![]() |
|
LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.Dnes jsem naskenoval na K51 třetí MUX z lineckého vysílače Lichtenberg.V MUXu je regionální TV LT1. Původně byl tento MUX vysílán a chytán na budějovicku na K41, po nástupu K41 z Votic nastal utrum. Možná, že byl MUX2 z Mezivrat důvodem přechodu na LT1 na nový kanál, který u nás na jihu neni plánováno využívat. Vy, co rádi lovíte a máte slušný příjem lineckých kanálů k37 a K43, můžete K51 vyzkoušet. K51 je na budějovicku o cca 6dB slabší, než oba dva hlavní rakouské MUXy. Pro informaci, tento MUX vysílá na K51 už od 30.března 2010, ale zjistili jsme to až dnes... ;) http://www.lt1.at/Design/sendegebiet.jpg On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.Dlouho nebyl žádný příspěvek.Myslel jsem, že Saxona trefila mrtvice po seznámení s Promaxem HD(s T2?). :laughing: :laughing: :laughing: |
Promax
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.přežil to :) evidentně... |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
PromaxZ HD+ netrefila, protože tam žádný nebyl!!!Abych pravdu řekl, tak ten HD co tam byl, mě po stránce spektráku hooodně zklamal. Měl jsem vedle sebe P5 a HD/na stejném signále/ a spektrák na P5 byl jednou tak rychlý!! Obrazovka na slunci je fakt skvělá, ale celá blikala, kontrast nic moc, až oči plakali... Měření digitálních parametrů je pružné, MER by Carrier nebylo na čem odzkoučet, to samé IO. Stanice byl skvělá, dokonce ji prý maji v provozu u nás na Včelné. Pozdrav jsem vyřídil. ;) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.Je vidět,že Saxon už kope za jiný team(Rover).Ale ta cena!(stanice)Běží tam na dokrývači. |
Promax
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.Konečně už jsem pochopil, proč nefachá TV Prima na k 51 v Č.B. R^Zato LT1 fachá i za Táborem... Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.Tak jsem to zkoušel a nic. Ten kanál tu mám čistý a není tu ani náznak signálu, škoda, myslel jsem že přibude další mux do rozvodu :( |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.DVB-TLT1 wird seit 27. Juni 2007 digital terrestrisch (DVB-T) vom Sender Linz 1 (Lichtenberg) auf Kanal 51 (Frequenz: 714,00 MHz ) gesendet, die Sendeleistung beträgt 12,5 kW. Damit ist LT1 via DVB-T Oberösterreichweit sowie in weiten Teilen von Niederösterreich empfangbar. Siehe Grafiken http://www.lt1.at/Design/dvbtjetzt.jpg Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.http://blog.ors.at/stories/kanalwechsel-mux-c-lichtenberg-lt1/On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Tábor126km - horizontal - 12,kW ERP a QPSK.Až bude u nás politický převrat, tak si udělám pirátské vysílání a budu to mastit v QPSK... A nic mě nezastaví! :)) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@ QPSKmohli bychom se vloupat na TXy ČRa a nastavit na nich na všech QPSK :) třeba by si toho ani nevšimli :D nebo aspoň 16QAM... |
davidkriz
![]() |
|
davidQPSK ne, to by se tam pak nevešli ty "skvělé" seriálové kanály. Ale 16QAM by klidně být mohla. Barrandov bych prásknul do MUXu3 a bylo by to optimální.Ale především bych všechny MUXy ze svařecích stožárů vysílal ve 4 pásmu v H a ostatní lokální, či městské dokrývače bych vysílal ve V, třeba nad 55 kanálem. Nechápu, jak může někdo schválit 100KW na 59. kanále. Nebo skladba 22,39,49 z Ketě je taky nádhera. 20km od vysílače jde 22 kanál o 10dB silněji, než 49K. Rozdíl mezi 41K a 59K je znát i přímo v Praze. První správný případ je Javořice/30,33,35/ - takhle by to mělo být všude. Už si připadam trapně, ale proč si kurwa nevezmou příklad z Rakouska?? 24,34 - 21,31 - 37,43 atd, ostatní regiony at si vysílaj kde chcou/38,51,53/, ale ty hlavní by měli být dole. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.Jo, nebo u nas - 29,40,59 a jeste v podelanem SFN ze 4 vysilacu diametralne odlisneho vykonu, umisteni i vzdalenosti. To musel vymyslet fakt (nevhodné slovo). |
J a
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.co myslíš já tady? Zlín je plán 25, 33, 49... takže stejný bastl... a Ploštiny s ním nebudou mít mux3 takže k25 bude jen Zlín, tak zas miš maš...nechápu když dělají SFN 2 vysílačů proč ne na všech kanálech. Pak to bude jak případ Brno... mux1 ze 4 (Kojál zatím jede jen první mux), Mux 2 ze 3 a mux 3 ze 3 vysílačů... lituju přijímače kterým se na vstup dostává všechen ten mišmaš... vydával bych speciální certifikát těm, které to zvládají "vhodné pro české SFN" :) Jináč, je to sranda, ale rakušáci nadávají na jejich 16QAM :D prý proč se nevysílá 64QAM jak u nás :D že to má jen 16Mbit, jsou tam 4 kanály a ten druhý ORF ještě zbytečně 2x přitom regionální vysílání je jen zlomek dne, takže užírá datový tok... Co se plánování a ČTÚ týká, škoda slov... viz k40 kolize a dnešní výstřik o TVp a GSM na konkurenčním webu pod kterým se pár důvěryhodných lidí svěřilo, že nevěřili vlastním očím když to četli :) |
davidkriz
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále."Ja" mě předběhl :) trvalo mi déle to napsat... |
davidkriz
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.Zapomel jsem na Salzburg - 29, 32. Na druhou stranu, jeste muzem byt radi za nasi situaci, napr. viz Slovensko.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.to jo... kanály nad 60 jsou vražda! teď tam k tomu každý matle ten vertikál... no a výkony, kromě Javoriny (i když k nám ořezaná) a Kamzíka, bída... |
davidkriz
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.Kdyz tedy maji tak malo kanalu, ze lezou nad 60, proc radeji nejdou prechodne na VHF3? Vzdyt to takhle ve vertikalu s uspechem a 25kW praktikovali Nemci. Uz na to kaslu, jeste tu budem za rejpaly. Ten fotbal je strasnej...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.proto fotbal nesleduju :D nesnasim veci co nemuzu ovlivnit a jen tupe cekat jak to dopadne :) |
davidkriz
![]() |
|
@david - vydával bych speciální certifikát těm, ktvydával bych speciální certifikát těm, které to zvládají "vhodné pro české SFN"To jsem navrhoval nedavno v Brne a bylo mereceno, ze by museli celit zalobam vyrobcu/dovozcu. Posuzuje se pouze shoda, resp. to jestli box nekoho muze zabit nebo ne. No ja osobne si myslim ze i zabit muze, kdyz ti ho nasranej zakaznik hodi na hlavu po spusteni dalsiho vysilace v i.d.i.o.t.s.k.em ceskem SFN. |
J a
![]() |
|
RE: LT1 - třetí linecký MUX na novém kanále.Mapka pokrytí MUXU C z Lince je v Uploadu.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
![]() |