Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Topfield SBI-2050-HDTV S-T-B s IRDETO PI-sys aneb

JAK SE VRÁTIT O DOBRÝCH 5 LET ZPĚT...

Se zájmem jsem si přečetl recenzi pana inženýra Švehlíka, kde jsem s údivem získal informace, k čemu je vlatně nová kartička Irdeto je dobrá.
Hm...vlatně k ničemu, ale o tom více níže

Přístroj sám o sobě není absolutně ničím zajímavý, maximálně vysokou cenou, která mě opravdu dostala, ale ať si i nový zákazníci, kteří ještě nemají doma satelitní zařízení také vychutnají cenové začátky majitelů HD strojů...

Absolutním byznysovým trhákem právě pro Skylink je přechod na Irdeto PI-sys, kde 1 milion prodaných karet v systému Cryptoworks hlavně (V.6)zůstane zcela nepovšimnuto stávajícími majiteli těchto karet, protože je nějaký přechod
vůbec nemusí zajímat a také nebude.
Uměle vyvolaná "panika", že Cryptoworks a jeho podpora končí rokem 2012 je zcela czestná, která právě nahrává Skylinku, aby podporoval "Unikátní systém" nových karet a tím se uměle, tedy na jakýsi lobbisticky vytvořený certifikát zvyšovala cena vyloženě šrotů, ale podporovaný český providerem, prostě jen proto, aby se nekupovaly "lowendy" jako rohlíky na krámě, které svoji funkcí zcela drtí právě podporované stroje, skylinku, které však zcela jistě nechtějí mít nic se samotným sklylinkem vůbec nic společného.
Je opravdu ostudou přijít na trh s takovou cenou bez karty, která je pochopitelně nutností a ve finále zaplatit dejme tomu 9.000,- Kč za stroj a kartu s vědomím, že vlastním logo Skylink READY je tak na facku.
Jediným řešením, jak se tomuto nepříliš švarnému, ale typicky českému problému vyhnout, je prostě nic nekupovat (myslím výše uvedené, včetně cenově přemrštěných HD strojů s "certifikátem" Skylink READY) a po inkriminovaném roce 2012,tedy v roce 2013 se k problému postavit zase jen jako zákazník a trh, tedy konkurence vymyslí řešení elegantní vzhledm k trhu, třeba jako kdysi bylo odkupování karet konkurenčního providera-třeba, nevím ale rozhodně se tato věc vyřeší.
A kartička? To je síla, provider mi může poslat zprávu a přeladit setting, hm...trochu pozdě, když už je po "velkém stěhovacím třesku" je to nesmysl, ale až bude film na kartu, tak určitě dřív u gitalu (dnes CS Link)
Poznámka:
Berte prosím můj příspěvek jako subjektivní úvahu nad věcí
S pozdravem

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Topfield SBI-2050-HDTV S-T-B s IRDETO PI-s...

základ se párovat třeba nemusí, ale ty placený nabídky to do budoucna podle mě čeká. protože ta obliba různejch všeuměl přijímačů je u nás natolik vysoká, že si jinak tady nikdo z těch providerů nevydělá ani na slanou vodu

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

@grower

bohužel uvedený modul doma nemám, takže Ti nedokážu odpovědět, ale všeobecně platí to, že to funguje a pokud to je od fy Mascom, tak určitě přes frekvenci ORF na A1

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui
Registrace: 1/2006

@007

Vždyť jsem to už psal. Rozdíl je v tom, jestli jsem nový uživatel a nebo už kartu a modul mám. Prostě hledám spolehlivý a levný přístroj. To, že neumí nahrávat dva programy najednou mi nevadí.

ozzy 2
Registrace: 12/2008

@vortimond

Někteří provideři to řeší modulem,nemůže ti nikdo diktovat,jaký si musíš koupit příjmač!A příjmač si určitě nekupuješ na dva roky!Něco jiného je,pokud příjmač dostaneš pujčený k nějaké službě.

Prosat
Registrace: 8/2005

Kraválu

tu je hodně,ale je to jisté,že CW se vypne v r.2012?Nejhorší to vidím právě pro lidi co o tom nic nevědí,na těch si nejvíc smlsnou prodejci+provider,už vůbec nepřekousnu,aby mi někdo přes kartu čuměl do přístroje,takže doufám v nové SW do přístrojů,které to obejdou,jinak pá-pá skylink !!!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

NO aspoň mu mohli dát VFD displej když už nic, za ty prachy se jim to teda moc nepovedlo, beru že certifikace IRDETO něco stojí ale přesto na mě osobně působí laciným dojmem a jestli to bude stejná (nevhodné slovo) jako TF6000 co se týče elektroniky tak se máme na co těšit. Co se týče recenze tak palec nahoru je dobrá jen opravdu moc budí dojem reklamy na omko, ale co taky chceme když někdo naskladní x-stovek kusů tak se to musí někde vychválit aby se to dobře prodávalo... Myslím si že tento přijímač se na našem trhu chytí dobře, vše záleží na dovozci a prodejcích za jaký konec to chytnou a jak moc ho dokážou tlačit. Mě osobně jen zajímá jak jsou na tom zdroje. Osobně si myslím že dělat závěry je ještě brzo až bude časem ověřený tak teprve potom bude dobré dělat závěry. Co se týče Skylinku a Cryptoworksu, Irdeta tak to už je kapitola sama pro sebe ale myslím že z toho všeci děláte moc velkou bublinu. Toť můj osobní názor na tento přijímač

bryketa
Registrace: 11/2009

bryketa

Hmm trochu si odporujes, nic se nevychvalovalo, jen se objektivne zhodnotil vyrobek znameho korejskeho vyrobce. Slusny prodejce prodava jen takove vyrobky, ktere splnuji alespon zakladni funkce pro CZ/SK region. A tenhle ma dokonce "bumazku" od Skylinku. Jinak bez reklamy to dnes nejde, nebyly by filmy, nebyly by recenze, nebylo by nic ... jo a moc nefantaziruj s tema x-stovkama kusu, kdyz o tom nemas zadne informace.

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

007

no no no hned se nepo.. x-stovek sem přehnal ale spíše to bylo obrazně. Odporovat si neodporuju prostě sem napsal svůj názor jako čtenář.

bryketa
Registrace: 11/2009

Pro 007

Slusny prodejce prodava jen takove vyrobky, ktere splnuji alespon zakladni funkce pro CZ/SK region. A tenhle ma dokonce "bumazku" od Skylinku.....napsal 007

Omko,Atos a Eusat nejsou slušní prodejci??Prodávají přece jen čínské necertifikované lovendy?!?!?

S pozdravem mudr.sat

Tesla mediabox X900 pro

mudrsat
Registrace: 12/2007

No to slovicko "jen" je tam navic, sorry, sakra jak to hned tak nekdo rozpitvava, zrejme nema co delat ...

Bohuzel "čínské necertifikované lovendy" si zada zakaznik, takze nuceny je prodavat je kde kdo, v dobe globalni ekonomicke krize je cena vyrobku velmi vyznamny faktor u hodne zakazniku.

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

2050 je s kartou opravdu drahá sranda,ale...ve finále to tak hrozné není.
Obraz a zvuk je opravdu velmi nadprůměrný.Žádné kousání jako u 7700PVR!
Je pravdou,že podminovat prodej koupí karty je v tomto případě škoda,protože je to hl. kuli problémům a obav providera,že do toho budou lidé strkat staré karty:(
Nicméně na lov signálů to neni,proto jej dám stejně pryč a pořídím jiný R^

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra