, sekce: Příslušenství |
|
LNBProsím poradte najkvalitnejší LNB na trhu,parabolu mam 90. |
pavliku
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 197 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
|
|
RE: LNBjednoznačně inverto black ultra TWINVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
|
|
RE: LNBpokud tim hodlas prijimat astry nebo smazicku z 1W , tak ti staci ruzovy nebo modry. IBU budou akorat prachy vyhozeny do luftu. tak pozor na to.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
|
|
RE: LNBUž začínám mít z toho LNB "zázraku" kopřivku.Na 90cm Ti nepřinese nic navíc oproti "běžným" LNB. Tak jako nepřinesl mě když jse si je vypujčil a testoval v domácích podmínkách ani na 100cm parabole ani na T 90. Na 100cm parabole napřímo jsem se "zázrakem" ani BADR nechytnul a staré MTI bez problému. To znamená a je známá věc že ne každé LNB si rozumí z danou parabolou atd. Jinač nic ve zlém ale Vortimond by se mohl stát dealerem a nahaněčem firmy Inverto a mít za ukol blbnout hlavy mladým satelitním zajíčkum po internetových diskuzích. Myslím že by měl uspěch a dle zvýšené prodejnosti by byl i patřičně oceněn. |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
|
|
RE: LNBprotože mě máš za nějakýho (nevhodné slovo)a. starý MTI mám ve sbírce, stejně jako Invacom, Smarty a pár dalších. parabol už jsem taky pár vystřídal, celkem asi pět.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
LNBDik,asi ostanem pri starom LNB 04 echostar |
pavliku
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 197 |
|
|
@vortimondTak to jsi nepochopil za nic "špatného" Tě vůbec nemám !!Ba naopak ! a rád si od Tebe cokoliv přečtu a přiučím se. Jen s tím BU se asi neshodnem.Ale to neznamená že je to špatné LNB ale na 90cm parabolu to jsou zbytečné peníze ale na Tvojí parabolu a Tvůj "dálkový" přijem bude vhodný určitě. Moje zkušenosti jsou takové jaké jsem napsal.Na Badr jsem si s tím ani neškrtnul proč to nevím.. na T90 mi jede na Alps a na motoru na to MTI bez žádného speciálního nastavování s rezervou. Bohužel BU nic... a znova opakuji nic proti Tobě nemám jen diskutujeme a občas to holt napíšeme trochu humorněji |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
|
|
RE: LNBzajímavý, že se tak zajímáš najednou o příjem arabskejch programů a jinde se divíš, že to vůbec někoho zajímá:"Koukám že 26 E se stává hitovkou a momentálním šlágrem. Ale proč ne že jo ?? Je to zadarmo to je důležitý a zadarmo už dnes opravdu nic není. Tak at si to užijeme všichni ;) Hlavně aby to FTA nemělo krátký trvání" Registrován: 01/2006, Autor: uživatel pat Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
Seznam referenčních sestav.Dobrá. Uděláme seznam referenčních sestav ve smyslu LNB - PARABOLA.Jaké LNB komu nejlépe fungovalo na jeho parabole při snaze něco lovit. Osobně si myslím, že Inverto Black Ultra vyniká jen proto, že ostatní LNB jsou pouťové a navíc není ve finančních možnostech vyzkoušet všechny, které kdo kdy doporučil. Vždy se může stát, že některý LNB z jinak chválené řady se nepovede. Takže je to sice celé blbost, ale nic lepšího mne nenapadá. Klidně bych tam psal i historické modely LNB i parabol. První sloupec budou LNB, další se budou dopisovat. Za pomlčku se budou dopisovat další modely parabol. Dělejte vždy ctrl c/v, ať to přibejvá. Takže začínám: SINGLE: Inverto BLACK ULTRA - FUBA 85 Technisat (0,6 dB, historie) - FUBA 85 TWIN: Inverto SILVER TECH (historie) - FUBA 85 Postupně samozřejmě budou modely LNB a parabol upadat do "historie". Časem můžem umístit tabulku někam do rubriky zde na serveru, i pak bude moci být aktualizována. Jestli vám ten nadpis "Seznam referenčních sestav" přijde hloupacatej, tak nahoďte lepší R^ . Úplně na konec by si dovolil jen zopakovat, že v KONKRÉTNÍ SESTAVĚ LNB - PARABOLA - DRUŽICE - MÍSTO PŘÍJMU - KABEL - PŘIJÍMAČ, jakož i PŘESNÉ NASTAVENÍ se viditelně nachází mraky PROMĚNNÝCH, takže jediným místem pro porovnání více kusů od jednoho je laboratoř s laboratorní vysílací a měřící technikou. Pic Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
|
|
RE:LNBZkuste kontaktovat Pana Švechlíka z Omka který se testy zabývá,telefon:544 528 220 Podle něho vychází Inverto black ultra dokonce lépe než Invacom.Je ale fakt že na mé 85cm jel Badr lépe s LNB Golden Interstar než s Invertem.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
|
|
RE: LNBtady jenom důkaz na doplněnou, že těch LNB mám fakticky pár doma. včetně invacomu. protože si myslím, že mi to pat stejně nevěří. podařilo se mi jich zachytit 8 ale válí se tady toho mnohem víc. jenomže to nemůžu zrovna najít:http://i48.tinypic.com/15prj38.jpg http://i47.tinypic.com/zj6yy0.jpg Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
RE:vortimondHmm..pěkný,koukám že máš lnb v držáku posonuty dozadu.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
|
|
RE: LNBto LNB úplně vlevo na tom držáku je Smart TCES. hodně zvláštní, protože se nenastavuje kolmo, ale takhle o 45 stupňů do strany. na horizontální polarizaci Astry 2D dosahuje hodně zajímavý výsledky. ale na tu Astru používám inverto TWIN, protože ty jeho výsledky na vertikálu jsou docela neuvěřitelný.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
RE: LNBObecně se nedá říci, že IBU je nejlepší LNB, stejně, jako se nadá říci, že IBU twin je lepší než IBU single.Je pravděpodobné, že to tak bude, ale nedá se to v žádném případě zobecnit. Při konstantním místě příjmu bude záležet zejména na geometrických parametrech antény ve vztahu k vnitřnímu ozařovači LNB. A při porovnání IBU twin a IBU single zase na přijímaném kmitočtu. Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 971 |
|
|
RE: LNBhttp://mrte.ch/deforumjá bych to tak nikdy nenapsal, protože nějakejch 12 LNB je na takový prohlášení strašně málo. ale existujou specializovaný fóra německý a anglický, kde je inverto BU extrémně populární. je tam hodně materiálu ke čtení, pár LNB tam má dokonce svojí zvláštní sekci. Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
to mirasat, jenom takTestování jednotlivých konvertoru je úplně k ničemu s použitím bežné a v současnosti levné satelitní měřící techniky.Tyto výsledky jsou pouze orientační.Kdysi jsem porovnával měřené hodnoty typu (MER,BER,atd.) na různých měřících přistrojich. Výsledky se na stejném signálu pohybovaly napr.u MER v rozpětí 10 až 14dB. Dokonce i dva Prodigy měly různé naměřené hodnoty.Satelitní operátoři si své příjmové aparatury nastavují podle tz.Beacon signálu..Nebudu to tady více rozepisovat-je to na týden.. |
kolop
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 187 |
|
|
RE: LNBmě zajímají zkušenosti uživatelů, u kterých to vypadá na balkóně asi takhle (smích):www.youtube.com/watch?v=5L7p2Y65OA4 ...a je prostě pravda, že v tom německu je jich neporovnatelně víc než u nás. důvodů je spousta. 8x víc obyvatel, vyšší příjmy, delší tradice satelitního příjmu vůbec, lepší znalost cizích řečí (zejména angličtiny) a s tím související zájem o exotický programy a tak podobně. Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
AlesHave, kolopSouhlas, to celou dobu tvrdím také.Ten test jsem dělal na Badru 4, abych zjistil jestli má cenu ho takto provozovat a co mi výměna LNB může přinést. V podstatě jsem si řešil sám sebe. Jelikož ale nežijeme v laboratoři, bavíme se o praxi. Pak vznikají situace, kdy jsou pat a vorti. ve smyčce - furt dokola, které jsou ale jednoduše vysvětlitelné a dávno vysvětlené. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
|
|
RE: LNBto co píše kolop není pravda. testovat se dá. já si myslím, aniž bych se chtěl nějak extra chválit, že jsem přispěl ke gramotnosti ohledně LNB na tomhle fóru. není to tak dávno, co převažující názor byl ten, že výměna LNB sotva může přinést nějaký zlepšení. přitom mezi LNB jsou obrovský rozdíly.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
RE: LNBa co se týče Pata, to je osobní záležitost mezi náma dvouma a vůbec to nemá se satelitama až tak dalece nic společnýho. v podobnejch neustálejch dohadech hrajou roli spíš vzájemný antiPATie.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
RE:LNBhttp://www.youtube.com/watch?v=N8i2vQL5B5E&feature=related Taky dobrý ;)O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
|
|
RE: LNBTo je hodně husté video. V šedesáti letech má každý člověk odlišnou hybnost a nejen to. Ten pán je minimálně odvážnej jako mladík... R^Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
|
|
RE: LNBtoto je lepsi :-)http://www.youtube.com/watch?v=ifu_gDRy570 |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
|
|
a něco pro Aleša :)http://www.youtube.com/watch?v=JSf1nH_5T94D2-MAC - The Last D2-Mac Signal |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
|
|
přečti si co jsemnapsal pořádně..Co se týká DX příjmu- osobně používám SWM, Norsat.Na chybovost signálu ma největší vliv fázový šum lokalního oscilátoru a to má SWM,Norsat podstatně lepší než komerční konvertory. |
kolop
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 187 |
|
|
RE: LNBgibertiny není vhodna s invertem |
bambule
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 761 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|