Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Multipřepínač+DVB-T problém

Ahojte, mám doma multi přepínač EMP-Centauri, Color spektra 21-60k, 9-12dB, a v ní Předzesilovač kanálový 21-23dB, před vstupem do multipřepínače mám ještě feritový slučovač, a k DVB-T moduluji analog. Můj problém je v tom že cca po týdnu mi signál z DVB-T začne pulzovat ze 100% to začne padat na 20%.
Anténa je zaměřena dobře, moje otázka zní jestli tam dát slabší předzesilovač, nebo může být bota ještě někde jinde ?
Díky za odpověď.

Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.

Stanowi94
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Multipřepínač+DVB-T problém

Mas pravdepodobne prebuzeny vstup MSW. MSW mas na aktiv, nebo pasiv?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Prvni problem - feritovy slucovac
Druhy problem - nezmerene urovne a parametry signalu, pro uspesne zprovozneni zejmena s msw nutné

Na otazku se neda odpovedet. Problemu muze byt nejmene 6.

Napis hodnoty signalu na antene s a bez predzesilovace (uroven, ChBER), prijimany vysilac, rezim provozu switche a pak se ti da neco poradit.
V tomto stadiu je jedina spravna odpoved - nech to udelat nekomu, kdo tomu rozumi.

J a
Registrace: 7/2005

MSW mam aktivní, a čím bych docílil toho aby nebyl přebuzený ?
Hodnoty sou bez zesilovače 80/100%, s předzesilovačem to stejné.Přijímám Jihlavu Javořici 30, a 33 kanál.

Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.

Stanowi94

procent ceho ?
tvoji potence, tveho platu, meho zisku ve firme ?
Podle techto hodnot se vysokofrekvencni technika nenastavuje. Pak to tak dopada.

Psal jsem jasne, ktere hodnoty me zajimaji, aby se ti dalo poradit.

J a
Registrace: 7/2005

já jen čekám, až někdy někomu nějaký takový krám ukáže víc jak 100% :)

davidkriz
Registrace: 8/2009

Hrubý signál 65%, jemný 100%. Nevím proč bych to měl někomu svěřovat když si to dělám doma sám, a chci si s tím hrát, a tady prosím jenom o radu.

Stanowi94

a chápeš, že bez toho abys poskytl informace, tak se dá radit težko, nebo vůbec? Procenta "čehosi nedefinovatelného" nejsou žádné data, podle kterých by se dalo něco posoudit.

davidkriz

Chápu že je to těžké, tuhle hodnotu mi měří settobox technisat .

Stanowi94

není to těžké ale nemožné, protože to není hodota ale nesmysl podle kterého se nedá nic nastavit. Tyto věci se neměří v procentech a neměří se settopboxem.

davidkriz

Toto je fak dobré, tuním si jednotku na XY autě, nějak mně to vynechává při jízdě. Otáčkoměr mně ukazuje 4000, tachometr 2000. Nevím proč bych to měl někomu svěřovat když si to dělám doma sám, a chci si s tím hrát, a tady prosím jenom o radu. :))) :))) :)))

RAFI007
Registrace: 1/2006

Stanowi94

Jo i takoví experti tu jsou pro korunu by si nechal vrtat koleno tak ať se snaží když ho to baví. :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam

satmam

Na druhé straně jsou ale i experti, kteří neváhají, když zjistí, že dědoušek a babička tomu nerozumí a nikdo jiný doma není, si za přechod ze slovenského analogu na digitál účtovat 3500 až 4000,-. Úprava spočívá v otočení BU119ky na vertikál a výměnu kanálové propusti. A babi, nechcete radši za 6 tisíc satelit ??? Všechny programy zadarmo, na pořád.... Takže asi tak.

polulin
Registrace: 10/2007

satma

Nejde o to že nechci někomu dát peníze za práci, ale chtěl sem si to vyzkoušet, co a jak funguje a rozšířit si trošku znalosti. Jinak dnes mi na to přijde odborník.
Ale děkuji za reakce všeho druhu !

Stanowi94

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra