Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

rušení signalu po připojeni motoru

Dobrý den, koupil jsem si a připojil motor SG2100 Moteck k satelitnímu přijímači Technisat hd-8s a zjistil jsem, že když v bytě zapnu např. žehličku, mikrovlnku nebo něco s větším odběrem tak se mi začnou rušit všechny programy s vertikální polarizací(kostickuji). Hor. pol jedou v pohodě.Může mi někdo prosím poradit co s tím?

tomveve
Registrace: 5/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

tomveve

Zkus to na jinou zástrčku v bytě,která má jiný jistič,nebo pojistku.Jestli to nebude dělat,tak motor Ti odhalil závadu v elektroinstalaci,nech si to překontrolovat dobrým elektrikářem.Měl jsem kdysi stejný problém,starý rozvod elektriky se musel předělat. :8) Závada není v motoru,ale u Tebe v elektrinstalaci :8)

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

RE: rušení signalu po připojeni motoru

pokud máš audioviziální techniku v jednom prodlužovacím kabelu ( například http://www.gme.cz/_dokumentace/dokumenty/806/806-242/pct.806-242.1.jpg )
tak odejmi ten kryt a odštípni ten zemnící drát (zelený) , pak ten kryt znova přišroubuj a dívej se

netace
Registrace: 12/2008

to netace

To snad ne! :lookaround:

radek1
Registrace: 1/2006

Tak jsem zkoušel všechny zásuvky a nedělá to jenom u dvou. Ale ja mám v bytě jenom jeden jistič na zasuvky a druhy na světla nic víc. Ale proč to dělá jen u programů s vertikální polarizací? Nechce se mě kvůli tomu předělávat celá elektroinstalace (i když by to chtělo). A co ten zemnící drát, nevím jestli je to bezpečné?

tomveve

To je na odbornou prohlídku.Pokud ti to nedělá pouze na nekterých zásuvkách,tak by jsem viděl problém v špatném kontaktu pracovní nuly nebo ochranného vodiče.
Tzn.zkontrolovat všechny spoje,zásuvky,propojovací krabice,můstky atd.

.......

jito
Registrace: 12/2005

Jde asi o cestování nuly

Elektroinstalace domu nebo bytu je pravděpodobně vadná a obvod smyčky, především nolového vodiče, vykazuje vysokou hodnotu odporu.Veškeré spoje nulového vodiče jw nutné zkontrolovat, doporučuji kontrolu revizním technikem elektro.
Jestliže nejde V polarizace, pak se jedná o napětí pro konvertor 13V. V případě, že se zapne žehlička na jiné fázi, posune se také nula, vznikne na ní úbytek napětí. Tento úbytek se sečte s napětím fáze, na níž je satelit. Výsledkem je zvýšené napětí pro Technisat, které regulace přijímače nezvládne a proto LNB váhá mezi V a H polarizací. V Menu přijímače se musí také nastavit "jednoduchý konvertor", aby přijímač neposílal napětí zvýšené o 1V na konvertor.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Příčina je na snadě.

Pokud je LNB přepnut na horizontální polarizaci, tak je napájený 18V, v případě vertikální polarizace je to jen 14V. Rozdíl 4V v napájení LNB má vliv na velikost rušení. Opravdu to tak vypadá na zemní smyčku.
Bylo by dobré uvést jak máš motor namontovaný. Jestli je vodivě spojený s hromosvodem nebo uzeměným zábradlím a pod. Z toho by bylo možné usoudit zja se opravdu jedná o zemní smyčku.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Důrazně žádám redakci!!!! Pozor!

Na tomto místě důrazně žádám admina tohoto fóra, aby v pravidlech byl uveden zákaz poskytování rad a psaní příspěvků které nabádají k činnosti ohrožující život nebo zdraví osob. Porušení tohoto bodu pravidel pak přísně trastat, a to i trvalým vyloučením z diskuse.
Takovéhoto jednání se zde právě dopustil -netace-. Nabádat někoho, aby odpojil ochraný vodič v zásuvce nebo prodlužovačce, je krejně nezodpovědné a nebezpečné. Z mého pohledu hraničí s trestným činem obecného ohrožení nebo zabití z nedbalosti!
Takovéto jednání není možné dále trpět!!!

Enik

@netace

No jestli tohle delas i u svych zakazniku, tak si minimalne koledujes o pruser. Ale jeste to radit na verejnem foru, to je tada neco.

J a
Registrace: 7/2005

Nejlepe je predelat celou elektrickou instalaci,vverim ,ze to je skutecne vynikajici rada.Jako opatreni bez poruseni bezpecnosti muze byt jakesi "mistni pospojovani" pred A/V technikou.Napr.Koupi se bytelna vidlice 230V AC (treba tekova ta cerna nemecka) a vyrobi se kratka prodluzovacka pro napajeni 230V . Z teto zastrky se na ochranny kolik krome ochranne zily kabelu prodlouzeni pripoji a vyvede ochranny vodic aspon CYA 2,5 mm2 zlutozeleny.Tento se pak pripoji na F mustek napr. http://www.schwaiger.cz/static/_foto_zbozi/1/0/3/6/3/307KVB8320@20201._._.o.jpeg do kterych zapojis koaxy od anten.
Timto vznikne jakesi mistni pospojovani a zemni smycky se mohou vyrovnavat pres ochranny vodic.Jiste to pomuze pri brumu,melo by i pro napeti.

hdpe
Registrace: 11/2007

není to z mé hlavy, ale z vaší před pár měsíci jsem se ptal na to samé a dostal jsem od vás stejnou odpověď :bomb:

Bohužel zemní smyčka je xxx , která dělá bordel i na mých instalacích. Jediná bezpečná rada, která je funkční je zavolat elektrikáře, který překope rozvody v celém bytě.
Jinak co jsem psal nahoře, je funkční také a záleží pouze na zákazníkovi, jestli se rozhodne pro variantu A, nebo B.
Možná tak 2% z vašich zákazníků si nechá překopat rozvody a ostatní budou hledat funkční řešení, které je nebude stát nic.

netace

analogie pro netace a konzumenty jeho =rady=

Piští mi brzdy na autě, jedu k automechanikovi, ten mi jako řešení odpojí brzdy, vymontuje brzdové obložení a kotouče a vypustí brzdovou kapalinu. Prosím pane, problém vyřešen, brzdy už pištět nebudou. Nikdy. Sejdeme se na hřbitově! :fuming:

davidkriz
Registrace: 8/2009

netace

To, co jsi zde prave vypotil, je celkem slusna sebevrazda tveho nicku zde na Parabole. Zacni z gruntu, zacni studovat a zbirat zkusenosti od odborniku. Takhle bys mohl skoncit i v base...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@david
:))) :))) :))) :))) :)))
@netace
opravil bych to - 2procenta si nenechaji provest opravu elektroinstalace a hledaji levnejsi reseni. (Nebo ja hledam jine zakazniky, ted nevim)
Je to trebas jeden z tech duvodu, cim se lisi laik od profesionala. Je to taky ten duvod, proc tvrdim a trvam na tom, ze i ti, co montoji tuhle techniku by meli mit min. vyh.50 par. 6 nebo 8 dle toho jak delaji. Docela rad bych videl tvoji padesatku a ZL.

J a
Registrace: 7/2005

Chyba se stala pri tvorbe norem pro A/V pristrojovou techniku,melo byt jasne stanoveno,ze vsechny pristroje bodou ve tř.ochrany II.Faktem je to,ze pri sblizovani a propojeni s vypocetni technikou ve tř.I by to stejne nemelo jiz 100% vyznam.
Proste koncepcni a kvalitni rozvody TN-S jako v Nemecku eliminuji 99% problemu.
Jak pravil netace,obvykle se odstrihne zlutozeleny ochranny vodic mrd-dup,chuj s tym,liz-cyp.

hdpe
Registrace: 11/2007

Přesně tak, rozvody které jsou v Raichu, nebo v Anglii, jsou o něčem jiném. Kdy jste viděli tady u nás "v Kocourkově" třeba dvojité jištění zásuvek? nikde. Co vidlice, to pojistka, teď mi pište něco o bezpečnosti :lookaround:

netace

srovnáváš nesrovnatelné... pojistka v zástrčce v UK je to samé jako jistič v rozvodech, tj. proti nadproudu a ochraně spotřebiče před zničením. Nemůže ale chránit obsluhu.
Ochranný vodič a proudový chránič jsou kvuli ochraně lidí v případě, že by tekl už jen minimální proud bokem (kostrou), odpojením ochranného vodiče chránič odstaví spotřebič potažmo rozvod z činnosti, viz ty brzdy...
prostě hrušky s jabkama.
Taky by mne zajímala Tvoje odbornost a vzdělání, když nerozlišuješ tyto dvě základní věci.

davidkriz

kurna to je tak kdyz neco vepíšu do původní věty....takto:

"...odpojením ochranného vodiče odstavíš chránič z činnosti, viz ty brzdy..."

davidkriz

já to psal jako příklad, ty se toho chytáš jak moucha ...

netace

To čo tu teraz netace potí, aby sa obhájil je smiešne.
V každom prípade napísal radu, ktorú mohol niekto neskúsený urobiť, a na následky netreba dlho čakať.

Minimálne napomenutie..

georgo
Registrace: 10/2006

Víte co? skočte mi na hřbet

netace

netace

moucha většinou sedá na "něco"... tak asi jsi si vědom cos napsal, sr**ku...

davidkriz

Viděl bych to tak,pokud sleduji TV nebudu zapínat žádný přístroj který má tří vodičové připojení :laughing: :laughing: :laughing: Na toho elektrikáře stejně dojde.....

Promax
Registrace: 12/2005

@netace

Toto není správný přístup.
Tuším, že jsi s montážemi začal relativně nedávno, možná jsi to psal i zde na parabolu, že začínáš (trochu si to vybavuji). Uznej vlastní chybu bez vykrucování a nastuduj si základy elektrotechniky, bezpečnosti a jištění, jak ti ostatní zkušení správně poradili. Myslí to s tebou dobře.

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel

Ve svém příspěvku jsem se ptal jestli je motor vodivě spojený s hromosvodem nebo jiným uzeměním. Pokud ano (což je pravděpodobné) je odstranění zemní smyčky možné právě izolovaným uložením serva. Pak zemní smyčka vznikat nebude. Kdyby tazatel odpověděl na tento můj dotaz, už jsme mohli být o kus dál.
Mimo to existuje ještě několik dalších možných řešení jak se zbavit zemní smyčky. Na jednom z nich mám opět svoje know how, takže Vám ho tady neprozradím, nicméně v případě jednoduché montáže individuálního příjmu je nespočet jiných řešení. Odpojovat ochranný vodič je ale nešením špatným, nebezpečným a zakázaným!!! :fuming:

Enik
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra