Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Měřicí přístroje DVB-T/S

Pokud někdo z montážníků uvažuje o koupi kvalitního měřicího přístroje pro DVB-T, v Antechu se doprodává Unaohm AP201T a Televes FSM-450, cena je velmi dobrá. Myslím, že pokud to někdo z montážních firem myslí z prací vážně a doposud nemá žadný měřicí přístroj, je to docela dost slušná nabídka. Cenu neuvádím veřejně, kdo chce, snadno zjistí podrobnosti. Neberte to jako reklamu, spíš jako velmi dobrou možnost jak se vybavit odpovídající technikou za příznivou cenu.

J a
Registrace: 7/2005
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

Měřicí přístroje DVB-T/S

Pokud mě pamět neklame, tak FSM-450 je za tuhle cenu ve výprodeji snad od loňského podzimu. Absence měření echa je dost nepříjemná, bez ní to nemá (alespoň pro mě) smysl. AP201 zas není kombo, ikdyž je fakt, že na sat stačí obvykle relativně triviální přístroj:-)

Vladimír Bílý

AirTime
Registrace: 4/2010

RE: Měřicí přístroje DVB-T/S

Ano, je to ale vec nazoru.
vim, ze mnoho FIREM DODNES BUDTO dvbt nedela vubec (nema cim merit a zjistili, ze podle boxu je to o nicem) a nebo jen podle boxu, coz je ale rovnez o nicem.
Tady jsou k mani dva vyzkousene a otestovane pristroje, navic ten Televes je opravdu docela robustni pristroj pro praci v terenu a AP201T je snad posledni pristroj s peknym spektrakem a meri vicemene vse, co je potreba. Navic je nyni cena pod hranici moznosti okamzite odepsat do nakladu, coz je rovnez extra prijemne. Podnikatele jiste vedi, o cem pisu.
Pokud jsem nekoho urazil tim, ze jsem tuto moznost tady zminil, tak se omlouvam. Na druhe strane, kdyz radoby profi firmy meri DVB-T v procentech, je to k placi.
Aspon vim, ze pro priste si to nechat radeji pro sebe.
Posledni dobou pozoruji stale vice jeden fakt - odbornici se z for vytraci a nebo odpovidaji docela "zajimave" Ani se jim nedivim, zvlaste kdyz pak ctu, jaci jsou to zlodeji, vydridusi a ja nevim co jeste.
Musim se smat, kdyz tady rozhazuji rady nicky, ketri pred rokem resili problem, jak zapojit diseqc a dneska si hraji na radoby montazni firmy. Diskuze o tech. vecech se tu pomalui vytraci - polovina je na cerne listine (napr. sdileni), kdyz se tu zminim o mericich pristrojich, tak misto diskuze na teme merici pristroje, funkce apod... se tu hodi odkaz na omkobazar a jsem nařčen, ze si tu delam reklamy apod... Ackoliv napr. zrovna v Antechu jsem mel super zkusenost jak se servisem tak s tech. podporou, kdyz jsem potreboval techniskou konzultaci, at jiz osobni nebo po telefonu, vzdy me bylo vyhoveno. Nedavno jsem resil porizeni noveho mer.pristroje a takovy individualni pristup, jako se me dostalo v antechu jsem jeste nezazil. Napr. se servisem v omku se to neda srovnat. Tak asi tolik.
Mejte se fajn, aspon vim, ze tu nemusim ztracet cas.

J a

To Ja

No, s tím R&S to zas není úplně dokonalé. Hardwarově mají ty mašiny dobré, to teda jo, ale software pokulhává. U spektráků "FSQ" to ještě jde, tam to zahapruje jen občas a v blbině, ale zrovna na měření DVB-T máme v práci měřák "ETL", a tam je software teda politováníhodný. Po zapnutí do elektriky to samo hned začne bootovat (což by nemělo), startuje to asi 2 minuty, už během nabíhání to tak ve 20% případů zamrzne, v dalších 50% to vytuhne po nastartování v okamžiku, když člověk šáhne na nějaké tlačítko. A to někdy do stavu, že ještě reaguje aspoň zapínací tlačítko (takže se podrží, ETL se vypne a po znovustisknutí většinou najede už všechno OK), ovšem tak v půlce vytuhnutí je to tuháč totální, že to musíš vyrvat ze zdi (nebo vypnout kolíbkou vzadu)... Takže asi tak, no. Ale když software nezlobí, tak je to ETL-ko měřák dobrý, to jo. :)

Louskacek
Registrace: 3/2007

Diky za info, to jsem netusil ze i takovato znacka (nejaky ten pristroj od R&S na dilne mam, ale starsi kousky) ma takoveto problemy.

J a

@Ja

Tak urazil jsi třeba mě, ale až v okamžiku, kdy ses začal omlouvat.
Díky za každý takový tread, který přinese do ochozů něco nového, přínosného. To by si měl uvědomit každý a předeším takový ňoumové jako netace.
Netace - z příspěvků nicka Ja by měl i polointeligent vyčíst, že se jedná o profíka z oboru, kterej nemá zapotřebí někde dělat skrytou reklamu a ještě ani ne sobě.
Netace II - dam Ti takovou malu radu: nebylo by od věci, kdyby ses mu omluvil. Protože od něho se můžeš při vhodném chování mnoho užitečného naučit.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Ja

No tak to je klasika, že v jakékoliv diskuzi na netu na jakémkoliv technickém fóru jsou dva tři insideři, kteří něco vědí a dokáží opravdu "přispět", dál mlčící většina ... ale největší počet příspěvků generují dva tři vysírači společně se dvěma třema chytrolínama, vševědama a chronickýma diskutérama z povolání, kteří generují mraky balastu:-) Nad tím se člověk musí nadnést a neřešit to!

Vladimír Bílý

AirTime
Registrace: 4/2010

@Saxon a ostani

Urazit jsem nechtel nikoho, chran buh. No nic, jdu chrnet, uz se trosku ochladilo, tak vylezam z dilny a pujdu se natahnout.

J a

:) u nás se vylézá ze sklepů... jooo tam je dobřé! R^
nic, já valim chlapi do Blavy během soboty, zkontrolovat jim esi stojí Kamzík 8) noo, vlastně... účel bude trochu jíný :)

davidkriz
Registrace: 8/2009

re:Ja

Díky za info.Nenech se znechutit (nevhodné slovo)ama. R^

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam

Sice nevím, za co bych se měl omlouvat,ale budiš, omlouvám se.
Vážím si lidí typu JA, Saxon Satma, Mirasat, PM.shop, Toprun, Zorbas a jiných, kteří něco už umí a ostatní učí.

netace
Registrace: 12/2008

To Ja

Není vůbec zač. Jak říkám, po stránce HW je to kvalita, jen ten soft, no. A hlavně na tom ETLku. Spektráky - FSQčka, FSHčka, FSUčka jsou až na sporadické drobné výjimky softwarově v pohodě. Možná měli dřív na tohle schopnější lidi...

Tak zatím ahoj a ať se daří! :)

Louskacek

@Louskacek

máš nějaké povědomí jak je na tom ETH (nástupce FSH3TV)

davidkriz

ETH bohužel nemáme (ani FSH3TV), tedy nevím na něj nic kompromitujícího... ;) Uvidíme, jestli šéf nerozhodne o nákupu časem, ale zatím se nic takového neplánuje, nejsme teď zrovna extra moc při penězích, snad příští rok. (Z FSHček máme jen FSH3 a FSH6, ale to jsou jen spektráky, samozřejmě...)

Louskacek
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra