, sekce: Příjem DVB-T |
|
PROBLEM S DVB-T 66K KAMZIKVcera som skusal primat DVB-T 66k kamzik a ani tuk ziaden signal neviemsi to vysvetlit byvam asi 50 km od bratislavy na dost vyvysenom mieste prosim poradte ako je to mozne ze umna 66k nejde. Ale ked som antenu otocil na Nitru signal uplne v pohod signal sa drzal aj vcer vecer ked bola burka a silny vietor potom som skusal este kojal 29 kanal sgnal v pohode . Samozejme antenu som sklapal na HORIZONTAL a VERTIKAL podla vysielaca . Prijem bol skusany na antenu X colorka bez zosilovaca zvod je dlhy asi 15m byvam medzi trnavu a senicu analog z kamzika bez problemov DVB-T 66K ZIADEN SIGNAL . AKO JE TO MOZNE. Moj nazor:zeby uz colorka nezvladala 66k ?? |
PALO100
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 69 |
|
|
RE: PROBLEM S DVB-T 66K KAMZIKpoužij inu antenu na 66 ta colorka uš nieje bohviečo |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 806 |
|
|
RE: PROBLEM S DVB-T 66K KAMZIKKolorka směrem k vyšším kmitočtům padá. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
|
|
RE: PROBLEM S DVB-T 66K KAMZIKKlasicka Xcolor bez upravy ma nejvetsi zisk kolem 40k, smerem dolu zisk klesa navic ma mnoho postranich laloku, smrem nahoru zisk rovnez klesa, na kanalech 58-59 je jiz mensi jak klasicka TA20xx, nejvyssi kanaly jiz nebere s rozumnym ziskem vubec (k pomeru k jeji delce). Sito je na tom lepe, na velke Vaten sito jsem prijimal Kamzik v obci Nemcice u Boskovic s urovni 32dBuV, na dlouhou Colorku byl jen slaby naznak signalu. Na Liborovo sito jsem mel na stejnem miste uroven kolem 36dBuV. Colorka neni na tyto kanaly vubec vhodna. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 338 |
|
|
RE: PROBLEM S DVB-T 66K KAMZIKColorka je nahoře už tupá, pořiď si kanálovku od Vaten nebo z Unikom Galanta. Hlavne ne ty plastové předražené nesmysly modré, zelené, oranžové...!Navíc mezi Trnavou a Senicou už si mezi kopcama, od Kamzíku zastíněný Karpatama a Kamzík ani na sever kdovíjak nesvítí. Spíš ne než jo... Navíc je pod kopcama, směrem na sever ani není vidět. Senica, Brezová je zabité... kukni sem http://www.dvbt-servis.cz/mapy/bratislava_dvbt.png Takže být tebou využiju ten Zobor jestli jde, resp. Javorinu. Jestli chytáš k54 Markízu z Borského Mikuláša, do konce měsíce by měli i tam spustit mux1 stejně jako na Kamzíku k66. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 770 |
|
|
RE: PROBLEM S DVB-T 66K KAMZIKNie je colorka,ako colorka.Mám dve,jednú staršiu,ktorá prudko klesá zisk nad 50K.Druhá z názvom supercolor má stúpajuci zisk až k 60K z mierne klesajúcim ziskom je použitelná až po 69K. |
juro1970
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 645 |
|
|
RE: PROBLEM S DVB-T 66K KAMZIKTo si jenom myslis, Colorky mam otestovany vsechny, na kanalech 58 a vys zisk klesa a to docela prudce.Zkousel jsem to jak s generatorem a spektrakem na hřišti tak ruzně v terénu už před lety (měl jsem možnost příjmu ATV+ na 65k), takže si troufnu říct, že žádná ze starých Colorek není natento příjem ideální nebo vhodná. |
J a
|
|
RE: PROBLEM S DVB-T 66K KAMZIKPorovnával som supercororku a P-47N TRIPLEX.Slabý odrazený signál na 69K Javorinu.Kvalitu signálu mám však lepšiu na supercolorku,ako na P-47N,ktorá je stavaná až po 69K. |
juro1970
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 645 |
|
|
RE: PROBLEM S DVB-T 66K KAMZIKA co to tak porovnat s něčím normálním ?Tyhle zeleno/žluté zrůdy hrají docela bídně a zvlášt jestli přijímač odrazem - dokážeš si představit, jaké jsou nároky na homogenitu pole u takovéto obludy ? Na svém stožáru mě krátká BU119 hraji líp jak tohle (IKUSI Flash nebo jak se to jmenovalo) Krížava - k68 BU119 - 30dBuV - kolem 490Kč IKUSI - sotva 27 - kolem 1600Kč Síto ala Xmux - 32 - kolem 1000Kč Síto Vaten velké bez úpravy - 29dBuV - 450Kč dtto,ale malé - sotva 27dBuV - kolem 340Kč Colorsupra, cca 20let stará - 28dBuV - nyní cena kolem 1100Kč |
J a
|
|
RE: PROBLEM S DVB-T 66K KAMZIKzeleno žluto oranžovo černo modro :)...čekám kdy přibude růžová pro Bárbiny :) aby byly už i antény IN a stylové.jen pro doplnění... to zrůdy sedí :) předražené blbosti co na efekt vypadají jako "výkonné" (nevim kdo vymyslel toto slovo v souvislosti s anténama), protože jsou vizuálně robustní (i když ten plast se v našich mrazech asi rozpadne za pár let) a dokážou oblbnout kdekoho. Tragedie je, že je vidím i na STA a prodávají je renomované firmy. Kousek od baráku je tady ten poslední černý nesmysl od Alcad-Neo (stejně to nedělají, jen rebranding) s prvkama zas jinak rozmístěnýma aby se dalo říct "nová anténa". |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 770 |
|
|
RE: PROBLEM S DVB-T 66K KAMZIKDakujem vsetkym za odpovede. |
PALO100
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 69 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|