![]() |
|
Problém s prepínačom?Pri nasledovnom zapojení - AZBOX HD Premium, prepínač EMP Centaury P168, toroidná parabola T90 a väčšinou quad konvertory Golden Interstar mi robí nasledujúci problém. Všetko šľape v pohode ale 23,5 stupňov mi záhadne vypaduje. Nie vždy, no v poslednej dobe dosť často a nie všetky frekvencie, len niektoré viac menej horizontálne frekvencie. Ak to vypadne tak napr na Markize je počuť zvuk nejakého nemeckého rádia. Skúšal som pomeniť vstupy na prepínači, to nepomohlo. Nepomohla ani výmena konvertora. Tak som vymenil prepínač (ten prvý bol verzia 1 (cometee-uncomitee atď) ten druhý verzia 2). Kratky čas bol pokoj no začalo to znova a ešte v pravidelnejších intervaloch takže teraz už fakt neviem čo ďalej. Má niekto nejakú radu alebo skúsenosť? |
silverosbd
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 269 |
![]() |
|
RE: Problém s prepínačom?zapoj to provizorně na přímo bez přepínače na 23.5,musíš pomalu vyloučit chybu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 405 |
![]() |
|
RE: Problém s prepínačom?a dělá to i na ostatních přijímačích? |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Problém s prepínačom?Priamo na prepínač som nenapájal iný prijímač, no ďalšie dva výstupy konvertora sa používajú na prijímače do ďalších izieb. Skúšal som aj prehodiť výstupy konvertora ale každopádne ten konvertor je už druhý, takže asi by nebola tá istá chyba na oboch. Dalej som skúšal odpojiť ostatné prijímače, ktoré visia na tom istom konvertore, či to nerobí niektorý iný prijímač ale ani to nepomohlo. Teoreticky by ešte mohla byť chyba v azboxe len zatiaľ nemám možnosť skúsiť iný prijímač. |
silverosbd
![]() |
|
RE: Problém s prepínačom?tiež na štovritom prepínači funguje všetko bez problémov. Na azetboxe som skúšal tri verzie softwéru a to nepomáhalo. |
silverosbd
![]() |
|
Mám také záhadné výpadkyna jiných kanálech 23,5E a jiných družicích (75E, 19E,...)1. Zkontroluj svislé nastavení paraboly, zda máš maximum. 2. Udělej pokus: V době výpadku nadkryj plech paraboly plechovou stříškou, která shora zcela zastíní plech paraboly, ne však přímý signál. Případně takovou stříšku udělej natrvalo. Smyslem je odstínit proti svislým parazitním magnetickým polím, které vznikají nahodile. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Problém s prepínačom?Parabolu som dolaďoval niekoľkokrát, skúsim to s tou strieškou. |
silverosbd
![]() |
|
RE: Problém s prepínačom?a dělá to i na ostatních přijímačích? |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Problém s prepínačom?na ostatných prijímačoch ktoré mám nie. Ale neskúšal som ich na tej vetve kde je azbox, nemal som ešte času. Sú však na tom istom konvertore. Ale pri nich sa tento problém nevyskytuje. |
silverosbd
![]() |
|
RE: Problém s prepínačom?dej na to místo azboxu jiný a je jasno ,kde je chyba |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |