![]() |
|
Co je to za vysílač ?Všem, co mají přehled o Bavorských kopích.Přes vesnici Strobl se dostanete k téhle kótě 47°48 20.6"N , 12°54 14.5"E. Nevíte někdo, co je to za vysílač ? V databázi DVB-T jsem ho nenalezl, takže předpokládám že typ služeb bude jiný. Díky předem. Za minuty jsem musel dát mezeru (nešlo to vložit). Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?Jestli se správně orientuju, tak je to vysílač Högl/Freilassing. Valí odtamtud VKVky: Deutschlandfunk na 100,3 a Antenne Bayern na 105,3. No ovšem VKVky můžou být přilepené na stožár od kdečeho, takže bůhví, nač to slouží primárně. Možná i to DVB-T, nebo tak něco... :-p |
Louskacek
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 390 |
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?http://de.wikipedia.org/wiki/Sendemast_Höglhttp://www.panoramio.com/photo/15295198 |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
Aha husté !!!Takže SFN DVB-H mezi Gaisbergem a Höglem (Rakousko a Německo).No kurník šopa ! Jede to ve vertikálu a jen nevím , jakým výkonem jede Gaisberg někde se uvádí 13kW , někde 31,62 kW. http://blog.ors.at/stories/26891/ Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?jo jo taky mne to zaujalo, rakouský DVB-H mux z německého vysílače :)Gaisberg píšou 13kW co jsem viděl. Ale stejně, nedávno se plácalo, že rakušáci DVB-H vypli?! Tak teď nevim... |
davidkriz
![]() |
|
DVB-HNo asi to bude takto:K31 Bregenz/Pfänder 32kW horizontal K37 Innsbruck1/Patscherkofel 25kW horizontal K37 Innsbruck2/Seegrube 0,25kW vertikal K46 Viktring 18,2kW horizontal K39 Graz1/Schöckl 20kW vertikal K39 Graz9/Griesplatz 5,6kW vertikal K36 Eisenstadt 6,3kW vertikal K36 Wien 1/Kahlenberg 16kW vertikal K36 Wien 5/Arsenal 8kW vertikal K38 Stankt Pölten 4/Klangturm 6,5kW mixed K45 Linz 2/Freinberg 8kW vertikal K47 Salzburg1/Gaisberg 13kW vertikal K47 Anger/Högl [D] 20kW vertikal Taky jsem se trochu díval na tu spolupráci mezi Němcema a Rakušákama - je zřejmě tímto způsobem běžná. Např. Německý obsah šíří některé DVB-T vysílače, nacházející se na Rakouském území. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?Však co by si nepomohli, když si rozumí. To jen u nás Javorinu odstiňují do CZ a Lysou do SK... |
davidkriz
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?Taky jde o to, jak je orientovaná ta anténa na Höglu a jestli by se to dalo tím pádem někde u nás chytnout - kóta je to celkem slušná. Pravděpodobně bude signál orientován směrem na Salzburg. Högel jsme fotili z velké dálky, třeba tam Sax objeví nějakou anténu, má lepší foťák.Gaisberg totiž vysílá DVB-H z výšky stožáru 68m a to ještě na jih a západ, kdežto DVB-T jede všesměrově a antény jsou zhruba mezi 80 a 95 metry. Výkon je taky o dost nižší 80kW ku 13kW. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?u toho Höglu píšou diagram D, tj. směrový. Ale na žádné fotce co je na webu není vidět nic takového. Žádné rakve z boku, atd. Možná jsou ty fotky taky staré. Ještě je možnost, že je to ten malý tubusek na š(nevhodné slovo), vypadá podezřele... ale to by zas asi bylo všesměrové, není důvod dávat směrové UHF antény na š(nevhodné slovo).A jo! Beru zpět! Jsou tam, rakve jedny pruhované :) http://www.imagebam.com/image/1f569587986434 |
davidkriz
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?odkdy je š.p.i.c.a nevhodné slovo? :D |
davidkriz
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?Vzdálenost mezi vysílači Högel a Gaisberg je 15,5 km.Celkem dost hustej výkon na takový městečko, jako je Salzburg. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?Tak rakušáci s tím nedělají caviky... to jen u nás se musí vše stokrát okecat, udělat blbě a pak se ještě zjistí, že ujel vlak... |
davidkriz
![]() |
|
Dík za tu fotku.Jestli jsou ty osmiúhelníkový ochozy orientovaný sever jih (architekti občas mají tavý sklony), pak je vzhledem k situaci nanejvýš pravděpodobné, že kavičky míří přesně na východ.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?No chtělo by to zjistit podle orientace těch směrových spojů. Z tohoto asi nezjistíme nic:http://www.imagebam.com/image/39e30587989288 |
davidkriz
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?Jo, to je fotka z Google Earth, už jsem na ní koukal, je to focený v zimě a blbě.Dělám orientační SFN mapku pokrytí jen tak pro zajímavost. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?Tak pak bude zájem ji zkuknout :-)ještě je to celkem pěkně vidět tady http://maps.yahoo.com/broadband/#mvt=s&lat=47.805665&lon=12.904136&mag=6&zoom=18 a tady http://www.bing.com/maps/default.aspx?v=2&cp=47.80573~12.90405&style=r&lvl=18&sp=Point.47.80573_12.90405_Sender%20H%C3%B6gl___ přepnout na Aerial |
davidkriz
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?No koukám, že dneska už nás fotí kde kdo.Bude to jenom orientačnímapka, protože ty rakvičky gaisbergu jsou natočený dolů. Používám starou verzi programu, která je svižná, ale nejde dokonale definovat anténní systém. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?tak my stejně o tom AS moc nevíme, jednom ani druhém, takže co definovat, že :) se dá jen tipovat... obrázek napoví, ale stejně netušíme jak je to zapojeno. |
davidkriz
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?našel jsem další fotky, to nahoře je skutečně všesměrový tubus UHF jak jsem psal, zřejmě tam byl analog (píšou kdesi 2. a 3. program). Teď je to už asi vyputo (wiki nepíše nic o německém dvb-t odtamtud) a na to rakouské dvb-h přidali z boku jen ty směrovky. |
davidkriz
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?Nazdar chlapci, hodil jsem vám do Uploadu screeny rakouského DVB-H. Linecký signál jsme chytali na krátkou Emmu v autě, asi 20km od Lichtenbergu, K46 je chycen na Lipně. K detekci bohužel nedošlo, bylo málo páry.Byl to první mnou chycený signál z éteru, kterej jel ve 2k. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
DavidMohl bys prosím pro mě udělat jednu laskavost?Vezmi si knihu od Legíňa a nalistuj stranu 105. Je tam popisován vztah délky celého symbolu, vůči různým podobám ochranného intervalu. Myslim si, že délka symbolu je přece konstantní a velikost datového rámce je závislá na velikosti ochranného intervalu/delší interval=menší prostor pro data/, ale na obrázku 3.44 to je vykreslené nějak divně. Koukni na to a vyjádři se, díky. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@saxNo, donutils mne jít si pro ni na WC :) (oblíbené studijní místo kde se dobře soustředí 8)).Nevim přesně, jestli najedu na tu vlnu, jak to myslíš, ale zkusím to takto: Celková délka vysílání daného symbolu vysíalčem je užitečná doba plus ochranná. Přijímač ale bere jen tu užitečnou a po dobu ochranného intervalu "neposlouchá". Když si vezmeš kalkulačku a trochu propočítáš, tak dojdeš k tomu, že v rámci jednoho symbolu (celkového) se vysílá jen jeden symbol datový (jeden stav modulace)-vem si zhruba necelých 20Mbit, poděl počtem nosných (oboje stačí plus minus autobus, nejde o přesné čísla, spíš řády) a počtem bitů v symbolu (v případě 64QAM nesoucí jeden stav 6 bitů, 16QAM-4bity, QPSK-2bity), který se po dobu trvání celého intervalu opakuje. Když to přepočítáš tak zjistíš, že změna amplitudy a fáze (QAM) při přepočtu na počet opakování vlny v pásmu UHF se uděje mockrát během doby trvání symbolu. A když se podíváš na stránku 101 na tabulku 3.20 tak vidíš že vzájemný poměr celkové délky trvání symbolu při různých ochranných intervalech jsou skoro stejné, ale i tak se liší celkový datový tok. Což zas ilustruje tabulka 2.2 na straně 36 (u nás varianta C2). Nevim, esi jsem přesně pochopil podstatu dotazu a popsal to srozumitelně, já radši maluju ;) |
davidkriz
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?Pokryté lokality DVB-H 47K Vertikal z vysílače Höger:Svatý Tomáš Bučina Pancíř (nad Železnou Rudou) Pokryté oblasti vysílače Mnichov: Zhuří nad Horskou Kvildou ale tam zas nepude Wendl Na Svatém Tomáši asi blbě viz foto v Uploadu Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?bacha, ne Höger ale Högl... ať to pak někdo marně nehledá :)No ale jelikož je to jediné TV vysílání z toho vysílače, a chybí v mapavysilacu.cz (bo sami němci tam nemají DVB-T, tak chybí zcela v databázi), tak ho tam asi přidám. Ať si můžeme dělat profily :) |
davidkriz
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?Je tam plánovaný DVB-T, tak ho tam vraž.Dík za upozornění. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Co je to za vysílač ?dvb-t německé nebo rakouské? :)OK je tam, můžete terénně plánovat chlapi. Ale nedostanu tam mux, nutí mi to jen německé, musím říct Jirkovi Procházkovi ať to nějak ošetří. tak je tam jen samotný vysílač, ale na profily není potřeba mux. Jináč kukni Untersberg, taky dobrá kota přímo na hranici a nad Salzburgem. Vysílají tam bavorské muxy. |
davidkriz
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |