![]() |
|
rušení signalu po připojeni motoruDobrý den, koupil jsem si a připojil motor SG2100 Moteck k satelitnímu přijímači Technisat hd-8s a zjistil jsem, že když v bytě zapnu např. žehličku, mikrovlnku nebo něco s větším odběrem tak se mi začnou rušit všechny programy s vertikální polarizací(kostickuji). Hor. pol jedou v pohodě.Může mi někdo prosím poradit co s tím? |
tomveve
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 7 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
Dále bych chtěl upozornitzdejší diskutující, že problém zemní smyčky není projevem závady v elektroinstalaci, ale v typu jejího provedení. I naprosto nová a správně udělaná elektroinstalace typu TN-C může vykazovat problém zemní smyčky. Problém tak je ve způsobu zapojení středního a ochranného vodiče.V praxi jsem se setkal s tím, že rozdíly napětí na ochranných vodičích v jenom objektu dosahoval hodnot přesahující 30V!!! Bylo to v šumperském Prametu. Když začali lisovat diamanty, tak se síť houpala jak na moři. Tento problém dokonale znemožnil sestavení počítačové sítě, tu bylo nutné předělat na optiku. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 683 |
![]() |
|
RE: rušení signalu po připojeni motoruDíky pánové za rady, vážím si toho. Ten motor je přidělán na balkon. Za volá raději elektrikáře aby mi to proměřil. Snad se něčemu doberem. Koupil jsem ten byt nedávno, takže tu elektroinstalaci i tak nechám prověřit. Takže ještě jednou díky! |
tomveve
![]() |
|
vyh.50 par. 6 nebo 8Tady pořád rozdělujete profesionály od amatérů , ale to není o tom kdo má na to oprávnění , jde o to jak je člověk zodpovědný.Asi každý ví , že ne každý kdo má zkoušky z vyhl.50 je svědomitější než amatér.I amatér strčí profeionála , který se tím živí do kapsy. Tím se nezastavám názoru na odpojení nul chrániče . |
Dukan
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 311 |
![]() |
|
dukanco je to "nul chránič" ?Ty tu vyhl.50 aspoň paragraf 6 máš? :) Ano, jsou lidi co ji mají a moc o problematice neví, mají to všelijak po haluzi, atd, ale často ji mají "jen aby ji měli" kvuli něčemu, co ani neprovozují. Tím se jich nezastávám. Ale ten kdo nemá nic, postrádá i základní podmínku vrtat do takovýchto věcí. Doma si může vrtat kdo chco do čeho chce, ale jak jde k někomu něco instalovat a dělá takovéto věci, nebo to někomu radí, tak to je fakt o "přesdržku". Jinde v diskusích, u konkurence, se furt řeší instalace satelitu svépomocí versus profesionál, tady už jsme to napěťově povýšili z těch max.18Vss u satelitu, na 230V sinus... za chvíli se dostanem k tomu, že vlastně nemusíš mít žádný papír ani na 22kV, 400kV a obsluhu jaderných elektráren. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: rušení signalu po připojeni motoruNe mě šlo spíš o názor , že kdo montuje satelit musí mít vyhl 50 , tj holej nesmysl .Poněvadž znám několik x elektrikářu co si satelit nezapojí :) . O vyhlášce 50 nemíním diskutovat to je daná věc. A jasně jsem řekl že s názorem jakýchkoli odstraňovíni ochran a přemostování nesouhlasím. |
Dukan
![]() |
|
RE: rušení signalu po připojeni motoruvšak jo, souhlas... ale: kdo montuje satelit nemá co vrtat do 230V rozvodu! vše souvisí se vším... |
davidkriz
![]() |
|
RE: rušení signalu po připojeni motorujasny muže jen zasunout ;) ale vrtat neee!!!!! :8) |
Dukan
![]() |
|
RE: rušení signalu po připojeni motoruTak nevím o čem je tu vlastně řeč! Když netace radí odpojit zem, tak je to zásah do certifikované prodlužky,který může způsobit, že se na zem. kolík dostane nějak fáze a bude průser, ale stejně to můžou udělat tak, že do prodlužky nacpou takové ty rozdvojky (i "rozpětky") do kterých strčíte jen dvoukolíkovou vidlici, která je na všech audio-video přístrojích...Hlavně klídek...
|
broncek
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 377 |
![]() |
|
To tomvevePak dej vědět, jaks dopadl, to mě zajímá.Já jsem to totiž řešil doma asi půl roku. Měl jsem Head HD500, ten to nedělal. Pak jsem dal Openboxe, ten to dělal. Nejdřív se mi zdálo, že po zahřátí. (tenkrát jsem to i psal sem na Parabolu) Teda jsem ho vyměnil za jiný, a ten to dělal taky. Pak se náhodně ukázalo, že to vzniká (ale jen u Opena, u Head-a ne), když se rozsvítí obývákový lustr ( 6*75W :-) ). Pak to začalo občas dělat, ikdyž lustr nesvítil, ale v takovém případě se to zase krátkým rozsvícením toho lustru "opravilo". Měřil jsem napětí v přijímači, na zásuvkách (celý dům je TN-C), fáze mezi sebou, na anténním konektoru, všude všecko OK. Pak jsem lozil po baráku jako blbec a pozotvíral všecky krabice, které jsem našel a všechny pozdotahoval, v rozvaděči totéž. Bez efektu. Po dalším měsíci na zbláznění to téměř zmizelo - samo od sebe, a dnes se to objeví tak jednou za měsíc, přičemž stačí na 3 vteřiny rozsvítit nebo na 3 vteřiny zhasnout ten obývákový lustr, a je zas na měsíc pokoj. Tenkrát, v dobách největšího zoufalství, mě ještě napadlo zkusit ten přijímač připojit na UPSku, jestli to nepomůže, ale už jsem se k realizaci nedostal, ani o tom dál nepřemýšlel. Tak ať dopadneš líp (a hlavně rychleji) než já, protože dobře vím, že je to závada k zlosti... |
Louskacek
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 390 |
![]() |
|
RE: rušení signalu po připojeni motoru...jo a ještě zkraje pokusů jsem před přijímač dal síťový filtr, ale ten taky nepomohl... |
Louskacek
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 390 |
![]() |
|
@broncek"dvoukolíkovou vidlici,která je na všech audio-video přístrojích"tak zkukni zezadu pár kvalitních audio komponentů ;) http://tiny.cc/mxc0g |
davidkriz
![]() |
|
RE: rušení signalu po připojeni motoruTak,jo - na většině přístrojů ( taky mám NF zesilovač s tříkolíkem, ale ten má oddělené vstupy optikou)Hlavně klídek...
|
broncek
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 377 |
![]() |
|
RE: rušení signalu po připojeni motoruZítra ještě zkusím izolovat ten motor jak radil Enik a samozřejmě dám vědět... |
tomveve
![]() |
|
RE: rušení signalu po připojeni motoruTrochu pro pořádek. Máš volné šrouby v zásuvkách nebo krabici. U hliníkových rozvodů je nutné pravidelné dotahování všech šroubových spojů. Závadu nezpůsobuje to že žehlička má 3 vodiče, ale to že má větší odběr. Napětí pro box se nezvýší ale sníží (máš určitě 1F rozvod). Izolovat motor by mělo pomoct. Dalším krokem by mohlo být použít doplňkové pospojení mezi balkónem zásuvkou a pojistkovou skříňkou alespoň 4 CU. (pozor nikde by neměli přijít k sobě Al a CU). Samozřejmě problém způsobuje úbytek napětí na nulovém vodiči a jeho rozdíl oproti nule na balkónu. Odpojování ochranných vodičů je sebevražda. Každopádně to nech skontrolovat nebo si šrouby dotáhni sám, ono totiž u dvouvodičového rozvodu tě v tomto případě "skopat i dotyk na kolík" |
kapax
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 175 |
![]() |
|
až na jednupravopisnou hrubku má kapax naprostou pravdu! V podstatě tak jen potvrdil moje slova o TN-C a TN-S rozvodech.Jen pro Bůh nikdo neodpojujte ochranné vodiče v zásuvkách nebo prodlužovačkách a síťových šňůrách. To je opravdu o život!!! Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 683 |
![]() |
|
RE: rušení signalu po připojeni motoruTak jsem izoloval ten motor a samozřejmě to POMOHLO! Díky pánové za osvětlení problému. Celé je to docela složité a ta elektrika není opravdu pro každého. Takže ještě jednou díky! |
tomveve
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
![]() |