Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

DVB-t Nitra

Zdarec chlapi, hlavne pre niekoho z Nitry, chcem sa opýtať na jednu vec, dlhšie mi manželka leží v nemocnici v NR a chcel by som jej tam na izbu zaviesť na prenosné DVD DVB-t, aké sú možnosti príjmu v tejto lokalite? Myslím stačí len izbová anténa alebo treba niečo lepšie a priamy výhlad na Zobor? dakujem.

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVB-t Nitra

Stačí izbová. Pred 2 týžd. išlo 5 staníc.

Frantik
Registrace: 6/2008

Mne to ide bez antény. Takže dáš kúsok koax. káblu do TV a frčí to bez problémov takže nepotrebuješ žiadnu anténu ani izbovú, ale len 1,2,Markíza,Joj.

VU+ Uno 4K SE. T- 90, 5,4,1,9,13,16,19,23,28

McLaren
Registrace: 1/2006

hoši dík, R^
McLaren: len STV 1,2 Markíza,Joj??? tá bude rada že vidí konečne na izbe telku.Aspoň niečo, dík. :))) ;)

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

to jsou zas rady nad zlato, všichni určitě ví, jestli neleží někde v přízemí, za vysokým panelákem, jestli nemá okna na jinou stranu, jestli to v nemocnci neruší přístroje, atd. Takže jediná rada: vyzkoušej! V zájmu stability příjmu bych použil minimálně nějakou magnetku, prutovku a tu dal na okno. v NR sice je signálu plný kotel, ale jak vlezeš do místnosti, tak nikdy nevíš a dopředu tady prorokovat, že stačí kux káblu... přitom to je nejblbější rada co znám, když už tak kus drátu, obyč, jednožilového, na žívý střed konektoru. Ale kus koaxu je kničemu, pořád je to stíněné vedení a jediné na co chytá je ten konec, špi.čka, na plášť se nic nepřijímá! 20cm kus jednožilového vodiče tak bude chyta líp jak 20m koaxu.
Takže podle toho, kde bude telka umístěná, tak to na místě přizpůsob. Ale aspoň do nějaké prutovky bych šel určitě, kvuli rušení od kdoví čeho (v nemocnici je EMC bordelu hromada!) a jestli chodí okolo lidi, tak rozbíjí pole. Tak uvidíš, podle toho jakým směrem je vysílač, jak má okna atd.

davidkriz
Registrace: 8/2009

davidkriz

K tomu kusu koaxialu - kus koaxialu sa da pouzit ako antena, ale jedine tak, ze sa koniec odizoluje asi na z 7cm (zivy aj opletenie) a spravi sa z tych dvoch fuzov dipol (roztiahneme ich). Alebo sa da urobit kruhovy dipol a to tak, ze na konci sa odizoluje kusok ziveho, potom asi 15-20 cm od konca sa odizoluje opletenie a zivy sa spoji s opletenim. Ten koniec, ktory mozme nazvat antenou, podla moznosti treba vystrcit z okna.
Lepsie vysledky som mal s prvym variantom. V oboch pripadoch je samozrejme potrebna slusna uroven signalu, kedze sa jedna o neziskove anteny. Sprosto ustrihnuty kus koaxu asi velmi fungovat nebude.

JanoHels

No a proc je to reakce na mne? Já nikde nepopírám že když se z koaxu udělá "anténa" odizolováním kusu středního vodiče, že to může chodit. Moje reakce je na "kux koaxu" a pod tím si každý představí prostě kus ucviknutého koaxu. O odizolování se tam nic nepsalo. A stejně, používat na to koax je blbost, to už je jednodušší ten kus drátu přímo do zdířky.

davidkriz

Takže kľud. Ja to mám vyskúšané. Aj u rodičov takže len koax s koncovkou samozrejme vnútri, signál 99%. U mňa doma v spálni prepojovací koax. kábel nič viac signál 100%. Samozrejme viem že koax kábel nie je anténa už som niečim preskákal. Len som chcel naznačiť že ten signál je fest silný.To je aspoň nejaká informácia,ako prorokovať keď nevieš ani aký má Nitra výkon. ;)

VU+ Uno 4K SE. T- 90, 5,4,1,9,13,16,19,23,28

McLaren

hmm a kde vidíš, že bych nevěděl výkon Nitry? má 40kW. a jak to spolu souvisí? jo a co je to signál 100procent? dík předem za osvětu :)
ach jo, rady "chytám to na připojovací šňůru" miluju... ano, jede to. neříkám že nemůže, když to tam ten vysílač pálí. ale prostě zní to blbě :D jo, přes kabely taky někdy skáču, když se toho lidem válí po zemi :)

davidkriz

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra