Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Zapojení analogu na starší TV, problém

Ahoj,
potřeboval bych poradit s příjmem anologových programů na starší TV LG. Donedávna jsem používal UPC DVB-C + Analog kabelovku do TV a rekordéru. Koupil jsem ale anténu ( prutovku ) , pro příjem DVB-T kanálů. Nejdříve jsem ale zkusil zapojit analog, jak fungujue. Naladil jsem cca 10x ČT 1, potom 2x ČT2, 3x Novu a 2x Primu. Ani jeden z programů není moc koukatelný, hlavně Nova je hrozná. Myslel jsem, že je třeba chyba v konektoru, tak jsem ho vyndal a zkontroloval, byl v pořádku. Nechtěně jsem konektor držel v ruce a šáhl na zdírku pro koax v TV, propojilo se to přostřednictvým mé ruky a moje překvapení nastalo, když jsem najednou na obrazovce místo nehorázně zašumnělé a nekoukatelné novy uviděl novu s kvalitou jak z digitálu na tom stejném programu.
Kde by mohl být problém ? Vše vybavení ( až samozdřejmě na TV ) je cca 1 měsíc staré.
Díky za pomoc.

Novotak33
Registrace: 4/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zapojení analogu na starší TV, problém

Nemá ta prutovka předzesilovač který očekává napájení z TV? Když se nenapájí, tak je neprůchozí a ruka jako anténa je potom lepší.

visper
Registrace: 5/2008

pořiď si skutečnou anténu a ne tento nesmysl...
nepíšeš kde bydlíš, jaké chytils kanály (ne programy!), atd atd... prostě skoro žádné informace tak se dá těžko radit.

davidkriz
Registrace: 8/2009

RE:

Ne, ta prutovka nemá předzesilovač. Je to jen pasivní antena.
Mohl by jsi zdůvodnit, proč to je nesmysl a jedná se o špatnou anténu ? Tuhle jedinnou mi ve třech obchodech doporučili a když jsem zkoušel i DVB-T, tak jela výborně a signál se stále držel na 90%.
Když se tady u nás v Kolíně porozhlédnu, vidím tuhle anténu pomalu všude, ať už jako společnou anténu na domech, tak i u jednotlivců ( za okny bytů ) .
Nevím, na jakých kanálech chytám programy, protože to TV neukazeju, dá se u ní jedině zvolit pásmo UHF, VHF-L, VHF-H .

Novotak33

RE:

Když jsem hledal DVB-T signál, směroval jsem anténu na Krásné. Pokud z tohoto vysílače jde i ATV, tak by to měla antena chytat odtud.

Novotak33

Pardon, moje chyba, pravděpodobně jsem antenu špatně označil. Jedná se o venkovní anténu, tohoto vzhledu : http://www.antenysatelity.cz/fotocache/bigorig/antena_iskra_p20dtt_big.jpg , ta moje má cca 1 metr.
Omlouvám se za mistifikaci.

Novotak33

Tak na tuhle

Ti z Krásného analogová NOVA pořádně nepojede!!! Je to jasné?

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

no to se pak ale nediv mojí reakci, když napíšeš že máš A a místo toho máš B :)

Tak jako tak je to anténa velmi "slabá", určená spíše pro místní příjem silných signálů. Nějaké zázračné chytání Krásného u Kolína se na ni nedá ani očekávat. Jestli něco doporučil někdo od pultu ještě neznamená že to má jakoukoli hodnotu, ani když to bylo ve více obchodech. Tam totiž pracují prodavači (spíše podavači), ne anténáři, antény se volí podle místa příjmu a změřených úrovní žádoucích signálů v tom místě. Ne v obchodě od kdejakého prodavače... i kdyby tomu na 100x rozuměl. Že je vidíš všude okolo je spíše projev dobré obchodní politiky těchto obchodů :) Ne kvality konkrétní antény.

Jak jsem psal, je to vyhovující pasivní anténa do místa se silným a nedegradovaným signálem, pokud pro více kanálů tak podobných úrovní. Jakmile je víc vysílačů a různé úrovně kanálů, tak je ti jedna anténa kničemu.

"Pokud z tohoto vysílače jde i ATV, tak by to měla antena chytat odtud.".... je úvaha velmi nepřesná a spíše mylná nebo zavádějící.

davidkriz
Registrace: 8/2009

pravdepodobne maš silný signál.potrebuješ utlmový článok lebo ti prebudzuje tuner na TV.preto chytaš viac krat ten istý program cez telo si ty utlmový članok R^

mirop
Registrace: 2/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra