Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

Překažka v příjmu

Dnes jsem se pokusil naladit Hispasat (30°W), který jsem minulý rok přijímal s Humaxem Digi. Akorát jsem motor letos přepojil na Mascom (Skylink) a signál ani ťuk. Je pravda , že asi v tomto směru mám smrk ve vzdálenosti zhruba tří metrů od paraboly, ale že by po dalším roce absolutně zabránil zcela v příjmu z této družice je mi záhadou. Jinak všechny ostatní družice, které chytám mimo tuto překážku, jdou bez problémů. Co myslíte je to možné?

Skylink + O2TV

kvasnak
Registrace: 3/2009
Odpověď v diskusním vlákně

kvasnak

no odpověděl jsi si správně.... rostoucí stromy jsou potvory

samozřejmě to může být zapříčiněno i něčím jiným ale nejvíce bych sázel právě na ten smrk.

bryketa
Registrace: 11/2009

Překažka v příjmu

Ptám se, protože smrk je na mém pozemku a klidně ho zlikviduju i když je mi ho trochu líto. Je zajímavé, že jehličnatý strom brání v satelitním příjmu. Já měl domnění, že problémem jsou jen listnáči. Asi jsem se mýlil :(

Skylink + O2TV

kvasnak

kvasnak

tak ho skús likvidovať postupne odhora aby ti niečo z neho ostalo aj aby si mal signál...
urobíš z neho bonsaj a bude:)

Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore

digitals
Registrace: 11/2008

RE: Překažka v příjmu

Po roce růstu je to téměř jisté, že je vinen smrk. Nemusíš ho však likvidovat. Uřízni mu vršek, bude existovat dál, jen bude vypadat divně, ale to už je pak o zvyku. Taková veliká bonsaj.

smscz
Registrace: 7/2008

Loni jsem u rodičů ořezal borovici letos mě to čeká zase to by člověk neřek co dřeva za rok naroste. I ten smrk se dá ořezat tak aby to moc nebolelo.

slapet
Registrace: 11/2007

Překažka v příjmu

najednoduchsie by bolo premiestnit parabolu ako sa splhat po strome

vantom
Registrace: 3/2010

presune parabolu a zase nechytne neco jinyho.
ja bych ten smrk odstranil. jak to vyroste, tak je to nebezpecnej strom bez hlubokejch korenu a hrozi vyvraceni. a kdyz ne, tak budes mit celou zahradu plnou jehlici. chces to ?
ale na druhou stranu ti pod tim muzou rust houby.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

RE:Překážka v příjmu

Díky všem za rady R^

Skylink + O2TV

kvasnak

vykašli se na to,příroda byla tady dřív než my,na hispasatu je stejně h.o.v.n.o R^ R^ R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

máš recht....

bryketa
Registrace: 11/2009

Stromy mě už štvou ... poslední roky neustále šplhám po korunách a prořezávám a skracuji (nekácím), u sebe, u souseda u máti , na chatě a ty (nevhodné slovo) zeleny rostou a rostou... :((( co škody mi už nadělaly :(((

kacenkin
Registrace: 1/2007

Óda na Kacenkina

co škody mi už nadělaly.
Udělaly bác!

Vezmeme si hoblík, pilku,
budem si hrát ještě chvilku.
Až to všechno spravíme,
ták se zatočíme.

Hujer
Registrace: 4/2004