Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

AZBOX Elite HD alebo TechniSat Digit HD8-SX ?

zdarec, majitelia týchto dvoch HD prijímačov !,
-oba sú približne v rovnakej cenovej hladine, čiže poraďte mi prosím,
- preferujem obrazovú kvalitu, spoľahlivosť HW,SW,
- ešte cca 1,5 roka ma zaujíma najmä MAX. obrazová kvalita! HD programov cez scart ! ...,
je mi jasné, že asi Vás to dráždi, tá zdanlivá nelogickosť ... - prosím o vecné info ...!
- neskôr ( po cca 1,5 roku) to už pôjde cez HDMI ...,
- chcem už teraz kúpiť sat.prijímač, ktorý nebudem musieť o 1 rok meniť ...,
tak ktorý ? má - z prijímaných HD programov - výstup na TV cez SCART ! - kvalitnejší obraz ?
za skúsenosti VĎAKA !

wlasce
Registrace: 6/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: AZBOX Elite HD alebo TechniSat Digit HD8-S...

právě že ne, nedráždí. ale zbytečně to tady zabírá místo. blbý je to hodně, vtipný zase moc ne. už je tady kolikrát toho až moc

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Řešil jsem nedávno stejný problém. Měnil jsem Vantage, protože mi přes SCART divně kmital letterbox a obraz se 10 minut po zapnutí začal cukat (což trvalo asi 3-4 minuty) a pak přestalo. Autorizovaný servis to přiznal jako "vlastnost" těchto mašin.

Od AZBoxu mě odrazovaly hlavně provozní vlatnosti (teplota, ventilátor). Také kdo mohl porovnávat obraz, tak tvrdil, že Technisat a Vantage mají nejlepší obrazovou kvalitu.

Takže jsem šel do Technisatu. Co se týče letterboxu, je to OK, zato s tím cukáním nepomohl - dělá to také! Evidentně používají stejná schémata a čipy, protože třeba půjčená Ariva to nedělala. No, už jsem se s tím srovnal. Mám 8 let starou TV, ta asi půjde brzo do důchodu a pak už mě toto trápit nebude (HDMI tím netrpí). Co se týče provozních vlastností (teplota při běhu, spotřeba) je na tom Technisat lépe než Vantage.
Na druhou stranu, co se týče SW podpory, ta je u Technisatu nic moc - SW se dá stáhnout jedině z Astry a poslední je z prosince 2009. Ale zase už je dost vychytaný - model se prodává dlouho.

Vyznívá to, že od Technisatu spíše odrazuji. Ale na druhou stranu, najít dnes HD PVR ready přijímač bez chyb - to se snad nedá. I já pro sebe jsem si říkal, že příště nebudu mířit cenově tak vysoko, protože ty laciné přijímače (viz. půjčená Ariva) mohou stejnou práci zastat také - ovšem pokud se chytí dobrý kousek a nebude odcházet třeba zdroj :-).

richtrj
Registrace: 1/2009

První si ujasni jestli potřebuješ jen satelitní přijímač nebo multimediální centrum. HD není jen satelit, na čem přehrávat záznamy z HD kamery, Bluray ripy atd. Měli byste vidět ty natažený huby, když přijde známej a říká "to je krásný, nahraj mi to" a já říkám "klidně nahraju, ale máš si to na čem pustit"?

visper
Registrace: 5/2008

,,richtrj,, vďaka! za info - ak okrem kvality obrazu preferujem najmä spoľahlivosť sat. prijímača, tak moje rozhodnutie je :
Technisat Digit HD8 SX,
beriem celkovo 4 ks... takže moje riziko prípadnej kúpy šmejdu pri polskych, ukrajinskych, čínskych lacných HD prijímačoch je vysoké ...,
dúfam, že montáž a OTK v Nemecku? je kvalitnejšia ...!

wlasce

Technisat je DAS ORIGINAL, a original je u autorizovaneho distributora jehoz reklama tu pekne blika R^

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

Z hlediska pomer vykon cena, technickeho reseni, ale zejmena podpory nesaha das original portugalskemu azboxu ani po kotniky

rj45
Registrace: 6/2007

kupovat si tedka 4 prijimace, ktery pouzijes za rok a pul to je vazne sileny

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

rj45

Hmm jenze pan nechce sdilet a prehravat kde co a nestale s tim neco delat, jemu staci osvedcena kvalita a spolehlivost. A co bude s Hugem za rok nebo za dva, aby to nebylo jenom stale cooming soon jak to bylo na jeho webu ... Technisat tu je, byl a bude a autorizovany servis s nim. Ale kazdy ma moznost svobodneho vyberu.

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

richtrj:
- v azboxu HD Elite neni žádný ventilátor

šibal
Registrace: 8/2009

jeste maji technisaty problemy s diseqc 1.1 ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

to bublajs :
- 4x sat. prijímače samozrejme použijeme okamžite !, nie až za 1,5 roka !,
došlo k ,,nedorozumeniu,, príjem programov - SDTV a aj HDTV cez Skylink ...,
cca za 1,5 roka pribudne u nás možnosť prepojenia TV a sat. prijímačov káblom HDMI ( výmena TV...),
preto ma zaujímala momentálne! kvalita obrazu cez SCART ...

- k ostatným diskutujúcim :
VĎAKA! za názory ...

wlasce

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra