Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

kvalita signálu

Caute, potrebujem poradiť, ako dosiahnuť lepšiu kvalitu signálu - pri hmle a daždi mi kockujú HD programy(Ariva 200 HD,skylink, uroveň 90/76,85 parabola).Skúsil som predlžiť rameno paraboly od bytovky (2 posch./12-dosť blbé) na cca 0,9m - zmena žiadna, má zmysel kupovať vačšiu parabolu alebo kvalitnejší LNB alebo iný STB? Zmena miesta paraboly nie je asi moc možná kvoli blbej polohe bytu.Ale napr. niektore TP na Astre 3B mi idu 90/85 - napr. 11836 H, ako je to možmé?

uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV

limcek
Registrace: 6/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: kvalita signálu

Ak mas monoblok daj 23E5 napriamo do ohniska. Hmla podla mna nema na kvalitu signalu vliv iba ak husty dazd doma, na kamziku alebo v prahe na uplinkovej stanici. Nieco bude asi s kontaktom alebo kabel pripadne pozri si evelaciu tu na parabole 3A a pošpekuľuj či niečo nezavadza vo vyhlade. Napis aku pouzivas antenu a LNB a miesto prijmu

tophunter
Registrace: 4/2010

Dík za radu, skúsim to ešte na monoblok. Ja som začal na 60 cm parabole (uroveň rovnaká 90/76), tak som dal 85cm - žiadna zmena. LNB mám golden star 0,2 dual. Najhoršie na tom je, že kôli polohe bytu nemám kam premiestniť parabolu - je nasmerovaná skoro rovnobežne s panelákom (2 posch z 12) a dať tam rameno cca 3 - 5m by bolo asi dosť blbé. A investovať do paraboly 100 a viac sa mi nechce, ak to nebude mať žiaden účinok. Naštastie SD idú ok, ale tie HD programy sú asi citlivejšie na kvalitu signálu. Aká aspoň má byť kvalita signálu, aby to bolo stabilné skoro stále?

uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV

limcek
Registrace: 6/2010

RE klvalita

Já jsem měl Comag SL 90 HD a dělalo mi to u HD programů s 80 parabolou to samé. Koupil jsem 115 parabolu a nový konvertor a nezměnilo se to.Pomohla až koupě jiného přístroje, bohužel jsem vzal Showboxe Vitamin 5000.HD kanály v pohodě i za špatného počasí(výpadek jen při opravdové Slotě) ale to ostatní.......

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009

Taky jsem měl LNB Golden Interstar a asi po roce jsem se nestačil divit - na ozařovači byla proti světlu pod víčkem patrná hladina vody :-). Byl úplně vytopenej, přestože nebyl nikde pod děravým okapem. Reklamace to jistila.

richtrj
Registrace: 1/2009

Ariva 200 - problem s frekvencí 12525V v Cs Link.

Prosím o pomoc.
V Arivě 200 jsem přehrál FW 1.06B9 za 1.07B1 po nahrátí settingu nelze přijímat frekvenci 12525V/27500(hlásí že není signál) ostatní frekvence např.12070H/27500 jsou zobrazovány v pořádku, vše na Astře 3A, packet Cs Link.
Změna nenastala ani po opětovném přehrání na FW 1.06B9.
Zkoušel jsem i jiný FW, ale opět bez úspěchu.
Předem děkuji za odpovědi.

radiss
Registrace: 9/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra