![]() |
|
Multiprepinac pre 5 druzicSpekulujem o toroide 90 cm antene s 5 quad LNB pre 4 ucastnikov, ale nenasiel som multirepinac pre takuto konfiguraciu, t.j. 20 resp. 21 vstupov a 4 vystupy (najviac som nasiel 17/4 multiprepinac). Ako sa postupuje? - nejaka kaskada? Dakujem Lubo |
lcask
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzichttp://www.liddll.de/thread.php?threadid=19Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzicAno, tohle je správná volba. Dvouvstupové DiseqC 1.1 relé 220F od Spaunu Ti v tomto případě pomůže, ale jen v případě, že Ti doma "netrúní" špičkový, vlajkový, či jiný noblesní model od Technisatu.Páč jinak jsi slušně řečeno v (nevhodné slovo). ;) On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzicDik - slo by to aj v takejto konfiguracii? - 1 multiprepinac 17/4 (MS17/4PIU-6 - http://www.emp-centauri.cz/products.php?page=products&id_kateg=5&id_pkateg=14&id=248) k nemu jeden multiprepinac 9/4 na pripadne doplnenie este jedneho LNB (na celkovych 6) ako MS9/4PIU-5 (http://www.emp-centauri.cz/products.php?page=products&id_kateg=5&id_pkateg=12&id=229) a k tomu 4 dvojvstupove jednotky (rele) ako Spaun 220F..Aky je rozdiel (kvalita) multiprepinacov Spaun (nemeckych) a ceskych EMP-Centauri... (Spauny som nenasiel zatial predajcu v SR...) Dik za rady L. |
lcask
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzicTahle konfigurace určitě bude funkční.Rozdíl v kvalitě mezi MSW Spaun a EMP bude určitě, ale nejsem si uplně jistý, že ve stejném poměru bude i pořizovací cena. EMP je slušný český výrobce s výbornou podporou. Spaun patří ke špičce ve světovém měřítku. Pro běžné provozy EMP MSW jsou zcela dostačující, ale pokud potřebuješ přes MSW protlačit i náročnější konfiguraci pozemního signálu, pak bych asi do EMP nešel. Ale jak říkám, pro tebe bude MSW EMP volba naprosto v pohodě. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzicA posledna otazka - nema EMP ekvivalent k tomu rele Spaun 220F, aby som mal maximalnu kompatibilitu a aj jednoduchsie to nakupil.. (i ked nasiel som obchod v Nemecku s cenou cca 30 eur).L. |
lcask
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzicEkvivalent bohužel nemá, ale za 30 euro si koupíš od EMP 8-vstupý DiseqC 1.1 relátko a možná ti ho i pozlatí... ;)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzicneslo by to nahradit Spaun SUR 220F prepinacom od EMP Centauri P.162-IW OPTION????? |
Arnos
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 9 |
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzicNe, nešlo!!!!!On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzicTo slovíčko Option má svůj význam, neni tam pro srandu králíkum...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzicemp 169 TW umi v jednom modu 1.1 . 4 vstupy musej stacit :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzic169 TW má akorát mírnou nevýhodu v tom, že se do obvodu zanáší navíc útlum, díky sloučení s terestrikou.Je to cca 2 až 3dB. Ve většině případů je to buřt, ale někdo to zrovna může mít zásadní a rozhodující roli. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzicCo použít P.168? A jen přisloučit pozemku.Mě přijde zbytečné dávat MSW http://www.emp-centauri.cz/products.php?page=products&id_kateg=5&id_pkateg=18&id=63 |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
bryketaPřečti si pozorně úvodní příspěvek.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
SaxonNo nic tam nevidím tato kombinace by normálně šla a nevidím důvod proč ne (ale možná sem slepej)5x QUAD 4X P.168 (P.168W---má i pozemku) a normálně mu to šlape a je to ještě levněj než s MSW. |
bryketa
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzicno je fakt ze to tazatel trochu plete. quad a quatro neni to samy a pokud chce fakt jen 4 a urcite ne vic, tak msw nepotrebujeDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
bryketaMas pravdu, nejak jsem si vsugeroval, ze ten MSW 17/4 ma uz koupenej. Asi to horko.... V tom pripade je jasne, ze 168 bude lepsi reseni.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzicJá se s tebou nehádám podle mě toho tady o MSW a relátkách víš snad nejvíce (doufám že jsem nikoho neurazil) ale příjde mi prostě blbost cpát MSW 17/4 a 9/4 na 4 účastníky...absolutně nevýhodné. By ho to stálo cca 7-8kk a s relátkama něco kolem 2kk. |
bryketa
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzicNo, aj ked som ochotny si priplatit za vyssiu kvalitu, tiez by ma zaujimalo, ake su vyhody zostavy 2 MSW oproti 4X P.168.. Poznamenavam, ze ma 5 QUAD LNB, a nemam zatial kupeny MSW.. Dik |
lcask
![]() |
|
@lcaskJá ti spíš řeknu nevýhody:1: cena (pro 4 uživatele je to absolutně nevýhodné, jo kdyby jsi přemýšlel o 8 a více už tak není co řešit) 2: Když odejde MSW tak jsi bez signálu úplně všude 3: MSW potřebují lepší preciznější doladění (nevím zda-li vlastníš měřák) 4: Větší spotřeba (ikdyž je zanedbatelná) 5: Nutnost nějaké aktivní rozvodnice ( nějaká s ventilátory, MSW docela topí a pod střechou kde je cca 40stupnů dostávají zabrat) 6: Nutnost použití dalších relátek aby jsi byl schopen ovládat oba MSW ostatní mě určitě ještě doplní.... Moje rada zní pokud chceš jít do MSW tak si dobře rozmysli počet výstupů ale nad 4mi ani nepřemýšlej, a hlavně pokud o tom moc nevíš tak nechat na odborníkovy. Teď ještě výhody relátek P.168 pokud by jsme se bavily jen o 4řech uživatelech 1: Cena 2: Nulová spotřeba ( no malinká tam je) 3: Malá pravděpodobnost že odejdou všechny 4ři naráz (pokud si to nevyzkratuješ, vyžaduje uzemnění ale to MSW také) 4: Uděláš si i sám, pokud tomu aspoň trošku rozumíš (tohle ale neber jako nabádání vždy je lepší si to nechat udělat od někoho kdo tomu rozumí) 5: Nacpeš to na stožár nemusíš řešit rozvodnici. 6: Možnost až osmi družic (vlastně i 16ti :) a víc mě už nenapadá..... |
bryketa
![]() |
|
RE: Multiprepinac pre 5 druzicP.168 se již nevyrábí a je nahrazen S8/1PCP-W2, který je nožné nastavit na režim DiSEqC 1.1/1.2 pomocí přepínače na relátku - nahrazuje tak verze V1 a V2 u P-168. Průchozí útlum SAT/TV 5/3dB. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 052 |
![]() |
|
Re: bryketaMyslim ze uz niet teda co riesit.. urcite netuzim po MSW ked ho nepotrebujem.. dik vsetkym za rady!!! |
lcask
![]() |
|
![]() |