Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

inverto

chci se zeptat da se pouzit inverto black ultra twin na 115 parabolu ktera ma nataceni sg 2100... dik

mefa
Registrace: 12/2007
Odpověď v diskusním vlákně

inverto

Spíš mi řekni důvod proč by nešel .....

bryketa
Registrace: 11/2009

RE: inverto

Šel, ale....
Já mám twina na 125-ku, stejný motor a jde mi to. To ale neznamená že mi to nutně nemůže jít lépe s jiným (i tzv. horším) konvertorem.. Asi před měsícem se to zde řešilo. Jedná se o tzv. vhodnost jednotlivých konvertorů k danému typu (modelu)antény. Jedná se právě o větší průměry.
Není parabola jako parabola. Najdi si to. Snad se tam něco dovíš. :8)

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Mefa

Výrobce paraboly?

Digi Tv top platforma

satmana
Registrace: 10/2009

@ mefa

U každého LNB by měl být alespoň uveden poměr F/D paraboly, pro kterou je určen. Takže bys měl hledat takovou parabolu a konvertor, kde to je uvedeno. Uvidíš sám, kolik jich najdeš. Ve specifikacích pro Inverto Black Ultra to uvedeno není. Takže nezbývá, než zkoušet.
Vlnové vlastnosti LNB jsou vedle těch elektrických neméně důležité, osobně zastávám názor, že "směrovost" je rozdílná nejen u parabol, ale i u LNB.
O parametr F/D jsme se otřeli třeba zde:
https://www.parabola.cz/forum/topic-50561/

Pro zajímavost ještě doplním jeden údaj pro IBU:
"Noise Figure 0.2dB typ. (0.7dB max.)"
Že by výrobci konečně dostávali rozum ?
A tady bych vynechal označení HDTV:
"Superior Phase Noise performance DVB-S2 (HDTV) compliant".

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

HiFiOK

To máš sice pravdu ale tazatel se ptal jestli to jde a né jestli to bude nejlepší řešení.... ikdyž u singl konvertorů sou minimální odchylky co se týče větších parabol. Samozřejmě ultra patří mezi ty lepší kousky na trhu.

bryketa
Registrace: 11/2009

gibertka 110x105cm sg21oobs IBU TWIN opik9900hd pvr,jednoznacne IBU twin naj R^ R^ R^

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

Inverto Black Ultra Twin a

parabola 110 ,motor SG 2100 A,..mám to hlavně na 26 E na sledování Bundesligy i HD FTA ,jede dobře ,stabilně...
okres BK

710nav

inverto

dik vsem chtel jsem hlavne na badr a nilesat R^ R^

mefa
Registrace: 12/2007

Nechtěl jsem zakládat nové téma ale když je tady zmínka o lnb a ibu a gibertini 105 tak bych chtěl jen říci že ibu je super na nilesat nebo na badr, 42 cartoon net. ale při českých programů na 23,5 mě to dělalo neplechu proto jsem zůstal zpět u starého MTI skrz české programy. Robka na to už něměla náladu.

Digi Tv top platforma

satmana
Registrace: 10/2009

satmana

to same mam aj ja na 23.5E neplecha 7W ok.Neskusil si vymenit prijimac ci to bude ine?

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

Vzhledem k tomu, že na parabole 85 cm nejsou s IBU problémy s příjmem ASTRY 23,5°E, mohlo by to být velikostí paraboly.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra