické antény.S tím polským šmejdem se zesilovačem co skúšáš? Anténa nemůže byt "pokazená", anténa neobsahuje tišťák, to jen tento polský šmejd obsahuje polský šmejdský "zesilovač" (rušičku). V BA to musí byt sebevražda se stovkama kW analogového Kamzíku za zadkem :) |
davidkriz
|
|
RE: Vhodnná anténa pro DVB-Tjináč eště kukni sem:http://www.dxforum.svkbilikova.sk/forum |
davidkriz
|
|
JaandSaxonpánové vysavač pomohl,teď na provázek natáhnem pružinu,pak 4x belden...modlím se..Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
|
|
RE: Vhodnná anténa pro DVB-Tať to někde neoholíš, kde nevidíš... |
davidkriz
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|