Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Ako nastaviť krajné polohy motora SG 2100?

Poradí mi niekto, ako nastavím krajné polohy motora SG 2100, aby sa úplne nevytočil na niektorú stranu? Mám prijímač Homecast 200 CR.

Karner
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ako nastaviť krajné polohy motora SG 2100?

na koncoch ma dorazy tak dalej nepôjde , ale daju sa skratiť , zo spodu pod foliou čiselnika su skrutky .

skynett
Registrace: 8/2009

Mne zašiel do krajnej východnej polohy a nechce sa vrátiť späť. V opravovni mi povedali, že sa mu ozubenie zaseklo pri veľkom vychýlení. Neviem, či ho musím rozobrať, lebo na nič nereaguje?

Karner

reset,a ked nie tak rozobrat...niektore STB maju v motore v menu nastavenie vych,,a zapad.koncu napr opik9900hd,90e -45w R^

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

aku máš veľku parabolu?
AL alebo FE

skynett
Registrace: 8/2009

Mám hliníkovú 90-ku parabolu. Asi mesiac sa motor nie vždy chcel točiť na západ, nakoniec sa vytočil na východ a na tlačidlo west zareaguje tak, že kontrolka začne svietiť na oranžovo - asi automatika ho po preťažení vypne.

Karner

padaju vnich pamete eprom asi vymeniť

jopo166
Registrace: 1/2009

Pokud je motor v záruce, využij ji. Opravny vlastně na tyto motory nejsou. Když se kovový šnekový převod zakousne v krajní pozici, spíše za krajní pozicí do plastového talířku, budeš muset motor rozebrat. Opatrně a skoro na "prvočinitele". Po uvolnění převodů nastav nulovou, střední polohu hřídele, přítlaky převodů pomocí nastavovacího šroubku s klínkem a citlivě dotáhni obě ložiska šneku. Při zkoušení optimální vůle otestuj mechanické koncáčky (u mně byly nefunkční, proto se motor otočil až mimo ozubení v plastu). Podaří-li se ti to všechno, využij otevření motorku a namaž pohyblivé části. Je to dost a takřka hodinářské práce. Jinak zbývá koupit nový, ověřeně nejlepší z tohoto typu je SG 2100 A. Mě zlobilo F. Áčka teď už u nás stojí málo nad 1100 Kč.

knawi
Registrace: 3/2007

To skynett: můj SG 2100 žádné dorazy nemá, takže musím krajní polohy nastavit přímo v satelitu, ale to není zrovna nejlepší řešení, protože pokud se satelitní přijímač "zblázní" tak klidně otočí parabolu i za nastavené limity.

Kema
Registrace: 6/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra