Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Satelitní karta Skystar 2 a základní deska

Rozhodl jsem se modernizovat své Pc. Zakoupil jsem si základní desku ASROCK M3A785GXH/128M - AMD 785G/ SB710 včetně procesoru AMD Athlon II X2 250 Dual-Core (65W), 3000MHz, BOX, socket AM3 (Regor)a paměti 2GB DDR3 1600MHz PC12800 CL9-9-9-24, ZEPPELIN s chladičem GOLD, retail BOX. Sestavu úspěšně provozuji na WIN7 ultimate. Jediným malým problémem je, že nemohu zprovoznit satelitní kartu Skystar 2, která bez problému fungovala na mém starém Pc. Základní deska má dva PCI sloty. Pokud jí dám do prvního slotu, tak oři startu PC nenaběhne ani videosignál. Poku je karta ve druhém slotu, systém bez problému naběhne, ale vůbec sateltní kartu nedetekuje. Už jsem shnad vyzkoušel všechny položky v biosu postupně zapnout či vypnout, ale bohužel bez úspěchu. Prosím Vás o radu,jak tento problém vyřešit. Pokud ne, tak uvažuji o koupi Skystar HD. Díky všech za pomoc.

Jirka30
Registrace: 4/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Satelitní karta Skystar 2 a základní deska

A ovladače na Win7 máš?

Hujer
Registrace: 4/2004

a nebo existuje taky Tevii dvb-s2 karta do PCIe. prodává se i u nás

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Ovladače pochopitelně mám, ale jak jsem psal výše, deska tento hardware vůbec nedetekuje. Myslím si, že půjde o nekompatibilitu s čipsetem základní desky. Jinak mám zdroj 500 W. Kartu mám již velmi dlouhou dobu. Asi od roku 2001 (tehdy bylo ještě možné zdarma stahovat jednostranně soubory z internetu prostřednictvím satelitu).

Jirka30

co to je , deska nedetekuje ? vidis ji v postu po biosu jako network adapter 13d0:2103 ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Špatné ovladače...

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Nedetekuje jsem myslel, to, že když naběhne WIN, tak ani nedojde k vyhledávání driverů. Jinak na starém Pc pod WIN 7 ultomate karta fungovala (ovladače mám pro WIN7 - 4.5.1). Ve správci zařízení není karta vidět, jako by nebyla do PCI slotu vůbec fyzicky vložena).

Jirka30

res to v postu biosu. jak to je tam, pujdou i widle. zbytecne se zdrzujes bootem widli. nesedim u toho , ale v biosu dej force reset ESCD enabled a tim resetnes namapovani irq. dyztak povypinat comy a podobny ptakoviny (jesi to ta deska ma)
jesi nevis co je post, tak to je pod tou tabulkou ten seznam, kterej u tech rychlejch masin ani nesthines. takze mackej pause :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Díky moc za nadějnou radu, ale toto jsem v Biosu nenašel. Zasílám odkaz na manuál: http://europe.asrock.com/manual/M3A785GXH128M.pdf (PCIPnP Configuration je na straně č. 70). Ale je možné, že je to někde jinde. Jinak jsem zkoušel dát do PCI slotu řadič PCMCIA a vše fungovalo.

Jirka30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra