, sekce: Technika |
|
Najde se tu audiofil ?Mám zvuk z TV vyveden do resívru ONKYO koaxem. Žena nesnáší subwoofer, tak mám povypínán střeďák a efekťáky a mám to stereo do kvalitních reprobeden. Zvuk dost hodně dobrý i co se prostoru týče.Ale to Onkyo je velké hovado a nedostanu ho do stolku, mám jej pod stolem u PC a to mne štve. Koupil bych jetý kvalitní stereozesilovač, ale ty mají jen analogové vstupy na červeno-bílé šňůrky. Nedokážu domyslet, zda by toto propojení nepokazilo zvuk původně vysílaný v DD, prostě, zda je už dostatečně zpracován v televizi. Dík. |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
|
|
RE: Najde se tu audiofil ?Mno, pokud vypínáš Sub a Centr, tak ti stejně nějakej prostorovej zvuk může být ukradenej. Nevím, co máš za Onkyo, ale pokud máš zvolený jakýkoliv surround efekt, vždycky je centr potřeba. Proč vedeš zvuk z telky? Není lepší ho do zesáku poslat přímo ze satu? Já osobně používám Yamahu s 6-ti vstupy HDMI. Po nich si posílám obraz i zvuk ze satu, dvd atd a pak jediným hdmi jde vše do telky. Mimochodem - kde si přišel na to, že dnešní zesáky mají jen analogové vstupy? Za cca 18000,- už pořídíš velmi slušně vybavený receiver s digitálními vstupy všech kategorií - včetně wifi docku.koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 438 |
|
|
re:Toto není otázka pro audiofila.Ten totiž stále jede klasické stereo,to jest zesilovač od dvaceti nahoru a dvě klasické bednyKathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 808 |
|
|
@lubbikR^ :laughing: |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 770 |
|
|
RE: Najde se tu audiofil ?Nemáš to asi ideálně nastavené.Pokud žena rozliší, že subwoofer hraje nebo nehraje, je někde chyba. Máš ho v nesprávné fázi, nebo příliš zesílený, nebo špatný lomový kmitočet. (Jsou i jiné možné chyby, třeba jsou levné a špatné takové dunící subwoofery, které skutečně poslouchat nejde). U dobře nastaveného systému (je potřeba to udělat měřícím mikrofonem, ne ušima) nepoznáš, co je subwoofer a co reprobedna. Dokonce ušima nepoznáš, kde ten subwoofer je, ani jestli je. V zásadě však může být vadná i žena. To se taky stává. Stereo zesilovače s digitálním vstupem pochopitelně existují, nicméně do toho režimu to Onkyo půjde dostat jen přepnutím - takže by to řešilo snad jedině rozměr. Ale chybný je v tomto případě spíše stolek, než Onkyo. |
servator
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 1 |
|
|
RE: Najde se tu audiofil ?Žádný průměrný, resp. tuctový AV"resívr" nemůže zvukově ve stereu konkurovat průměrnému klasickému stereo zesilovači. Ke slušnému zvuku stačí i levnější DAC, tedy v propojení: sat.př.-DAC-stereo zesilovač-bedny. Cenově řekněme co kus to 10k. Výsledný zvuk je kvalitativně natolik odlišný od běžné plejády AV sestav, že to musí slyšet i hluchej tetřev. Samozřejmě zde ale platí ostatní další známé audiofilské zásady; tj. slušné značkové dvoupásmovky-stojanovky, jejich vhodné umístění v prostoru včetně pozice posluchače, úměrně zatlumený prostor a dobrá kabeláž. |
KOTAZ
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 262 |
|
|
to NervošTaky se přikláním ke špatnému stolku.....vyměň zařízení obyváku a uvidíš.......stačí když tam budeš míti na stěnách jen dlouhé a těžké závěsy....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 863 Galerie: Kamil_k4 |
|
|
RE: Najde se tu audiofil ?Asi jsem neuvedl přesně svůj problém.Měl jsem domácí kino v obýváku 5 x 5 m. Resívr ONKYO 595 _ ještě nemá HDMI vstupy před 7 lety stál cca 19 tis., k tomu bedýnky Jamo, 5 ks asi 3,5 lt dvoupásmové, subwofer aktivní 100 W,cca 40 x 50 x 50 cm. Žena trpívá na migrény, proto neměla subwofer v oblibě. Na filmy 5.1 to bylo dobré, ale subwofer jsem těžko ladil, nastavit mez i plynule nastavitelnou fázi, to pro mne byl problém. Ale na filmy s 5.1 nekoukáme až tolik, a nějaké hudební pořady na tom nebyly dobré. Děti odešly, novou plochou telku jsem si vzal do pracovny cca 2,8 x 5 m, je na delší straně místnosti, koupil jsem si kvalitní stereo bedny Dynyvoice _ cca 15 tis., jsou po stranách televizoru asi 20 cm od něho, a mám tam ten Onkyo resívr napojen koaxem z televizoru P/hilips tuším 9304. Když jsem resívr zapojil optikou do Vantage, byl posunutý zvuk, z telky je synchronizovaný. 5.1 nechci znovu zavádět, ta místnost na to není dobrá. Uvažoval jsem o nákupu použitého resilovače Pioneer 330 2x100W, za cca 2,5 tis se nechá koupit, ale má jen ty analogové vstupy. Nebo, že bych proti vůli ženy k těm svým bedánkám koupil střeďák a jel bach to na svém resívru pod stolem na střeďák a dva postranní. Opravdu to neumím domyslet, co je správné. Děkuji všem za názor. Na tom mém stereu je hodně dobrá zvuk proti telce, zvlášť třeba potlesk ze sálů je jako živý, kdežto z telky leze jako němci říkají těsto a to je výstižné. A to je telka nadprůměrně vybavená zvukově. |
Nervoš
|
|
RE: Najde se tu audiofil ?Čili, nejde mi o úplně dokonalý prostorový efekt ve velké hlasitosti, ani o poslech vážné hudby, jde mi hlavně o maximálně možná dobrý zvuk z televize vč. DVD a bluray.Ty moje bedýnky mají úžasné hloubky i při nízké hlasitosti a myslím si, že dobrý stereo zvuk je to, co potřebuji. Hoši díky :-) |
Nervoš
|
|
RE: Najde se tu audiofil ?@lubbikAudiofil nie,snáď pedofil by sa našiel. @servator Ak je vadná žena,treba ju vymeniť? CrtJVC1250i, Topfield7700HDPVR, Showbox-300, M3S-TwinLNB!, M6S, Multibeam-85, Al-100, 5xLNB 0,1W-28,2E.
|
pixla
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 259 |
|
|
RE: Najde se tu audiofil ?@NervošMoja žena našťastie povedala pred kúpou domáceho kina, že neznáša "dunenie a zvuky zo všetkých strán", takže som to od začiatku budoval ako stereo. Mám klasický analógový zosilňovač Marantz a reprostĺpy Canton a zvukový výstup je pripojený z výstupov cinch na TV Sony. Mám viac digitálnych zdrojov, ale ak výstup nejde z TV, tak je to posunuté (zvuk a obraz). S kvalitou som spokojný, treba si uvedomiť, že v tomto prípade ide len o to, ktorý prístroj urobí konverziu D/A. Myslím si, že v zosilňovači do 20000 nebude prevodník lepší ako v TV (napr. u mňa za 50000). Neboj sa ísť do stereo aparatúry, ak máš kvalitný zosík a repro, tak to bude super a plastové domáce kiná za 15000 budú blednúť závisťou. |
lacoh
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 60 |
|
|
RE: Najde se tu audiofil ?Přece jen je k něčemu dobrý, když mi do toho žádná nekafrá ! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
|
|
RE: Najde se tu audiofil ?Chlapci děkuji za reakce, ovlivnili jste mé uvažování a rozhodování. Vaše rady považuji za cenné. ;) R^ |
Nervoš
|
|
RE: Najde se tu audiofil ?Ještě bych měl malej dotázek, nepodařilo se mi vygooglit parametry přístrojů Pioneer A-330 a Pioneer A-430, který je lepší, oba se prodávaj jeté asi za 2500 a mně by rozměrově vyhovovaly. Pokud by měl někdo zkušenost.Dík |
Nervoš
|
|
RE: Najde se tu audiofil ?Dvojkanalový zosiľňovač z digitalnymi vstupmi :1: Akai am 75 a am 73 bez dialkového ovládania 2: Akai am 69 a am 67 z diaľkovým ovládaním. Stará dobrá japonská práca na dlhé roky dopredu. Sú to však zabijácke zosiľňovače. Kúpou jedného z nich ,posielaš z domu manželku. vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|