Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Dreambox DM 500 HD versus Dreambox DM 800 HD

Dobry vecer.Mohol by mi niekto vysvetlit, aky je medzi tymito prijimacmi rozdiel? Viem,ze 800 ma oled display a 500 nie.Ale zato 500 ma 400 mhz procesor a 800 ma 300 mhz a pritom je 800 o dost drahsia.Mohol by mi niekto vysvetlit(ten,co to ma odskusane)ktory z tychto prijimacov je ,co sa sa tyka funkcii lepsi.Uvazujem o kupe jedneho z nich a neviem sa rozhodnut.Dakujem.

losik1
Registrace: 11/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dreambox DM 500 HD versus Dreambox DM 800...

Mám dobře odzkoušené oba.
Funknčně oba naprosto stejné jedou pod linuxem E2 tam není co řešit.
DM 800 má display ale ten je tak malinký a titěrný že je tam na nic!!
DM 800 má USB já ho nepotřebuju nějaké picony a ruzné blbůstky nevyžívám kdo je hračička možná ?? by mu mohlo scházet....
Do DM 800 můžeš dát HDD 2,5 i dovnitř ale teplota je tam tak velká že to nikdo nedporučuje.
DM 800 nemá větráček je potřeba ho tam "nabastlit" nebo provozovat bez něj
Má slabší procesor což je hoooodně ! znát pohyb v menu v programech a přepínání je o proti 500 velmi pomalé.
DM 500 má rychlejší procesor pohyb v menu je svižný nic se nehltí prostě super.
500 má lepší tuner na toroidní parabole mi všechny pozice proti 800 ukazovali na stejném LNB lepší signál to co mi na 800 jelo na hraně na 500 hrálo bez problému.
500 má originál zabudovaný větráček který opravdu není slyšet !!! a box je ledový.
Já bych dnes koupil DM 500 HD nebo VU+ duo za stejné peníze ale zase torchu jiná liga
Ten silnější procesor je opravdu znát !! a není to zanedbatelná věc.
Přeju hezký den

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

souhlas s Patem. Jinak mám taky oba. Dnes bych si vybral už jen 500HD. Má navíc přímo HDMI (oproti DVI u DM800), taky bych řekl že dálkový ovladač je u DM500 lepší, nevím zda je to problém jen u mně, ale u DM800 musím "mířit" hodně na přístroj, u DM500 to jede tak nějak "odrazem"

Klokan008
Registrace: 6/2010

S tím dálkovým souhlasím.
Jediné co mi na 500 možná... trochu vadí že větráček pokud ho nastavíš aby vypínal ve standby tak box je pak hodně horký a když ho nastavíš aby nevypínal a jel pořád tak to nemám já rád...mám rád aby když nekoukám a nejsem doma bylo vše v "klidu" a nic se netočilo :))
Trochu mi zaráží u 500 co čtu po forech dost velká poruchovost.
Ale to už je o štěstí a nakonec je to v záruce

pat
Galerie: pat

To moze byt ,ale ked to tak citam pre cloveka ktory chce len pozerat pripadne sem tam nieco nahrat je to zbytocne predrazeny stroj v porovnani s inymi ma velmi chabe moznosti pripojenia.Jo to podla mna len mala krabicka ktora ked som dobre pochopil chladi aj ked je vypnuta a ked nie ,tak je horuca aj ked je vypnuta.Proste Dream-Box.Ze E2 nieco dokaze to je o inom,ale ide aj na inych boxoch,kde je aj citatelne co ma byt citatelne a vzadu je mnozstvo moznosti pripojenia.A ten najdrahsi dream je uz zase o inom.Tym nechcem polemizovat o fanusikoch tejto znacky,ale to ani nie su ludia co chcu zapnut a pozerat,skôr chcu experimentovat a maju na to cas a chut.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Jen k tomu USB. Když budeš v budoucnu chtít další kartu, tak u 500 HD budeš muset udělat HW zásah do přístroje = ztráta záruky, aby ti chodila další čtečka (-čky ), protože 500 má pouze mini USB - service port.
Ale když bude 500 jen jako klient je volba jasná.

SG2100A Moteck® + Gibertini 100 SE

4mk
Registrace: 5/2005

Páni mam jednu malu otazocku.Mate vyskusanu v DM 500 HD novu skylink irdeto?

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

Ahoj,možná jsou to dobré stroje. Ale proč je to uděláno na jednu kartu a bez možnosti vložit cam? Proto koupím něco jiného v Linuxu(AZBox+ nebo VU).

grower
Registrace: 2/2010

skylink cw karty irdeto karty v dream 7000S

skylink cw karty irdeto karty
napiste mi prosim pod akym img. sa da spustit ctecka pre karty cw skylink ..newcamd camd3 ?( v E1 na 7000S)
pojde aj nowa karta irdeto v tychto img ...?
vdaka za odpowede

matino30
Registrace: 5/2008

mala poznamka, je v plane dm800hd se (second edition) ktora bude mat ten vykonnejsi procesor

citat:"The DM800HD se features a new DVB-S2 tuner as well as a more powerful processor. In addition to two Smartcard readers it also comes equipped with an HDMI interface. An absolutely new feature in this second edition of the DM800HD is the multi-colour OLED display."

bleskone
Registrace: 12/2009

TO:bleskone

A kdy bude v prodeji tato druhá edice přijmačů?

grower
Registrace: 2/2010

dalsou vecou je,ze DM500HD je velmi kazove....

Bruty
Registrace: 5/2006

to:grower

podla tabilky na http://www.sat-linux.com/forum/showthread.php?t=7958 by to malo byt v tomto roku 2010

bleskone
Registrace: 12/2009

Mne by na DM 500 jeblo z toho ventilátoru. Je slyšet a dost i ve velkém obchoďáku.

Nervoš

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra