Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zkušenosti s lacinou 180cm parabolou

Zdravím,

jako mnoho jiných se chci pokusit o příjem Astry 2D, ale nehodlám do toho investovat žádné šílené sumy jako třeba 20 tisíc za parabolu. Zaujala mě laciná šunt parabola, co je například tady: http://www.ab-com.cz/cz/Originalni-spotrebni-material-Cartridge-pro-Hewlett-Packard-Sat-parabola-S-180-cm-G-segmentova.html

Zajímalo by mě, jestli má s ní někdo zkušenosti, především právě v souvislosti s příjmem Astry 2D. Moje lokalita je Slaný, okres Kladno.

Díky moc!

LubosD
Registrace: 7/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zkušenosti s lacinou 180cm parabolou

Svého času tu někdo psal, že je hrozně měkká a deformuje se vlivem gravitace.

Na druhou stranu by možná šla nějak vyztužit a pak použít bez problémů. Jináč dovolená odchylka povrchu antény od parabolické plochy je u mikrovlnné antény

odch_max = lambda/16

což znamená (na kmitočtu 12,7 GHz - nejhorší případ) maximální povolenou odchylku cca 1,5 mm, což už je celkem šibeniční číslo, když teda (jak tu kdosi kdysi psal) bylo vidět pouhým okem, že se parabola deformuje gravitací...

Louskacek
Registrace: 3/2007

Občas koukni do inzerce. Vanspeed z Jablonce n.N. občas nabízí kvalitní paraboly za velice přijatelné ceny. Ta segmentovka je k Ku na nic.

Hujer
Registrace: 4/2004

Taky jsem měl tu čest montovat vanspeedovu 180 cm parabolu a mohu ji jenom doporučit, Astru 2D jsem na chytil asi 30 km od tvoji lokality bez problémů.

sirda
Registrace: 11/2006

segmentak 180

tuto parabolu mam aj ja za stejnu sumu kus ju bolo potrebne upravit osadil som ju do starej 120 cm paraboly a zafixoval som ju este spanovacimi lanami vysledok je to relativne stabilne a prijimam to co ludia v mojom okoli na drahsich parabolach :-)

forak
Registrace: 7/2009

v tom případě doporučuju:
Gibertini nebo Emme Esse OP150(160x150) orientační cena 8.000.-
a nebo dovézt z Polska:
Laminas 1500 (160x150) cena 7.500.-
Laminas 1800 (195x180) cena 14.500.-

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra