Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Vhodnou parabolu

zdarec lidi pujde mi na tuto parabolu chytat digi? Znamej mi rika že je malá.

http://www.starsat.cz/product/parabola-pro-67-app-fe-171/

Luke020
Registrace: 12/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vhodnou parabolu

Pokuď je pravda co píšou
"Jde o kvalitní anténu kompaktních rozměrů, která se svým ziskem vyrovná parabole 80cm."
tak ano :))

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

krásný je ten popis "která se svým ziskem vyrovná parabole 80cm. ", vzhledem k tomu, že to je 60x46 cm, tak je to dost troufalé

šibal
Registrace: 8/2009

:laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

HiFiOK
Registrace: 12/2006

je dobra aj na digi, ma naozaj zisk ako 80 klasika, pouzivam ich ,robia ich portugalci, rychla montaz a su pevne

reavis
Registrace: 8/2007

dik za nazory zkusim ji koupit

Luke020
Registrace: 12/2009

Pro DiGi TV

bych si tuhle parabolu rozhodně nekoupil. Její zisk v žádném případě neodpovídá zisku 80cm paraboly! 36,2dB na 12,5GHz má 70cm kruhová parabola. Kvalitní Offsetová parabola má zisk ještě větší. Šedesátka je šedesátka a osmdesátku z ní nikdo neudělá! DiGi TV má časté problémy i na kvalitní 80cm parabole. Tohle řešení tak rozhodně nelze doporučit!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Enik

Na parabole prúměr 80 nemá digi problémi, jen nesmí být ta parabola od digi :)))

bigj

bigj

Problémi možná nemá, ale problémy má zcela určitě!!! Nesnaž se mi prosím vnucovat své poznatky. Instalace parabol je můj každodenní chléb. O kvalitách signálů mám dokonalý přehled.

Enik

Tak to asi musíš pořadně naštelovat a bude po problémech, každý chleba je o dvou kůrkách R^

bigj

Jiná parabola Enik

Možná mi dokážete zdůvodnit následující paradox:
Srovnání paraboly 80 no name a 120 Gilbertini. Co se týká úrovně signálu,tak rozdíl odpovídá teorii.Paradox je v BER:
80 je o řád lepší než 120.Vyloučené problémy:seřízení,zisk konvertoru.Výsledek je takový,že délka výpadků v příjmu se
(u silných signálů)liší o méně než 5%.Můj dojem je,že buď konvertory které používám se nesnáší se 120 (ani jiného typu)nebo má 120 horší oddělení polarizací.
Prosím jen o rozumné názory.
Děkuji.

divákk
Registrace: 7/2008

Enik

Máš nejaké skúsenosti aj s parabolou FTE 100 fe-al?

jeffz
Registrace: 4/2010

A kup si ku nej este nejake LNB HD Ready :laughing:
Naposledy ma takto vytocilo na stole pivo s objemom 0,4 litra. Ja by tych ,,obchodnikov,, strielal

tophunter
Registrace: 4/2010

Luke020 Klidně ji kup a vykašli se na rádoby odborníky. Chodí jako z praku. Na střechu ji protáhneš vikýřem a parametry na Digi bohatě stačí. Chodí líp jak originály od ´Digi.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Čím a kde (hned za LNB, na zásuvce) jsi ten BER měřil ?
Měl jsi obě paraboly vedle sebe nasměrované na stolici a měřák rychle přepojoval několikrát tam a zpět, bylo podle tvého dojmu stabilní počasí ?
Projevovalo se to v celém spektru frekvencí ?
Pokud jde o oddělení polarizací, spíše věřím tomu, že má problém LNB, než parabola.
Jinak sladění LNB/parabola je určitě reálný pojem a není jedno, jaký LNB použiješ na konkrétní parabolu.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

divákk

Tohle se dá dost těžko posuzovat na dálku. Separace polarizace je odvislá od kvality povrchu paraboly. Pokud je hladká, tak by neměl být problém. Ověřit se to dá pomocí SKEW. U120cm paraboly se ale LNB dostávají na hranici vybuditelnosti. Kvalita signálu tak může utrpět částečnou limitací signálu ve výstupním zesilovači. Já mám na 60cm parabole běžně kolem 80dBuV. Na 120 by stejný LNB měl už cca 92dBuV. Taková úroveň signálu je už ale docela hodně. To už zesilovač nemusí pracovat lineárně. Chtělo by to ověřit s částečným zastíněním paraboly, a nebo na nějaké slabší družici. Tohle je prostě o laborování. Malý vliv průměru paraboly na výpadky signálu by pak naznačoval spíš právě na tu limitaci signálu. S poklesem úrovně se zlepší jeho kvalita, a tak se prodlouží interval použitelnosti.

Enik

to divákk

ne vždy s rostoucím ziskem se zlepšuje BER.Obecně polarizační vlasnostosti u běžné komerční satelitní techniky to je hrůza.Proč firma andrew a další (profi) prodává parabolické antény vždy s originálním ozařovačem??Protože na základě výpočtů a měření došli k variantě návrhu právě toho ozařovače, který nejvíc splňuje všechny požadované vlastnosti(polarizační účinnost, směrová charakteristika,atd.)k dané anténě.

kolop
Registrace: 1/2006

jjj

ve vysokofrekvenční technice včechno ze vším souvisí,a vždycky je něco za něco...

kolop
Registrace: 1/2006

Vhodnou parabolu

Ja bych z duvodu kvality koupil Gibertini SE 85 Profi Alu parabolu. Muzu jen doporucit. 6-ti bodove uchyceni, poradny drzak pro LNB. Je sice drazsi, ale podle mne vyborna. Anebo take stejnou od FaVal SE 85.
http://www.ewerk-onlineshop.de/sat-technik/antennen-spiegel/80-88-cm-spiegel/gibertini-op-85-se-alu-antenne-antrazith/a-23687/

PavelX
Registrace: 6/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra