![]() |
|
Kolísavý signálVelice často mi v přijímačí kolísá signál. Přijímač ukazuje v jednom okamžiku plný signál, za pár chvil zhruba 25% a obraz podle toho kostičkuje. Na vině je zřejmě nedaleko vzdálený strom, protože parobola je 80 cm. Nevíte co s tím? Koupit nějaký zesilovač? Děkuji za odpovědi |
Michael21
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 12 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: Kolísavý signálStromy jsou nase plice,s ohledem na prijem TV bych si to nedovolil...ale jsem na starsim sidlisti,kdy nasi dedci a tatici zasadili stromy dle budovatelskeho nadseni (vsechna cest a budiz jim zeme lehka),jenze nyni za 60 let ty stromy nebezpecne vyrostly a tu stini do oken,tu zase vetve temer skrkaji o novou fasadu a zatepleni,semo tamo upadne vetev pri povichru nad chodnikem/cestou (prozatim ne na decka).Soudruhy ze zelenych magistratu vsak tato jiz ne vhodna situace pramalo zajima (musi nekdo prijit o zivot).Budu muset tento recept vyzkouset a pote zasadim nove dreviny .vhodnejsi pro dany typ zastavby. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Kolísavý signáldatoahni F konektors, resp je nanovo udeleja druha varianta, kup si poradnej diseqc prepinac kdyz nepomuze tak skusil bych LNB at se dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
RE: Kolísavý signálA zo stromu vznikne samorost |
frodo
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 57 |
![]() |
|
Koukám,že tu máme nové satelitní Mičuriny. Když Ti stíní strom, tak dotáhni eFko, a on přestane stínit (asi.) Nevím tedy jak to alfasex jinak mohl myslet. Když stíní strom, tak stíní strom. Zesilovač, ani parabola, ani koax, ani dotáhnutá eFka nebo nový přijímač to nespraví. Od paraboly na družici musí být přímý, ničím nerušený výhled. Pohybující se větev v první Fresnelově zóně příjem dokonale znemožní. Pokud si někdo myslí, že to znásilní, tak je osel! Jeho rady jsou pak jen oslí hýkání. Poněkud mi tak uniká smysl těch rad, které tu mnozí dávají. Proč si někdo myslí, že třeba špatně nastavený LNB nebo málo utažené eFko, případně starší koaxiál mají za následek prudké a časté kolísání kvality signálu? Mám z toho takový pocit, že někteří zde přítomní mají nutkavou potřebu aspoň něco plácnout v naději, že by mohli mít náhodou pravdu. Logiku to sice nemá, ale co kdyby náhodou, že? Jen dál hýkejte když Vám to dělá dobře. Jen mě docela často napadá otázka jestli pak není lépe mlčet, a být považován za (nevhodné slovo)a, než hýkat jako osel, a potvrdit tak původní domněnku. :)))Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 688 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |