Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Konvertor QPH-031 Quad Polar Legacy

Zdravím místní odborníky. Měl bych dotaz ohledně konvertoru QPH-031 Quad (odkaz např. zde http://www.sat-sales.com/proddetail.php?prod=Invacom_QPH_031_QUAD_LNBF). Dostal jsem ho od známého a potřeboval bych vědět, jestli má v našich podmínkách nějaké využití a jakým způsobem se zapojuje. Vzhledem k tomu, že se v cizím textu moc nevyznám tak bych potřeboval poradit. Pochopil jsem asi to, že je to konvertor pro lineární a kruhovou polarizaci, ale nevím co s tím dál...
Googloval jsem po českých stránkách, ale tam jsem podrobnosti nenašel, pouze to že se zde prodává.

GI XPEED LX3, DM800 clone, motor SG2100

milev1
Registrace: 7/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Konvertor QPH-031 Quad Polar Legacy

http://invacom.net/documents/Quadpolardatasheetwhite.pdf
Měl by to být ten levý na obrázku.
Jsou to dva TWINY v jednom těle. Jedna TWINová část (výstupy č. 1 a 3) je pro lineární polarizace H/V o omezených vstupních frekvecích 11,7 až 12,2 GHz na LO 10,75 GHz, přepínání H/V je pomocí obdobných napětí, jako u běžného LNB.
Druhá část je pro cirkulárně polarizovaný signál (levotočivý, pravotočivý) o omezených vstupních frekvencích 12,2 až 12,7 GHz....

F/D doporučené paraboly: ohnisková vzdálenost F / průměr antény D = 0,65 (třeba 80cm Fortec Star parabola).

Doufám, že jsem to celé dobře pochopil...
AMC4 on 101W, Dish Network , Direct TV, BellExpress...
Dělán na míru....

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

mirasat - stále tomu moc nerozumím, ale děkuji.
Ano, je to ten levý na obrázku.
Tzn. na běžný příjem v našich podmínkách to není moc použitelné? Kdysi jsem tady myslím "narazil", že s kruhovou polarizací vysílají také nějaké ruské stanice. Je to tak?

GI XPEED LX3, DM800 clone, motor SG2100

milev1
Registrace: 7/2007

Hlavně jde o ten omezený rozsah zpracovatelných vstupních signálů. Potřeboval bys 10,7 až 12,75 GHz a tady je jen 11,7 až 12,2 GHz. Ale jinak toto LNB normálně upneš do standardní LNB objímky jakékoliv paraboly (40mm průměr) a fungovalo by, protože nastavit jedinou frekvenci lokálního oscilátoru v menu nastavení družice přijímače není problém.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra