Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

nastavenie paraboly 19.2,23.5 a 28.2

zdravim,mam taku mensiu prosbu.najde sa v trencine alebo okoli ochotny clovek ktory by mi nastavil parabolu?

porta
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

hahhaha

zkus to sám nic na tom néni......................

bojda
Registrace: 5/2009

RE: nastavenie paraboly 19.2,23.5 a 28.2

Jestli nikoho neseženeš, stavím se cca za měsíc, jak pojedu do Košic.

smscz
Registrace: 7/2008

neukazuje mi ziadny signal

ono je trochu zlozitejsie.mal som to nahodene na zabradli,ale to sa zrusilo a musel som to dat na stenu(zed).A teraz mi neukazuje ziadny signal.Neviem kde je chyba.S prjimacom som nic nerobil.Tam je vsetko nastavene a na parabole som nehybal s elevacoiu.

porta

to je chyba,s elevací budeš hýbat

pierrepetr
Registrace: 5/2006

neukazuje mi ziadny signal

tak diky...skusim s tou elevacoiu cosi urobit.Hadam to pomoze.

porta

ale i s azimutem,prostě celou soustavu nastavit,jinak do prvního deště :O :O :laughing:

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Pokud máš 80cm parabolu, připoj si nejdříve přímo na koax ten LNB, který je v ohnisku. V přijímači nastav družici Astra 3A(23,5°vých) a najdi si tam CZ/SK programy, nejlépe podle ČT24, 12525, V, 27500,3/4. Jemným seřizováním paraboly(elevace i azimutu) vytáhni maximální možnou sílu signálu a kvalitu signálu. Stejně tak je třeba nastavit Skew každého LNB(pootočení). Ke každému LNB použij tohle:http://www.dishpointer.com/
Pak z každé strany tohoto LNB připevni po jednom dalším a připoj koax na levý(při pohledu za parabolou). V přijímači nastav Astra 1,(19,2°vých) a najdi si tam opět ČT24, 12382, H, 27500, 3/4. Nakonec dej proskenovat celou družici(v nastavení zvol volné-FTA). Nezapoměň na Skew.
Pak připoj pravý LNB(při pohledu za parabolou), v přijímači nastav Astra 2/Eurobird (28,2/28,5°vých), zadej třeba program LAVA 11222, H, 27500, 2/3 a doskenuj ostatní volné. Nezapomeň na Skew.
Nyní koax připoj na výstup DISEqC(EMP 164) a do vstupů zapoj všechny 3 LNB. Každý vstup je označen. Je to v podstatě jedno, který kam dáš LNB, jen si to třeba pamatovat, nebo poznačit na papírek. Podle toho pak nastavíš přepínání DISEqC v menu přijímače. Podle typu přijímače je to v menu označené jako 1ze4, 2ze4, 3ze4, 4ze4, nebo A,B,C,D. Takže např. nastavit DISEqC ANO, vstup 1(A)- který dáš.
Postupuj v klidu, nespěchat, konektory udělat pečlivě, vše dotáhnout.

smscz
Registrace: 7/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra