Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Rozladěnej motor

Včera jsem udělal pořádnou blbost :( Ale od začátku. Nedávno jsem se tu ptal na to jak donutit motor, aby se při vypnutí přijímače nejezdil parkovat na 19,2E. Někdo mi radil vypnout aktualizace. To jsem udělal, nepomohlo. Tak jsem volal do eshopu, kde jsem ho kupoval a tam mi technik poradil reset motoru. Výslovně jsem se ptal, kam mam motor natočit před resetem. Řekl tam, kam chcete aby zůstaval, tedy 23,5E. Bylo mi to divný, ale udělal jsem to. Okamžitě mi bylo jasný, že je zle. Všechno totálně rozhozený. Pak jsem našel návod, tak jsem podle něj udělal-tlačítkem na motoru nastavil na 0, pak reset (to při vypnutý volbě "pozicionér" v přijímači. Pak jsem navolil jeden program ze seznamu na 13E (můj nulovej bod kam mam nasměrovanej motor při 0 na stupnici) a doufal, že motor zustane stát. On se ale natočil cca 13st na východ. Fyzicky blízko pozice 23,5. Trošku jsem ho šoupnul, naskočily programy ze Skylinku. Vypnul jsem pozicionér. V přijímači mam naladěno cca 100 programů z družic od 62E po 30W. Dá se to nějak "spasovat" zpátky? Mě napadá jediný bolestný řešeni - natočení motoru zpět do 0, reset a v přijímači tovární nastavení. Všechny uložený programy a družice smazat a začít od začátku, jako když jsem si motor koupil a začal ladit po družicích. Ještě otázka, když motor nastavím na 0, udělám reset a případně odpojím od kabelu bude se chovat stejně jako když jsem ho novej vyndal z krabice? Za rady díky, jsem zoufalej :(( Motor Digipower SG-2100, přijímač Technisat Digit HD8-S

Arsenalek
Registrace: 4/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Rozladěnej motor

Dej otočit třeba na 23.5 a tam dolaď danou pozici manualně pohybem anteny i s motorem a pokračuj na jinou citlivější R^

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

Arsenalek

všechno předem vymaž a po resetu motoru znovu skenuj,a měl by se chovat jako nový motor,pak by už nikde neodjížděl od nastaveného 0 bodu./u Tebe 13E/

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

To znám, takhle jsem dolaďoval, když jsem družice poprvý vyhledával. Ale tohle je rozhozeny o cca těch 13st. Celý se to prostě někam šouplo..

Arsenalek

Arsenalek

Nevím proč,ale již jsem se setkal s tím co přesně popisuješ zejména v kombinaci u přístrojů Technisat/SG-2100.U většiny ostatních výrobců nemá vůbec vliv když provedu reset motoru na uložené pozice v přístroji.Ten dává vždy povel motoru kam se má točit.A to i když zkouším několik přístrojů po sobě na původně nastavený motor již několik let.Jen u Technisatu se né a né točit správně!Takže s motorem si korektně nerozumí. Rv

Old Master
Registrace: 1/2005

Hery

Takže jestli jsem správně pochopil, mám udělat co jsem napsal. Znamená to že přijdu o všechny naladěný programy. Promazat (tovární nastavení) příjímač, pak reset motoru na 0, a pak postupovat jako když jsem motor instaloval. Zadat tedy zeměpisnou šířku, délku Prahy a začít ladit družice a programy.

Arsenalek

Nie je v tom ziadna logika, ale mne to pomohlo. Mal som niekolko krat zblbnuty motor, po pripojeni na iny prijimac. Mohol som x krat resetnut, vzdy to tocilo kam chcelo. Nakoniec som ho dal do nulovej polohy, vyresetoval a odpojil prijmac zo siete, aby motor nebol napajany. Po pripojeni cca 12 hod, vsetko makalo ako hodinky.

koscak
Registrace: 7/2006

koscak

dík za radu, zkusím tedy nejdřív ten reset a odpojení od sítě. Kéž by se to povedlo, ladit znova ty družice a programy, ach jo. Navíc některý jsou feedy, o ty bych přišel nenávratně. Ještě otázka. Nedá se z toho Technisatu nějak zazálohovat seznam programů? Něco jako "oblíbený" třeba v Mozille? :-/

Arsenalek

arsenálek

nemaž tie naskenované programy!Škoda aj tie feedy!Oni nemajú nič spoločné s tým motorom! ;) :8)

Openbox S2 HD, SS2,

jank
Registrace: 4/2007

jank

to bych samozřejmě rád, ale jak teda srovnat bez toho ten motor? jedině zkusit to vypojení ze sítě..

Arsenalek

Nemám moc času.V sate by som zresetoval všetky nastavenia motora,prepol by som na bez motora,vonku nastavil motor ručne na 0 a zresetoval ho.Prípadne vypnúť teraz aj z elektriny.Po znovuzapnutí by sa ti to malo správať ako nové. ;) :8)

Openbox S2 HD, SS2,

jank

Jestli máš do přijímače zadanou tvoji zeměpisnou polohu a přijímač pro natáčení motoru používá USALS, tak já rozdíl šidím nastavením jiné zeměpisné délky.
Ale toto je pouze moje berlička. Protože nemám nastavený motor tak, jak se patří.

Pokud USALS nepoužíváš, tak by mělo jít doladit polohu konkrétní družice. A když doladíš jednu družici, tak by přijímač mohl ostatní družice zkorigovat. Ale jestli to takhle bude fungovat nevím.
Kdysi jsem takto nastavoval satelitní kartu v počítači a tam se mne to ptalo, jestli přepočítat polohu ostatních družic.

A nebo zkus udělat reset motoru na nějaké pozici a potom změř rozdíl při najíždění na Hotbird. Pak udělej reset znovu, ale na pozici zvětšené o odchylku, kterous zjistil.
Víc už ti opravdu neporadím.

Pokud je něco co jsem napsal nesmysl, tak mne snad někdo opraví.

colombo
Registrace: 1/2006

Je škoda, že nemáš zálohu setingu. Já si motor rozhážu velice často, když zkouším v servisu na jednom motoru více přijímačů a osvědčil se mi tento postup. Motor zresetuju. Ručně si najedu na Hotbird ( já ho mám na nule.) Odpojím kabel od přijímače, nahraji záložní seting, zapnu přístroj, nejedu na nějakou stanici na hotbirdu a opatrně připojím koaxiální kabel. Pak vyzkoučím všechny pozice. Většina přijímaču pak spolupracuje s motorem bezchybně.Jisté problémy jsem měl z Kaonama. Je jedno jestli je motor na diseq a nebo usals.

Rudolf
Registrace: 2/2006

Rudolf

Díky, vyzkouším. Jen doplňující otázka. Než vytahnu koaxial z motoru (po tom resetu a nastavení 0 - nasměrování na 13E) mam vypnout přijímáč nebo za "provozu" přijímače?

Arsenalek

To je jedno. Hlavně že je motor bez napětí.

Rudolf

Napiš jestli to pomohlo

Rudolf

Nevím jestli se k tomu dneska dostanu, ale jak se s tím vypořádám napíšu sem info jak to dopadlo. Možná až po víkendu..

Arsenalek

X krat som prehadzoval prijmace hore dole na iny motor a pod.
napr ked niekomu ladim parabolu zoberiem si svoj prijmac kde mam vsetko naladene.
a zase ked niekomu setujem prijmac robim to u seba doma na mojom motore.
reset na motore je jedn kedy zatlacim
ale pouzivam vzdy usals
tam nie je problem
ale raz sa mi stalo ze som prehodil zemepisnu sirku a dlzku a vtedy ani za mariu poriadne otocit :)
uz som myslel ze primac je chybny, nakoniec bola chyba medzi ovladacom a primacom ;)

bedo

to Arsenalek

Chyba bude asi v přijímači už jsem se taky setkal s Technisatem a SG2100 a točil při vypnutí na 19,2.......ale motorem to určitě není!Tak ať se daří.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Ja mám dva motory SG 2100. Jeden sa vydaril, druhý každú chvíľu blbne. Raz som ho musel nechať oddychovať niekoľko týždňov pokým začal po mnohonásobnom resete na nule poriadne fungovať. Niekto mi vtedy poradil, aby som ho dal schladiť do chladničky. Pamäť sa vraj rýchlejšie vynuluje.

Karner
Registrace: 3/2010

U Technisatu je to vlastnost, nikoli závada. Z 19.2 se Technisat updatuje.

Hujer
Registrace: 4/2004

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra