Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Špatný LNB?

Jak poznám špatný LNB? Mám LNB pro dva přijímače. Satelit hlásí žádný signál. Nejdřív sem si myslel, že se mě pootočil satelit (není moc dobře utažen), ale síla signál ukazuje u jednoho přijímače 80% a u druhého 40 , kvalita je 0. Ať otočím parabolu kamkoliv, tak se nic nemění. Můžete prosím poradit, jestli to tak může být, když byl špatný LNB? Díky za rady.

jossev
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

jossev

To ukazuje na to/vyměň LNB/měl jsem stejný problém je to tak 2 měsíce.Dal jsem nový Twin LNB a vše OK,Musíš to brát tak,že to je jenom cca za 500,kč a nebude Ti to sloužit do smrti/je to jenom elektrotechnické zboží a má nárok na chybu.

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

RE: Špatný LNB?

Může být špatný, ale zkusil bych ještě prohodit výstupy z LNB nebo přijímače. Jsou tam přece ještě konektory a koaxy.

smscz
Registrace: 7/2008

smscz

V tom máš určitě pravdu,ale v mém případě i po těchto zkouškách které jsem samozřejmě provedl a jiné také,jsem nic nemohl vyřešit,pouze výměna a vše hned jelo na všech přístrojích OK.

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery

Pro začátek použij jen jeden výstup LNB a samo jen jeden přijímač.
Pokud přijímač ukazuje při připojeném LNB nějakou sílu signálu a po odpojení LNB žádnou sílu signálu, pak by mělo LNB fungovat.
Pak ještě koaxiál přepoj ještě na druhý výstup LNB.
Taky vyzkoušej, zda ukazuje při horizontálu i vertikálu.
Tak zjistíš, že oba výstupy jsou v základu snad O.K.

Každopádně - potřebuješ i ten druhý sloupec - kvalitu, pak jsi našel nějakou družici.

Nebo napiš odkud jsi a někdo z místních ti to sjede zprovoznit. Od doby co existují peníze si může každý vybrat, zda má význam trávit čas s něčím, co má jiný hned.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

mirasat

když mu to někdo přijede zprovoznit,zaplatí dopravu,opravu,nebo lépe řečeno práci s tím a vyjde to na vyšší sumu,než stojí nový LNB TWIN,co tu cheš řešit,to by musel vše dělat sám,a měl by to zadara,jen za svůj čas. :8)Tak to bych musel být snad na hlavu,abych se s tím takhle páral. :8)

hery

ať dělá každý co umí,pak bude dobře všem R^ R^ R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pokud neni na spravny druzici tak mu to muze klidne ukazovat i takovy ptakoviny. a treba taky ne. dalsi lnb nebude na skodu, aspon bude mit zalozni

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Nemám problém si to sám vyměnit. Pár satelitů jsem již nainstaloval a naladil. Ale nevím jak se může chovat špatný LNB, tak se ptám. Přijde mě, že vůbec nereaguje. Ať zakryji LNB anebo otočím kamkoliv, tak síla signálu se nepohne ani o procento.

jossev

abys pak náhodou neměl doma náhradní LNB,satelitní přijímač,spousto koaxu a pak jsi stejně volala firmu která zjistila že máš špatně nastavenou parabolu :laughing:

pit178
Registrace: 11/2007

vo tom to je :laughing: :laughing: :laughing:

pierrepetr

Špatný LNB?

jestli mu to na jednom přijímači šlape,a na druhém né,tak to nemá s nastavením paraboly nic společného!!!! :8)

hery

hery

čti pozorně
síla signál ukazuje u jednoho přijímače 80% a u druhého 40 , kvalita je 0

pierrepetr

jossev

Prostě. Najdi signál z nějaké družice, to přece umíš ne ? Pak postupuj podle selského rozumu. Já třeba tvoji otázku pochopil tak, že nevíš, která bije.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

To bych velice rád udělal, ale právě že to vůbec nereaguje. Pořád to ukazuje stejně 80%. Tak se domnívám, že je špatný LNB. Ptám se, protože jsem ještě neměl tu čest potkat se se špatným LNB, takže nevím jak se může chovat.

jossev

Tak byl špatný LNB. Půjčil jsem si od známeho jiný a bez problémů. Zkusil jsem ten můj kuchnout a bylo v něm na stěnách dost vlhko a u jednoho výstupu byl úplně rozežraný spoj a asi to tvořilo zkrat s - polem. Podařilo se mě to opravit a již to fičí. Všem díky za rady.

jossev

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra